Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Régiós találkozó az idei első rögbis hétvégén Szegeden

2009.09.07

Az átalakult bajnoki rendszernek köszönhetően a szombaton rajtoló rögbi bajnoki első osztály küzdelmeiben mindjárt jeles vendéget fogadhatott az 5 éves fennállását ünneplő szegedi Fit World rögbi csapata. Az ellenfél kecskeméti KARC hosszú évek óta az egyik meghatározó tagja a magyar rögbi bajnokságnak, akik jóval előrébb járnak tudásban, szervezettségben és lehetőségekben is a még formálódó szegedi csapatnál.

Az előzetes várakozás tehát a tisztes helytállásra irányult, aminek a fitworld-ösök meg is feleltek. Az idegenlégiósokkal és külföldi edzővel megerősített vendégek kezdettől magukhoz ragadták az irányítást, az erőteljes támadó játékot azonban jól fogta meg a Szeged, és néhány tetszetős ellentámadás után szoros 5-10-es félidei eredménnyel fordultak a csapatok. A Fit World célját Karcsú Tamás szerezte. A második részben a vendég fölény vált uralkodóvá, hiába játszott lelkesen a hazai csapat, a tudásbeli különbség jobban kiütközött a két csapat közt, ami a számszerű eredményben is megmutatkozott. Talán segíthetett volna a közönség bíztatása, de szomorú tény, hogy megfelelő beharangozó hiányában a vendégcsapat ideutazó szurkoló tábora is népesebb volt a hazaiakénál….

Rögbi felnőtt NB1: Fit World SE Szeged- Kecskeméti ARC 5-36 (5-10)

Vasárnap ragyogó, napsütéses időben mutatkozott be az „újdonsült” szegedi NB2-es rögbis alakulat. Az SZTE EHÖK SE néven a korábbi a Fit World Junior utánpótlás csapata szerepel a másodosztályú bajnokságban, az első szegedi rögbi csapat, a volt Gorillák „veteránjainak” támogatásával. Az arra érdemes fiatalok így az idősebb játékosokkal együtt játszva vehetik át azok tapasztalatait a keményebb felnőtt mezőnyben.

A tapasztalatra nagy szükség volt ezen a hétvégén, mert az ellenfél Szentesi ’91-esek csapata is sokat próbált alakulat, a nevükben szereplő szám az alakulásuk évére utal és hosszú évek óta a második vonal egyik stabil, meghatározó csapata. Az összeszokottság a szentesieknél és ennek hiánya a hazaiaknál a kezdés után azonnal megmutatkozott. A háromnegyed végéig kijátszott labdával és gyors előretörésekkel úgy tűnt nem tudnak mit kezdeni a szegediek, így a félidő első felében számolatlanul sok célt behordva szinte behozhatatlan előnyre tettek szert a vendégek. A debütáló hazaiak azonban lassan kezdtek magukra találni, egyre jobban összezártak a védekezésben és a félidő második felében - ha célra nem is, de néhány ígéretes támadásra már telt erejükből.

A második félidőben aztán egyre jobb lett a hazaiak összjátéka, átvették a játék irányítását és Tompai révén megkezdték a célgyártást, ezzel lehetőséget adva az exgorillás Forgónak, aki az eredményes rúgások sorát kezdhette meg. A régi szép időket idéző megmozdulások, látványos cselek és passzok már meghozták a kisszámú, de lelkes közönség hangját is, hangosan buzdították fiaikat (apáikat). A lelkes és eredményes játék ellenére a szegediek az egyenlítéstől ugyan messze maradtak, de a mutatott második félidei produkció mindenképpen biztató a jövőre nézve.

Rögbi NB2: SZTE EHÖK SE –Szentesi ’91-esek RC 28-63

És még egy örvendetes hír, hétvégén Székesfehérváron debütáltak a szegedi rögbis lányok is. A fél éve tartó kemény felkészülés után „élesben” tehették próbára lányaink rögbis tudásukat. Mint újonc kapcsolódtak be 5. csapatként a magyar női rögbi bajnokságba, mely tornarendszerben zajlik a „7-es rögbi” szabályi szerint, azaz 7 fős csapatok játszanak egymás ellen 2x7 perces mérkőzéseket, mindenki-mindenki ellen.

A Fit World rögbis hölgyei az első nagy próbatételt végül sikerrel teljesítették, ugyan a Fehérvár és Batta még nagy falatnak bizonyult, de 17-17-et játszottak a bp-i Magpies ellen, illetve 22-5-re sikerült legyőzniük az Agárd Angel’s-t, ezzel a 3. helyen végeztek a hétvégi tornán.

Női rögbi NB1 heti eredmény:

1. Fehérvár, 2. Batta, 3. Szeged, 4. Bpest, 5. Agárd

A csapat valamennyi tagja jól teljesített, de Takács Petra remek játéka külön elismerést érdemelt a tornán jelenlévő női válogatott szövetségi kapitánya, Gyolcsos Ferenc szerint.

A hétvégén következő 2. forduló szegedi vonatkozású magyar bajnoki rögbi mérkőzései:

Szept .12. Szombat 15 óra Etelka sori pálya:

Fit World Szeged kadett – Esztergomi Vitézek kadett Orsz.Kadett bajnokság

Szept .12. Szombat 16 óra Etelka sori pálya:

Fit World Szeged – Esztergomi Vitézek II NB1-es mérkőzés

Szept.13. Vasárnap 15 óra Etelka sori pálya:

SZTE EHÖK SC – Békéscsabai Bikák NB2-es mérkőzés