Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Első bálunk...

2010.02.10

Szombat este megvolt az I. Szegedi Rögbis Bál. Ez a bál mindenképpen különleges volt, mindenki beszél róla valamiért. Vagy azért, mert eljön, vagy azért, mert szervezi/részt vesz benne (és általában eljön), vagy azért, mert olyan jólesik frusztráltságunkat kiadva egy mondatban elintézni az egészet: "Nem megyek, mert /rossz a zene/kevés a kaja/sok a rögbis/nem illik bele a szubkultúrámba". Az első csoport jól érzi magát, a második csoport az idejét áldozza ingyen a sikerért (emiatt érzi jól magát), a harmadik csoport pedig valószínűleg a salátában is megtalálná a zöld szemes ostorost, a műsor gyanánt fellépő hastáncos lányok fenekén lévő aprócska anyajegy miatt pedig azonnal sértődötten távozna a helyszínről, a műsor színvonaltalansága miatt ("Ezér' kérnek el annyit? A Hallé fesztiválon a felébő' kijövünk, és még vattacukros is van").

Ezen a bálon pontosan azok a dolgok nem történtek, amik - a többi bálon sem... Nem távozott senki négykézláb, disco-vá sem alakult a hely éjfél után, ahol házibuli zenére lehetett volna zsebbe gyűrni az inget, a zene se mini hi-fi toronyból szólt. Igen, a zsírosdeszka is hiányzott a menüsorból (szerintem egyszer ki lehet bírni ezeknek a hiányát). Volt helyette óriási vegyes tál, teljesen korrekt összetételben, hozzá pezsgő, üdítő szinte korlátlanul. (utóbbi ki is maradt). Kötelező volt a „gorillás” nyakkendő, de ettől egyetlen csapattag sem nézett ki rosszabbul... Volt köszöntő, évértékelő, élő zene szólt a Green6 zenekar jóvoltából, táncos fellépőink hastáncot adtak elő, díjaztuk az év szegedi rögbi játékosait 5 korcsoportban, a népszerű "a capella" együttes a sajátságos, izgalmas vokális műfajjal szórakoztatott, táncoltunk és tomboláztunk.

Shoppunkban közben egyre másra gazdára találtak pl. sapkák, polók, bugyik, nyakkendők, mind-mind az új gorilla logóval. Sebők Zoli volt a konferanszié, remekül nyomta az aktuális felkonfot.:.

Amit nagyon jó volt látni (és szerintem ez is volt a Bál egyik célja), hogy az emberek keveredtek, ment ezerrel a networking, a bál valódi, funkcionáló társadalmi esemény volt. Teljesen jó dolog, amikor feltűnik egy rég látott arc ("te még élsz???" - "nem, csak itt vagyok..." - "nahááát..."), és feljönnek az emlékek. Egyúttal új lehetőségek is... ("te figyelj, el kéne menni még egyszer abba a …. , ahol volt az a..." - "igen, pont mostanában gondoltam rá, figyu, mondjuk májusban?"). Mindenki megtalálta a saját célját, aki nem táncolt, az dumált, pezsgőzött és osztotta az észt, aki pedig táncolt, az addig sem itta el a többiek elől a piát. Amikor pedig mak-mak SzCs. egyszer csak feltűnt lógva a fény és hangtechnika állványán...

Szóval a lényeg a lényeg, teljesen jól sikerült a bál, a szervezés szintén (én csak "megfigyelőként" ültem a szervezőkkel, tehát tényleg köszönet nekik, mindez szabadidő rovására, ennyi mindent leszervezni, szponzoroknál kuncsorogni, idegbajt kapni... - és a közönség meg legrosszabb esetben csak azt látja, hogy "méér nem kezdődik má a tombola").

Rögbisek, aki még nem volt ilyen bálon, az is próbálja ki mindenképpen! Más élmény.  Na, jövőre akkor remélhetőleg újra, kicsit nagyobb helyen, mert ezt elsőre kinőttük. A csapat mindenesetre ott lesz! És már többen jelezték a jövő évi jegyigényüket, no ez még kicsit korai...de jegyeztük!

Ja igen, nézd meg a képgalériát, pár kép fenn van! Elvileg vannak rendes képek is itt: nightnews.hu/2010_02_06_elso_szegedi_rugbys_bal_photo_gallery!

Ha küldtök még képet a fwrc.szeged@gmail.hu címre, tudnánk esetleg egy közös webalbumban publikálni. Várjuk akkor azokat a képeket! Előre is köszi!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.