Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angliától Szegedig:   a rögbi bemutatása - múlt, jelen és jövő!


A kezdet...

Tudtad, hogy a "rugby football" és a foci (soccer) egy tőröl fakad?

Igen, olyannyira, hogy a XIX. század elején még nem is különböztették meg őket Angliában. A legenda szerint bizonyos William Webb Ellis nevéhez fűződik az első "cél", ő kapta foci közben elsőként kézbe a labdát, és tette le a kapuban, mondván: senki sem tiltotta meg ezt. Történt ez Rugby városában, 1823-ban. William, akit a helyi kollégiumban lusta, de jó latinos diákként tartottak számon, maga sem tudta, hogy történelmet csinált.

Kép

Később, valamikor az 1800-as évek derekán a tizenegy nagy egyetemi klub gyűlést tartott, mert már annyira szerteágazó szabályok szerint játszották a játékot, hogy gyakorlatilag nem lehetett tudni, az ellenfél milyen szabálymagyarázattal áll majd elő. Végül három csapat választotta a "kisasszonyos" soccer-változatot, azaz a footballt, nyolc pedig a keményebb, a testi érintkezést előtérbe helyező rögbi-verziót.

Rögbi: A labdajátékok csúcsa

A rögbit az angolszász iskolákban pedagógiai célzattal játszatják a gyerekekkel, mert kemény, férfias és a bajtársiasság szelleme hatja át. A szabályok szerint ugyanis csak hátrafelé szabad passzolni, így a csapattársak egymásrautaltsága minden más sportnál erősebb, ezért a rögbi a csapatjáték csúcsa!

Kép

 

A játék lényege egyébként, hogy a tojás alakú labdát bevigyék az ellenfél alapvonala mögé, illetve ha a labda már odakerült, akkor azt kezével vagy mellével a földhöz érintse a játékos, illetve a labdát elrúgva a kapufák között és a keresztléc felett továbbítsa a célvonal mögé.

A csapatokon belül az erősebb testalkatú tolongásjátékosok (forwards) alkotják az első csapatrészt, a tolongást (scrum), míg a gyorsabb, mozgékonyabb játékosok (backs) a hátsó részt, a háromnegyedet (three quarter). A két csapatrészt az irányító játékos (fly-half) hangolja össze.

Kép

A „unios” rögbit 2 x 15 fő játssza. A játékidő 2 × 40 perc. A labdát csak hátrafelé passzoljuk. A szabályok szerint a labdás játékost kell megfogni, ezzel megakadályozva a pontszerzést. Van les szabály és szigorú büntetés jár ütésért, gáncsolásért.

Pálya mérete: 60 x 120 méter. Érdekessége, hogy a kapu mögötti terület (10 méter) is a játéktér része. Ide kell a labdával befutni, és ott letenni: ezt hívják „cél”-nak (5 pont). Kapu: "H" formájú kapu. Csak a felső részén átrúgott labda ér pontot (2, ill. 3 pont). Mérete: "H" keretléc magassága 3 méter. Függőleges kapuk egymástól 5,6 méterre vannak. Magassága minimum 10 méter.

 

A rögbi elterjedése, ismertsége

A rögbit szerte a világon milliók űzik, általában közép-, felső-középosztálybeli értelmiségiek.

Ők úgy mondják: „ a foci úri sport durva embereknek, a rögbi durva sport úriembereknek”.

Attól kezdve, hogy 1823-ban William Webb Ellis a Rugby nevezetű angol városban megalkotta a rögbi játékot, a játék népszerűsége egyre nő. Látványos, dinamikus, szórakoztató és izgalmas, ezért nagy üzleti lehetőséget hordoz, de - ellenben a labdarúgók szövetségével, amely a szórakoztatást és a tömegek megnyerését helyezte előtérbe – a rögbisek a familiáris értékeket és a hagyományok tiszteletét tartották fontosnak. 

A rögbi a század elején háromszor is szerepelt a nyári olimpiai játékok programjában és 1994-ig deklaráltan amatőr sportág volt.

A játék mára az egész világot meghódította, a második legelterjedtebb labdajáték. Világbajnoksága, a Rögbi Világkupa 4 évente kerül megrendezésre. A 2007-ben megrendezett Világ Kupa a harmadik legnézettebb sportesemény volt, az egész világon körülbelül egymilliárdan látták.

