Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tojáslabdás hétvége

2009.06.09

Kép

 

Nagyszerű sorozattal a hátuk mögött a szegedi rögbisek számára a hétvégén eldől, hogy folytatódik-e a trófeák begyűjtése. Komoly rögbi meccsek a lesznek hétvégén Szegeden, és ráadásként párhuzamosan amerikai focisok is pályára lépnek vasárnap ugyanott, az Etelka sori (volt SZEOL)sportpályán...

Sokak előtt nem ismert, de felénk is egyre többen kergetik a „tojásladdát”. E nyújtott formájú labda a rögbisek játékszere, amelyet egyre magasabb színvonalon kergetik a Tisza-partiak is.

Az elmúlt hetekben a szegedi legfiatalabbak kezdték a trófea gyűjtést, a Pécsen rendezett idei Diákolimpia országos döntőjén a Kölyök és a Junior csapat aranyéremmel, a Kadettok egy IV.helyezéssel lettek gazdagabbak, ezzel összesítésben szegedi utánpótlás szerepelt a legeredményesebben diák korosztályban az országos megmérettetésen.

Ráadásként az elmúlt héten végetért az egyetemi bajnokság, a szegediek itt sem hagytak kétséget, Debreczeny Dénes tanítványi ezt a sorozatot is megnyerték.

A hétvégén kialakult az idei NBII-es rögbi bajnokság döntőjének párosítása. Előbb Szentesen a 91-esek nyertek magabiztosan a Gyöngyösi Farkasok ellen 50:10-re, majd az elődöntő másik mérkőzésén a hazai pályán játszó szegedi Fit World junior diadalmaskodott magabiztosan 38:0-ra a Budapesti Medvék ellen.

Az eredmények elismeréseként NBII-es döntőnek idén Szeged ad otthont, a találkozók vasárnap 14 órától kezdődnek. Először a 3. helyért játszik a két vesztes csapat, majd 17 órakor kezdődik a döntő a házigazda Fit World és a nagy rivális Szentesi 91-esek ellen, akik az idei bajnokságban egyedüliként kétszer is legyőzték már a szegedieket.

A két összecsapás között barátságos mérkőzést játszik a két klub Kadett csapata, illetve bemutatkozik a szegedi női rögbi csapat is.

A tojáslabda őrületből kijut még a rajongóknak, ugyanott és ugyanaznap a másik pályán 15 órai kezdettel amerikai foci bajnoki mérkőzésen a Szeged Bats az Újbuda Rebels csapatával játszik a Divisio3-ban.

A rögbis hétvége nyitányaként pénteken 18 órától a Fit World NBI-es csapata játszik a Pécs ellen elődöntőt, helyszín ugyanott.

Szurkoljunk együtt, hajrá Szeged!!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.