Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Végetért az idei rögbibajnokság ...

2009.06.21

Sikeres Fit World szereplés

Kép

Sorra zárultak a különböző sorozatok a rögbiseknél és idén a szegedi Fit World megállíthatatlan tűnt. A diákolimpia és az egyetemi bajnokság megnyerése után a rögbi NBII-ben szereplő Fit World Junior is első helyen végzett, majd következett a várva várt NBI-es döntő…

A rájátszást követően előző hétvégén Szegeden rendezték az idei másodosztályú rögbi bajnokság helyosztó meccseit. 14 órától volt a bronzmeccs a Gyöngyösi Farkasok-Budapesti Medvék közt, melynek eredménye alapján a budapestiek szerezték meg a harmadik helyet.

Következett egy bemutató meccs, a március óta alakuló első szegedi női rögbi csapat a női rögbi válogatott gerincét alkotó fehérvári lányokkal játszott színvonalas mérkőzést, melyet a válogatott szövetségi kapitánya Gyolcsos Ferenc úgy kommentált, hogy számol ezentúl lányainkkal.

Ezt követően Fit World Junior Szeged-Szentesi 91-esek NBII döntő előmérkőzéseként a két klub kadett csapatai játszottak egy barátságos meccset, melyet a szegediek nyertek.

És jött a felnőtt döntő, az NBII bajnoki címért a két csongrád megyei gárda közt. A két szomszédvár régi rivális, a szentesiek már sokszor megszorongatták a szegedieket. De ez nem az ő napjuk volt, a hazaiak nem sokáig hagytak kétséget, végül 57-14-re nyerték a döntő mérkőzést.

A meccs krónikája: Takács K. kezdte a pontgyártást a 6.percben, a pillér a szélsőket megszégyenítő nagy robogással vitte az első célt, ami után Matruhin sikeres jutalomrugásával máris 7-0. Ezután Matruhin percei következtek. A szegediek 9-ese a 12., 15., 22. percben is eredményes volt és rúgásból sem tudott hibázni, 28-0 a Szegednek. De nem volt megállás, Bárdos a 24.percben egy félpályás elfutással, majd egy célterület előtti tolongásból a 30.percben Debreczeny is célt vitt, és Matruhin továbbra is hibátlanul rúgva gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés 42-0. A Szentes a félidő vége előtt Fekete révén szépített, Dobos pedig a +2 pontot is megszerezte, így 42:7-el fordultak a csapatok. A szünet után a 35. percben Keresztes révén tovább zárkózott a Szentes és Dobos is újra eredményes volt, 42-14. A 41. percben Matruhin büntető rugásból szerzett 3 pontot, majd Bárdos is megszerezte 2. célját az 50. percben, Cserék beállása és Takács G. kényszerű távozása némiképp megforgatta a szegedi felállást, az irányítást a veterán Palásti vette át, míg Matruhin lett a fullback. Ez a poszt a leghátsó ember a csapatban, de Matruhin az 57. percben innen is célt tudott vinni, majd sikeres rúgás is a részéről, végeredmény 57-14, magabiztos Fit World győzelem és ezzel NBII-es bajnoki cím.

Folytatás Százhalombattán június 20, az élvonal döntői és helyosztóinak helyszíne. Nem véletlen a döntő helyválasztása, a hazaiak nagyszerű évet tudhatnak maguk mögött. A tőkeerős sponzor támogatásával a lelkes hazai gárda mind az Extra Liga (első vonal), mind az NBI döntőjében érdekelt egy-egy csapattal.

Remek körülmények, pazar rendezés, csak az időjárás és a fortuna nem kedvezett a szegedi fiúknak.

A meccs krónikája: A meccs jól indult, a 3.percben Matruhin büntetőből eredményes, 0-3. A 22.percben Karcsú növeli az előnyt egy szép céllal, majd Matruhin jutalom rúgásával 0-10. A második félidőben viszont nem találta önmagát a Szeged, a rutinos battai csapat a maga javára fordította a játék képét sorra gyötörték be a célokat, 49., 61., 68., 75., ebből kétszer Cubi a jól megtermett pillér volt eredményes. A rúgás ugyan nem ment, de így is 20-10 a vége.

NBI idei bajnoka ezzel a Battai Bulldogok Fekete sereg, második a Fit World RC Szeged. A harmadik helyért Esztergomi Vitézek II- Pécsi Indiánok 26-7.

Extra Liga eredmények: Az idegenlégiósokkal megtűzdelt hazai csapatban a szélre szorult rúgójátékosa, Farkasinszky lába sorsdöntő pillanatban nem remegett meg, az utolsó előtti percben büntetőből elért pontokkal fordított, és 18-17 arányban nyert a Battai Bulldogok, így kilenc év után megfosztotta öröknek hitt trónjától a 10-szeres magyar bajnok Esztergomi Vitézeket. Harmadik helyért Kecskemét ARC-Budapest Exiles 20-7

 

Összességében eredményes szezon, 6 tornából 4-et első helyen teljesítettek a szegedi fiúk.

2008/2009 szegedi rögbis eredmények:

Diákolimpia Fit World RC Kölyök – I.hely

Diákolimpia Fit World RC Kadett – IV.hely

Diákolimpia Fit World RC Junior – I.hely

MEFS(Egyetemi bajnokság) Fit World RC – I.hely

NBII felnőtt Fit World RC Junior – I.hely

NBI felnőtt Fit World RC – II.hely

Ősztől a hetedik alakulatnak is szurkolhatunk, immár a szegedi rugbis lányok bemutatkoznak a magyar rögbi bajnokságban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.