 

Kép

 

Jelenleg 6 kontinensen 118 országban játsszák. A szigetországban jelenleg 419 ezer igazolt játékos van, a legjobbak fizetése már 1,8 millió fontra (2,8 millió euróra) rúg. Évente megrendezésre kerül: a 6 Nemzet Kupa (Európa legerősebb válogatottjainak kupája), Bajnokok Ligája (európai klubcsapatok számára kiírt liga), 3 Nemzet Kupa (a déli-félteke legjobb válogatottjainak megmérettetése), Super 12 (a déli-félteke 12 legjobb klubcsapatának ligája), A sportág világszövetsége a dublini székhelyű International Rugby Board (IRB) , európai szövetsége a Federation Internationale De Rugby Amateur (FIRA), Párizsban székel.

 

A magyar rögbi sport

A rögbi a futballal együtt érkezett meg hazánkba a XIX. század végén és a második világháborúig működött is néhány csapat az országban. 1969-ben jött hazánkba egy Giorgio Pasquale nevű olasz diplomata, aki lelkes rögbi játékos volt és ő alapította meg az első hat csapatot, Budapesten. Azóta többé-kevésbé folyamatos rögbi élet zajlik nálunk is.

A Magyar Rögbi Szövetség irányításával 1990 óta működik hivatalos bajnokság, de csak amatőr szinten. Annál is inkább, mert a rögbi 1994-ig csak amatőr szinten volt jelen a világon mindenhol és csak ezután kezdtek el megjelenni a profi klubok nyugaton.

Magyar Rögbi Szövetség bemutatása 

Kép A Magyar Rögbi Szövetség 1990-ben alapult, mindkét nemzetközi szövetségnek 1991 óta tagja. A Magyar Rögbi Szövetség tagságát 22 önálló rögbi klub alkotja, mely összességében 2000 főt foglalkoztat.

A 2006.évtől átalakult Magyar Nemzeti Bajnokság keretében első ízben Exraliga működik 6 klub részvételével. Ebben az osztályban minden felnőtt csapat köteles junior és kadet csapatot is szerepeltetni a hétvégi fordulókban. Az NB I.-ben további 6 klub, az NB II.-ben 10 klub versenyez. Az évtől női bajnokság is indult 3 csapat részvételével. A bajnokság színvonalának emelése érdekében 2009-től további átalakítások várhatók.

A Magyar Köztársaság Kupa évente felnőtt, egyetemi, junior, kadet, kölyök, mini és leány kategóriában kerül lebonyolításra. Felnőtt és korosztályos válogatottjaink, (Felnőtt 15-ös, Felnőtt 7-es, Női, U 17, U 18, U 20) közel 10 éve szerepelnek a Nemzetközi Szövetségek által kiírt hivatalos Világ és Európa bajnoki selejtezőkön és az Európa bajnokságban. Eredményességünk folyamatosan javul. A magyar 18 évesek a 12., a 17 évesek a 17. helyen vannak az európai rangsorban.

Kép

  A sportág megszilárdítása és népszerűsítése érdekében széleskörű iskolai oktatási – versenyeztetési rendszert került kialakításra, mintegy 60 csoportban közel 700 tanuló részvételével minitől az egyetemi korosztályig. 2000. évtől a sportág bekerült a Diákolimpiai sportágak körébe.

Kép

Akár már óvodásokkal is játszható a kontakt nélküli "szalagosrögbi"

 

 

Rugby – A szegedi rögbi története

A Gorillák...

1993 februárjában alakult az első szegedi rögbi csapat Mogorva Gorillák néven. Kezdetben az újszegedi városliget nagy tisztásain voltak az edzéseik. Egy szombati edzés után sárosan, csapzottan mentek végig a rögbisek a liget sétányán, a szembe jövő emberek mind csodálkozva bámulták a társaságot. Hajagos Róbert a csapat egyik játékosa ekkor egy filozofikus megjegyzést tett:

„Azért néznek minket annyira, mert irigykednek. Tudják, hogy mi most valami olyat csináltunk, amit nagyon szeretünk, és most nagyon jól érezzük magunkat.”

Legyen ez a mottónk, s e mottó jegyében ismerkedjünk meg napjaink rögbijével szegedi szemmel legalább nagy vonalakban, a teljesség igénye nélkül.

Mogorva Gorillák (1993)

 

Kép

Csapat számára az 1995-ös esztendő nagyon szép sikereket hozott. Felnőtt csapat megnyerte a másodosztályú bajnokságot és feljutott az NB-I-be, kadét csapat pedig megnyerte az első ízben kiírt kadét kupát. Négy szegedi játékos rendszeresen szerepelt a felnõtt válogatottban. Az 1996-os esztendõ sajnos szomorú fordulatot hozott. A felnőtt csapat ugyan az ötödik helyen, a kadét csapat pedig a második helyen végzett az elsõosztályú bajnokságban, de ekkor kezdődött meg a hanyatlás is, ami 2002-ben az első szegedi rögbi klub megszűnésével végzõdött.

