Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rögbi csaták minden fronton

2010.03.28

Rögbi NB1

Jól kezdődött a hétvége a szegedi rögbiseknek. A kadet korosztályban a bajnoki elsőségért folytatott versengésben megerősítette első helyét a Gorillák csapata. A hazai gárda a százhalombattai Bulldogokat látta vendégül, akik októberben mindhárom bajnoki pontot otthon tartották és győzelmükkel őszi bajnokként várhatták a folytatást. Két hete a fővárosi ellenfelével már elbánó szegediek azonban most sem kegyelmeztek és érett csapatjátékkal, látványos akciókkal lepték meg ellenfeleiket. A vendégek nem találtak ellenszert a folyamatosan támadó Gorillák ellen, így a szegedi rögbis fiúk győzelmükkel vezetik a nemzeti bajnokságot.

Fit World Gorillák RC- gas.hu Bulldogok Fekete Sereg

kadet: 29 - 17 ( 17 - 5)

Célszerzők (5 pont): Kovács Henrik (3', 25'), Juhász Ádám (15'), Petrov Tamás (20'), Kómár Tamás (38'), illetve Czakó Attila (17', 36'), Gulyás Bendegúz (40') Jutalomrúgás (2 pont): Kovács Henrik (3', 25'), illetve Czakó Attilla ( 36')

 Az utánpótlás csapatok összecsapása után a felnőtteké lett a főszerep.

Sajnos a mai mérkőzés főszereplői a Bulldogok Fekete Seregének játékosai lettek. A Gorillák leginkább fizikai erejükben bízva törtek előre, de a testi erőnek a vendégek sem voltak híján, így kemény küzdelem folyt a pálya minden centiméteréért. A szegediek többször is a célterületük elé szegezték ellenfeleiket, de vagy egy technikai hiba vagy a védők szemfülessége rendre meggátolta a pontszerzést. Ami nem sikerült a hazaiaknak az sikerült a vendégeknek. A Bulldogok rutinos centereik révén vezetést szereztek. A kiélezett küzdelem folytatódott, de a biztató szegedi akciókat sajnos újabb százhalombattai pontszerzés követte.

Fit World Gorillák RC- gas.hu Bulldogok Fekete Sereg

felnőtt: 0 - 22 ( 0 - 12)

Célszerzők (5 pont): Huskovics Mihály (23'), Tatai Tamás (33'), Karsai Dávid (79') Jutalomrúgás (2 pont): Farkasinszky Tamás (33', 79') Büntetőrúgás (3 pont): Farkasinszky Tamás (70') Harmat Ákos vezetőedzőnek két hete lesz, hogy felkészítse csapatát, a Fit World Gorillák Rugby Club játékosait április 10-én a váci Elefántok fogadják. 

 Képgaléria: Foto by APU

Rögbi NB2

A szombat történései után vasárnap a Gorillák utánpótlását jelentő SZTE EHÖK SE játékosainak vendégszereplése következett Békéscsabán. A második vonalban játszó szegedi csapat fiatal játékosai nem tudtak pontokat szerezni a rutinos ellenfelüktől és 0-26-os vereséggel tértek haza.

Az egyetemi csapatnak is gyorsan rendezni kell sorait, hiszen egy hét múlva, április 3-án a Gödöllői Ördögöket fogadják az Etelka soron.

 

 

Női rögbi bajnokság

A női rögbi Nemzeti Bajnokság 2010. március 28-i soron következő 5.fordulójának Szeged adott otthont.

Eredmények:
Szeged - Székesfehérvár 0 - 30 (0-15)
Agárd - Százhalombatta 5 - 39 (5-15)
Szeged - Agárd 29 - 5 (15-5)
Székesfehérvár- Százhalombatta 19 -19 (10-12)
Szeged - Százhalombatta 0 - 39 (0-17)
Agárd - Székesfehérvár 0 - 35 (0-20)
 

Multimedia by APU

A női alakulatunk ezzel őrzi 3. helyét a bajnokságban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

FW Gorillák RC női csapat

Kovács Veronika csk.,2010.03.29 10:57

A téli alapozás befejeztével, az első női rögbi forduló Szegeden, az Etelka sori Szeol pályán került megrendezésre 2010. március 28-án. A torna 11 órakor vette kezdetét.
Lányaink a Székesfehérvár valamint a Százhalombatta csapata ellen nehéz küzdelemben, de sajnos vereséget szenvedett. A Fehérvár taktikailag kiváló játékkal, míg a Batta kissé erélyes fellépésével szorongatta meg a Szeged női játékosait.
A Budapest - Agárd közös csapatát viszont nagy fölénnyel sikerült legyőzni.
Pontszerzőink: Arany Rebeka, Bernátsky Regina, Geringer Nikolett, Zatykó Zita, Kovács Veronika, Takács Petra, Török Nóra, Sebestyén Erika, Rajtik Dorothea, Szeri Hajnalka
Remek játékkal zárta Szeged a napot, a mérkőzések végén a szövetségi kapitánytól és az egyesületi edzőtől rengetek hasznos információt/ tanácsot kaptak, melyeket az elkövetkezendő időkben a sikereik, valamint további fejlődésük érdekében hasznosítani kell.
Legközelebbi forduló április 17-én kerül megrendezésre Agárdon, a további siker eléréséért kemény munka vár a lányokra!
A szegedi női csapat továbbra is várja a sport iránt érdeklődő lelkes amatőröket, a női edzések szerdán és péntekenként ½ 6-tól kezdődnek az Etelka sori Szeol pályán!
Ha van kedved egy remek csapathoz tartozni és nem riadsz vissza egy kis eséstől, illetve kék-zöld foltoktól, nos akkor itt a helyed!