Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rögbi NBI hétvégi forduló Szegeden

2009.05.18

A Battai Bulldogok jó csapat, bőséges kerettel rendelkeznek, ezért az eredményre mindig nehéz előre tippelni.

 

Akárhogy is érkezzenek, a szegedi csapat számára hétvégén mindenképpen a győzelem volt a cél. A tavaszi sorozat eddig sikerrel zajlott a sok fiatalból álló hazai csapat számára és ezt a sorozatot idén a döntőig szeretnék folytatni!

 

Fontos a jó szereplés azért is, mert egyre több fiatal - köztük sok lány – ismerkedik Szegeden ezzel a sporttal, és kell a minta az utánpótlás számára.

 

Nos a sikerre éhes csapattagokat lelkes közönség és verőfényes napsütés várta a pályán. Trónkövetelőkhöz méltóan estek egymásnak a csapatok, s a küzdelem csak egyre hevült. A hazaiak kemény toli rohamokat vezettek, melyhez rendszeresen csatlakoztak a centerek is egy-egy áttörési kisérlettel, de a Batta jól bírta erővel, így sokáig csak métereket tudott mozogni a játék előre-hátra. A félidő derekánál aztán a hazai háromnegyed hibázott, egy eladott labdából az ellenfél futott be a célterületre. Kár érte, de 0-5.

Kép

Ha lehet fokozni a Fit World megpróbált rátenni még egy lapáttal, tovább erőltetve az előretöréseket, amely végül a félidő vége előtt vezetett eredményre. A Szeged már a 22-es vonalig küzdötte fel magát, innen az ifjú Bárdos verekedte át magát a védőkön sikerrel, egész a célig. 5-5, mivel a jutalom rúgásban a hazaiak sem jeleskedtek.

Kép

Döntetlennel fordultak ugyan a csapatok, de a térfélcsere a játék képén nem sokat változtatott. Míg a battai oldalon sorra jöttek a friss emberek, a hazaiak nem változtattak. Sajnos az első félidei menetrend sem módosult, ismét a Bulldogok szereztek vezetést, megint egy elveszett labdából, így 5-10 lett az eredmény.

 

Kép

A hazaiak ismét futhattak az eredmény után. De fáradhatatlanul mentek előre, felgyorsították a toli játékát, a fel-fel kapott labdával méterről méterre törtek előre a játékosok. Egy egy rövid felszabadítást vagy szabálytalanságot követően végül már a célterület előtt járva a 8-ast játszó szegedi csapatkapitány, Szilágyi tudott eredményes lenni, ami főként szemfülességét dicséri. 10-10, mert rúgni még mindig nem tudunk.

 

Kép

Ekkor már újabb ellenfele is támadt a csapatoknak, ne feledjük a déli hőséget. Nem véletlen hát, hogy az eddigiektől eltérően egy középen megítélt battai szabálytalanságot követően a szegedi játékos-edző inkább büntetőrúgást kért a toli helyett. A döntés jónak bizonyult, az égiek segítségével Bővíz lövése a kapufa csúcsáról befelé pattant, meghozva a már nagyon várt vezetést a hazaiaknak 13-10.

Kép

A lendület nem is hagyott alább, sőt rövid időre a kedélyek is felkorbácsolódtak, a sértett vendég pillért az sem igazán nyugtatta meg, hogy a szabálytalanul játszó hazai játékost a játékvezető sárgalappal 10 percre leültette. A megfogyatkozott szegedieknél még egy rövid egészségügyi beavatkozásra is sor került cserével, így mindkét célszerző  a hajrában pihent. Az utolsó néhány percre aztán visszatértek, de mára csak az ünneplés maradt mindenkinek.

Kép

Jó meccs, négy cél, szoros végeredmény, hazai siker:

FIT WORLD RC Szeged - Battai Buldogok 13-10