 

Megújulás ...

 

Szerencsére ekkora már megteremtődtek az újjászületés feltételei is. Az Eötvös József Gimnáziumban 2000 szeptemberében alakult egy diák csapat, Peleskei Tamás vezetésével, illetve több másik iskolában is tartottak edzéseket. A csapat tagjai a Szegedi Tudomány Egyetemen folytatták tovább tanulmányaikat és természetesen megalakították az egyetemi rögbi csapatot. 2003-ban Ausztráliában játszották az ötödik Világ Kupát, melynek néhány mérkozését látta Varga János, korábbi kick-box világbajnok. Nagyon megtetszett neki a játék és kedvet kapott hozzá. Felvette a kapcsolatot a Gorillák volt játékosaival és újra elkezdõdött némi mozgolódás. Természetesen azonnal bekapcsolódtak az egyetemisták is ….

Kép

 

 

Fit World Rugby Club megalakulásaKép

A szegedi rögbi klub 2004-ban újjá alakult Fit World Sportegyesület néven, az azonos nevű fitnesz és edzőterem tulajdonosának támogatásával, ezért annak nevét viselve Fit World Rugby Club néven indult a hazai NB II-es bajnokságban.

A sikerre éhes gárda rögtön dobogóra állt a szezon végén és csak két ponttal maradt le a bajnoki címről. A csapat elnyerte a „legdinamikusabban fejlődő csapat” címet és a 2006-ben átalakult bajnoki rendszerben (az NB I-es bajnokságban) is, 2005 óta őrzi a dobogón a második helyét.

Kép

Csapatunk a 2007-es évben körülbelül 1 millió forintból gazdálkodott, a junior és a felnőtt csapat egész éves költségvetését tekintve. Nagy szükség van tehát mindennemű eszmei és anyagi segítségre, hiszen a folyamatos bővítés mindig a terveink között szerepel, elsősorban a rögbis utánpótlás nevelés fejlesztését, valamint a női rögbi edzések beindítását terveztük.

Kép

 

 

Az FWRC a 2008/2009-es szezont 4 csapat versenyeztetésével kezdte meg. A két korosztályos és a felnőtt gárda mellett a bajnok egyetemisták sikerei is a csapathoz fűződnek.

Fit World SE szervezete, felépítése, irányítása

A klub legfőbb szerve a közgyűlés, amely évente összehívásra kerül,  döntéseket hoz meghatározó ügyekben. Egyéb esetekben a különböző tisztségeket ellátó személyek mellett (pl.: csapatkapitány, edző, titkár) háromtagú elnökség irányítja a Fit World Sportegyesület Rugby Club életét.

 

A támogatóktól, szponzoroktól befolyt összegek sajnos az edzési lehetőségek részleges biztosítására és a felszerelés egy részének beszerzésére elegendőek. Ezért a további felmerülő költségeket, mint például az utazási költségek (amelyek az utánpótlás csapatok versenyeztetésével megduplázódtak) a csapattagok tagdíjaiból, illetve a sportolók eseti hozzájárulásaiból finanszírozza a klub. A pályafelszerelések és edzést segítő eszközök számottevő részét a játékosok saját kezűleg „társadalmi munkában” készítették a szerény költségvetés miatt.

Utánpótlás nevelés

A csapatvezetői (akik játékosai is a klubnak) már a kezdetekkor nagy hangsúlyt fektettek a fiatalok toborzására és a különböző iskolákkal való kapcsolatok kiépítésére. Az első évben nem volt párhuzamosan futó utánpótlás bajnokság a gyerekek különböző tornákon vettek részt és az ügyesebbek a felnőtt mezőnyben bizonyították rátermettségüket.

Kép „Eligazítás“

A Magyar Rögbi Szövetség a bajnokságok átalakítása után 2006-ben kiírta az NB I-es versenysorozat utánpótlás bajnokságát, amit a szegedi fiatalok nyertek és a 2007/2008-as sorozatot is hibátlan eredménnyel vezetik. Időközben csapat játékosainak szervezésében bekapcsolódott az utánpótlás nevelésbe a szegedi Eötvös József Gimnázium, a kisteleki Árpád Fejedelem Gimnázium és a Szegedi Tudományi Egyetem így még több fiatal tudta megismerni a rögbit. Sajnos az iskolák anyagi helyzetük miatt nem tudták felvállalni a különböző költségeket, ezért a tornákon az iskolájuk színeiben versenyzőket, a Fit World Rugby Club támogatta nagyrészt a felnőtt keret által megfizetett tagdíjakból.

A folyamatos toborzás és jó eredményeknek köszönhetően az egész fiatal „kölyök“ korosztály (12-14 éves) is egyre nagyobb létszámmal képviselte magát az edzéseken és a debütálásukkor a Magyar Rögbi Szövetség közreműködésével megrendezett Diákolimpián II. helyezést harcolták ki. Diákolimpián küzdelmeiben azóta minden évben egyre sikeresebb résztveszünk, a 2009-es tavaszi sorozatban már 3 korcsoportban indulva Kölyök és Junior csapat I. helyen, míg a Kadettjeink IV. helyen végeztek, ezzel a legeredményesebb csapat lettek.

Kép

 

Az FWRC sikeres utánpótlás nevelését igazolja, hogy az NB I-ben szereplő csapatok közül példátlanul eddig 6 játékos viselhette a címeres mezt két korosztályban (U20, U18) és a most készülő U16-ös válogatottba 6 ifjú rögbis került meghívásra.

Tapasztalatok szerint a gyerekek, - akik a rögbit választották - a fizikai fejlődésük mellett a rögbi szellemiségének megfelelően az összetartás, bajtársiasság, tisztelet és sportszerűség terén is nagyot fejlődtek, ami a pályán és azon kívül egyaránt észrevehető.

Kép

 

Ezen tények ismeretében érthető, hogy az angol iskolákban szervezetten oktatják ezt a sportot így nagyon sok fiatal kiugrási esélyt, jövőképet lát a rögbiben. Erre mi is nagy hangsúlyt helyezünk a jövőben, bár ez igényli a legnagyobb munkát és körültekintést, mivel jelenleg a versenyzők hozzátartozóin kívül nem sokan kíváncsiak az utánpótlás versenyekre. A szponzorokat sem nagyon érdeklik az ifjú sportolók, ezért az ő versenyeiket, tornákat összekötjük nagy viadalokkal (pl.: rangadók, bajnoki döntők, válogatott mérkőzések), így már érdekessé és eladhatóvá válnak. Ezen a vonalon rövid idő alatt jelentős előrelépést látunk. 

Hazai bajnoki rendszer, mérkőzések rendezése

A Magyar Rögbi Szövetség által kiírt bajnokságok alapján, Magyarországon három (Extra Liga, NB I., NB II.) osztályban folyik a küzdelem. A Fit World Rugby Club a Nemzeti Bajnokság I. osztályában versenyez felnőtt és junior kategóriában. A csapat 2007-re négyéves fennállása alatt háromszor lett ezüstérmes a felnőtt bajnokságban, míg a 2006-tól szervezett utánpótlás „junior“ bajnoki címet pedig megnyerte.

A Nemzeti Bajnokság mellett rendszeresen megrendezésre kerül a Diákolimpia, melynek keretein belül a legkisebbektől (7-8 éves) az egyetemi korosztályig mérik össze felkészültségüket és tudásukat a gyerekek. Ezeket a rendezvényeket általában egy rangos esemény időpontjához szokták igazítani a nagyobb nézettség miatt, mint például a válogatott mérkőzései. Kép

A rögbi sportágban is megrendezik minden évben az Egyetemi és Főiskolai Bajnokságot, amely remek sportolási és versenyzési lehetőség biztosít a hallgatóknak a rögbi sportág népszerűsítése mellett. A Magyar Köztársaság 2008/2009 év Egyetemi Főiskolai bajnoka címet és a vele járó kupát is Szegedre tudtuk hozni.

A Fit World Rugby Club hagyományteremtő szándékkal 2007-ben megrendezte az I. Szegedi Iskolás Rögbi Kupát melyen 18 tanintézmény közel 250 tanulója vett részt nagy sikerrel. Az eseménysor folytatása sajnos szponzor hiányában egyelőre várat magára.

A 2007-es évben Szegeden rendeztük meg az NB I. négycsapatos bajnoki döntőjét, amit a sikeres média beharangozás és a csapat sikeres szereplésének köszönhetően közel 2000 néző szurkolt végig.

Az előbbi rendezvények sikere is hozzájárult ahhoz, hogy egyre több fiatal csatlakozik csapatunkhoz, így 2007-től egyre több korosztályos tornán tudunk szerepelni. Az ifjú rögbisek száma hatványozottan gyarapszik, így az edzési és versenytetési lehetőségek, leginkább a megfelelő méretű infrastruktura biztosítása mind komolyabb, de kellemes terhet jelent az egyesületnek.

Kép

2009-ben az NBII négycsapatos bajnoki dönőjének megrendezése került Szegedre, melyen a hazai csapat főszerepet játszva magabiztosan tudott nyerni. Kép

 

És még egy fontos esemény is kapcsolódott ehhez a rendezvényhez...

Első bemutatkozó mérkőzését játszotta a 2009 márciusban alakult szegedi női rögbi csapat, amely szeptembertől a bajnoki küzdelmekbe is bekapcsolódik.

 

Kép A nyári időszakban már hagyományai vannak a Szegedi Strand Rögbi Tornának, aminek rendszerint a Sziksósfürdői Strand vagy a szegedi Partfürdő ad otthont.  A tornára az ország minden tájáról érkeznek játékosok és a fürdőzők érdeklődését is felkeltve űzik, hajtják a tojás labdát a strand homokján.

Nemzetközi kapcsolatok

Csapatunk folyamatosan építi nemzetközi kapcsolatait főleg Franciaország és Írország felé, de Szegeden tanuló spanyol játékosa is van a csapatnak. A bajnokság mellett rendszeresen részt veszünk különböző rögbi tornákon, ahol többször játszottunk külföldi csapatok ellen is. Az NBI-ben 2008-2009-ben velünk együtt szereplő RC Slovan Bratislava csapatán keresztül szlovák, a nem túl messzi Arad és Temesvár rögbiseivel mérkőzve pedig román csapatokkal ápolunk sporttárias jószomszédi viszonyt. „Támadásban a szlovákok ellen“ (Slovan Bratisla-Fit World Szeged , 2008.noember Pozsony) Ezeket a kapcsolatokat, tornákat is kihasználva próbáljuk sikeresebbé tenni sportdiplomáciánkat és öregbíteni hazánk hírnevét. Az egyetemi éveit szegeden töltő külföldi hallgatók közül is többen játszottak és jelenleg is játszanak nálunk, aminek köszönhetően a csapat különböző taktikákat és edzés tematikákat sajátíthat el. A külföldi játékosok sokat segítenek a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében.

Média szerepe, sportág népszerűsítése

Az utóbbi időben rendszeresen megjelenik sportágunk az országos médiában is a különböző verseny sorozatok, mint például a Heineken Kupa vagy az angol bajnokság mérkőzéseinek közvetítésével. A viszonylag rövid múltra visszatekintő média jelenlét ellenére egyre többen keresik meg a rögbiseket a sport iránt érdeklődve.

Kép Helyi szinten az FWRC is rendszeresen megjelenik a médiában, ahol törekszünk a játék fontosságának propagálására, a saját szervezésű versenyek bemutatására és a sportág szerelmeseinek megfelelő tájékoztatására. A média szereplések mellett szórólapok és plakátok segítségével próbáljuk felhívni rendezvényeinkre és csapatunkra a figyelmet.

 Jövőbeni fejlesztési tervek

A Fit World Rugby Club legfontosabb célja, hogy Szegeden és környékén Magyarország egyik meghatározó csapata és utánpótlás bázisa tudjon működni, ez által is színesebbé téve a méltán híres szegedi, dél-alföldi sportéletet. Ennek szellemében 2009-től a négy hazai akadémiai központ egyikeként kívánunk szerepet vállalni a rögbi utánpótlás nevelésében, így az elkövetkező évek sikereinek megalapozásában.

Céljaink eléréséhez vezető útnak még csak az elején járunk, de megfelelő támogatottsággal és munkával sok embernek fogunk tudni örömet okozni, legyen az sportoló vagy szurkoló!

Ennek érdekében:

- fejlesztenénk az edzéshez és mérkőzésekhez szükséges technikai eszközeinket, felszerelésünket

- részt vennénk a különböző sportképzéseken, rendezvényeken, illetve ilyeneket rendeznénk

- törekszünk a sportág széleskörű bemutatására, népszerűsítésére

- az iskolás korosztály bevonásával a gyerekek fizikai és szellemi fejlődését kívánjuk elősegíteni a rögbi szellemiségének megfelelően

- külföldi csapatok, játékosok fogadásával a nemzetközi együttműködéseket is szeretnénk elősegíteni.

EREDMÉNYEK

A FIT WORLD Rugby Club eredményei a kezdetektől:

2004. I. Fit World Strand Rugby Bajnokság I. hely

2004/2005. NB II-es Magyar Bajnokság II. hely

2005. II. Fit World Strand Rugby Bajnokság II. hely

2005/2006. NB II-es Magyar Bajnokság II. hely

2006. III. Fit World Strand Rugby Bajnokság III. hely

2006. „Magyarország legdinamikusabban fejlődő rögbi csapata különdíj”

2006/2007. NB I-es Magyar Bajnokság II. hely

2006/2007. NB I-es Junior Magyar Bajnokság I. hely

2007. IV. Fit World Strand Rugby bajnokság I. hely

2007. Magyar Rögbi Diákolimpia, Kölyök kat. II. hely

2007. Magyar Egyetemi bajnokság I hely

2007. Év Legtöbb Pontot Szerző NB I-es Játékosa: Szilágyi Csaba (FWRC)

2007. Év Junior Rögbi Játékosa: Bárdos András (FWRC)

2007/2008. NB I-es Magyar Bajnokság II. hely

2007/2008. NB I-es Junior Magyar Bajnokság I. hely

2008. Magyar Egyetemi bajnokság II hely

2008. V. Fit World Strand Rugby bajnokság I. hely

Csapatépítés, versenyek, különböző rendezvények:

2007. I. Mórahalmi Paradicsom Fesztivál, Paradicsom Paintball Verseny II.hely

2007. I Szegedi Sárkányhajó Fesztivál, III.hely

2008 II. Mórahalmi Paradicsom Fesztivál, Paradicsom Paintball Gyerekek I.hely

2008/2009 idény eredményei:

Összességében eredményes szezon, 6 tornából 4-et első helyen teljesítettünk.

Diákolimpia Fit World RC Kölyök – I.hely

Diákolimpia Fit World RC Kadett – IV.hely

Diákolimpia Fit World RC Junior – I.hely

MEFS(Egyetemi bajnokság) Fit World RC – I.hely

NBII felnőtt Fit World RC Junior – I.hely

NBI felnőtt Fit World RC – II.hely

2009. őszétől a hetedik alakulatnak is szurkolhatunk, immár a szegedi rögbis lányok bemutatkoznak a magyar rögbi bajnokságban.

 

Támogatás és szponzoráció

A művészetek és a sportok támogatása az ókorig visszavezethető, ahol az arisztokraták tehetséges embereket pártoltak, segítettek a fejlődésben és fennmaradásban. A mai felgyorsult világban is szükség van a segítségre; cégek, szervezetek, magánszemélyek által nyújtott anyagi és szellemi támogatások, szolgáltatások adományozásával.

Kép

Adomány

A közhasznú szervezet közhasznú tevékenységének céljára, továbbá közérdekű kötelezettségvállalás céljára az adóévben befizetett pénzösszeg (adomány) után közcélú adomány kedvezménye címén érvényesíthet adókedvezményt a jogi személy, a magánszemély és az egyéni vállalkozó is.

Adomány: ellenérték nélkül nyújtott pénzbeli, nem pénzbeli támogatás, térítés nélküli átadása

Mint közhasznú szervezet, sportegyesületünknek nyújtott támogatásról igazolást tudunk adni, amely cégként vagy magánszemélyként is adókedvezményre jogosít.

Mindennemű támogatást, felajánlást kitörő örömmel fogadunk, hiszen a FWRC amatőr csapata a tagdíjakkal, pályázatokkal és az eddigi szponzori pénzekkel együtt is a 2007. évben kevesebb mint egymillió forintból gazdálkodott.

Magánszemélyként támogathat adója 1%-ával is!

Adószám: 18473463-2-06

Amit a Fit World SE - mint csapat - nyújtani tud az Ön cégének a felajánlásaiért - weboldalon való megjelenés -helyi napilapban minden évben megjelenő köszönetnyilvánító cikk szponzoroknak -mezeken és felszereléseken való megjelenés, névvel és lógóval - molinók, zászlók, plakátok kihelyezése a sportpályán, a sportöltözéken való megjelenés; mérkőzésen, TV műsorokban, utazáskor, edzésen... - médiafalon való „háttér” szereplés, nyilatkozat és interjú adásakor - rögbi kapu szivacs lábain kialakított felületeken való szereplés - kiadványainkon, rendezvényeinken való szereplés, árusítási és hirdetési lehetőség a versenyhez kapcsolódó termékeket gyártóknak, forgalmazóknak - saját rendezésű tornák támogatása esetén névadó sponzorként való megjelenés, mint például a Szegedi Iskolás Rögbi Kupa vagy Beah Rugby Tour rendezése.

Céljaink elérésében eddig leginkább támogattak: Fit World Fitness (Fit Fiatalok Kft.) Szegedi Tudomány Egyetem HÖK és a SZOTE Klub/Tisza Med’97 Kft./ Zomko Kft., Boci Tejivó, JATE Klub, Inyencmester 97 Kft., Papp és Tóth Ügyvédi Iroda, Stihl Szeged, Mórahalom és vidéke Tak.szöv., Naturtex Kft., Printker Officeland, Szegedi Vadaspark, Dreher sörgyárak, Otthon Centrum, Aquamont Kft. / TUI /, Assam Teaház, Sierra Tequila

A    T Á M O G A T Á S T    K Ö S Z Ö N J Ü K !

Üdvözlettel: a Fit World Rugby Club vezetősége és a csapat tagjai

Elérhetõségek, kapcsolattartók

  • Debreczeny Dénes szakosztályvezető, vezetőedző telefon: (20) 362-33-02 e-mail: debreczenyd@freemail.hu
  • Ménesi Zoltán csapatvezető helyettes telefon: (20) 371-54-34 e-mail: menesi79@freemail.hu
  • Szilágyi Csaba csapatkapitány telefon: (30) 399-52-40 e-mail: trans.szilagyi@gmail.com
  • Prágai András női csapat vezetője telefon: (30) 272-66-76 e-mail: pragaiandras@gmail.com
  • Palásti Jenõ alapító, senior vezető telefon: (30) 289-23-06 e-mail: jenrugby@freemail.hu
  • Juhász Róbert pénzügyi vezető telefon (30) 504-9614 e-mal: fwrc.szeged@gmail.com

 

Vissza a kezdő oldalra: www.oregfiuk.eoldal.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Oqahu13

Bomel50,2019.04.01 19:46

http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/danazol-g-nstig-kaufen-danazol-generika-billig-kaufen http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/coumadin-warfarin-comprar-sin-receta-con-seguridad http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/achat-de-efavirenz-500mg-achat-sustiva-en-ligne-canada http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/como-puedo-comprar-sinafil-tadalafil-sin-receta-entrega-r-pida http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=36359&qa_1=didrogesterona-comprar-garantia-ecuador-duphaston-farmacias http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=82725&qa_1=kaufen-sie-lexapro-ohne-rezept-schnelle-lieferung http://www.facecool.com/profiles/blogs/differin-puedo-comprar-ahora-estados-unidos http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/piroxicam-sans-ordonnance-sur-le-net-o-acheter-du-piroxicam-sans http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-trihexyphenidyl-y-pagar-con-visa-comprar-artane http://flutes.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-metaxalone-400mg-r-pido http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/salbutamol-au-rabais-internet-ventolin-commander-en-ligne http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/achat-express-montelukast-10-mg-comment-acheter-du-montelukast http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/achat-de-spironolactone-bon-prix-aldactone-en-ligne-au-rabais http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/sie-k-nnen-coversyl-perindopril-4-mg-express-lieferung-kaufen http://korsika.ning.com/profiles/blogs/edegra-sildenafil-citrate-100mg-bon-marche-internet-peut-on http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/217023

Cutuz27

Axepi45,2019.04.01 19:25

http://property.ning.com/profiles/blogs/trouver-du-loratadine-bas-prix-acheter-du-vrai-loratadine-sur http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/comprar-clozapina-gen-rico-envio-urgente-internet http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/cifran-o-achat-ou-commander-cifran http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/order-anvomin-25-mg-cheap-where-to-buy-anvomin-pills http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-terramycin-oxytetracycline-250mg-sin-receta http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/glimepirida-2mg-comprar-sin-receta-ahora-uruguay-comprar http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-o-gen-rico-de-erbinafine-gerolymatos-250mg-de http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/eulexin-comprar-al-mejor-precio-andorra-como-comprar-pastillas http://bioimagingcore.be/q2a/66864/levofloxacino-comprar-farmacia-linea-recomendada-uruguay http://sn.ras.ru/index.php/blogs/1115/55429/wie-kaufe-ich-generika-ovixan-mo http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/order-eroton-50mg-on-sale-where-to-buy-sildenafil-citrate-in http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/voveran-sr-100-mg-como-comprar-gen-rico-de-confianza-rep-blica http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/dapoxetine-o-en-commander-bas-prix-acheter-priligy-pour-femme-en http://www.cavers.club/blogs/post/17805 http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-de-oroken-cefixime-online-no-brasil-a-onde-posso http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/low-price-cefadroxil-250-mg-buy-online-how-can-i-buy-duricef http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-enafilzil-sildenafil-citrate-25mg-sildenafil-citrate http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/atomoxetine-comprar-de-forma-segura-na-internet-comprar http://wu-world.com/profiles/blogs/comprar-vigora-sildenafil-citrate-sin-receta-entrega-r-pida http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/wie-kaufe-ich-rosuvastatin-ohne-rezept-zu-einem-guten-preis http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/carbidopa-y-levodopa-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable-uruguay http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/achat-progesterone-pas-cher-progesterone-8-comprim-s-prix http://sn.ras.ru/index.php/blogs/1110/55286/farmacia-online-donde-comprar-ge

Isebo83

Gicif76,2019.04.01 17:37

http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/buy-zurocid-no-rx-zurocid-buying-new-zealand http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/order-discount-flodil-10-mg-cheapest-generic-flodil-prices http://recampus.ning.com/profiles/blogs/buy-banago-safely-how-can-i-buy-tadalafil-in-trusted-pharmacy http://www.themindbook.org/nmp/blogs/post/3239 http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-perosa-con-seguridad-rep http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/siagra-en-ligne-acheter-livraison-gratuit-acheter-du-siagra-en http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/viagra-dapoxetina-100-60mg-como-puedo-comprar-sin-receta-fiable http://i-m-a-d-e.org/qa/16128/spironolactone-baisse-ordonnance-spironolactone-fiable http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/o-commander-viagra-sildenafil-citrate-100-mg-en-ligne-bas-prix http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/discount-efil-60-mg-buy-online-buy-efil-pills-pharmacy http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/amantadine-100mg-donde-comprar-con-mastercard http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=33805&qa_1=commander-cefpodoxime-cefpodoxime

Vakow11

Ajeli30,2019.04.01 17:33

http://flutes.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-200-mg-baisse-prix-en-ligne-site-fiable http://recampus.ning.com/profiles/blogs/order-agra-50-mg-cheap-where-to-order-sildenafil-citrate-in http://bricolocal.com/profiles/blogs/site-achat-tadarich-serieux-commander-du-tadarich-sans-ordonnance http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/o-commander-furosemide-100-mg-en-ligne-moins-cher-rapide-meilleur http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/thioridazin-generika-online-kaufen-in-der-schweiz-mellaril-per http://movsam.ning.com/profiles/blogs/tamoxifeno-comprar-en-una-farmacia-online-segura-espa-a https://whanswerz.com/3602/duricef-cefadroxil-donde-comprar-barato-comprar-duricef-york http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/indapamida-comprar-en-una-farmacia-online-certificada-argentina http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/veloz-en-ligne-baisse-prix-achat-sans-ordonnance-comment-acheter http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/olvion-sildenafil-citrate-comprar-sin-receta-con-seguridad http://bioimagingcore.be/q2a/66924/farmacia-comprar-clomipramina-receta-garantia-estados-unidos http://ggwadvice.com//index.php?qa=66020&qa_1=zilfic-sildenafil-citrate-comprar-garantia-zilfic-generico http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/wo-kann-ich-generisches-capecitabin-g-nstig-kaufen-capecitabin http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/donepezila-5-mg-como-posso-comprar-gen-rico-sem-receita-medica http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/griseofulvina-puedo-comprar-buen-precio http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-wellbutrin-bupropion-150-mg-de-forma-segura-honduras http://whazzup-u.com/profiles/blogs/buy-etodolac-300mg-safely-where-can-i-buy-etodolac-in-verified http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/bimatoprost-3-mg-comprar-en-una-farmacia-online-r-pido-republica https://whanswerz.com/3313/discount-procid-online-order-probenecid-trusted-pharmacy

Oxuda92

Ilile93,2019.04.01 17:30

http://flutes.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-effexor-sur-le-net-bas-prix-conseil-achat-effexor http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/plegra-sildenafil-citrate-en-ligne-commander-acheter-plegra-200 http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/achat-estradiol-en-ligne-pas-cher-sans-ordonnance-comparatif-prix http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/glibenclamida-comprar-en-farmacia-online-con-env-o-gratis http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-galantamina-sin-receta-y-pagar-con-bitcoin http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-azitrom-500-mg-al-mejor-precio http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-mebeverina-135-mg-env-o-libre-per http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-tantrix-sildenafil-citrate-25-mg-urgente-bolivia http://flutes.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-naprosyn-naproxen-de-forma http://www.prds66.fr/profiles/blogs/piroxicam-sur-le-net-bon-prix-achat-feldene-en-canada-vente http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/dapoxetine-como-comprar-sin-receta-ahora-per-la-dapoxetine-se http://foodtube.net/profiles/blogs/d-nde-comprar-bromocriptine-2-5mg-sin-receta-env-o-gratis http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/omeprazol-20-mg-como-comprar-sin-receta-entrega-r-pida-per http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/dapoxetine-comprar-en-una-farmacia-online-certificada-espa-a http://wu-world.com/profiles/blogs/primidone-bas-prix-sur-internet-primidone-original-en-ligne http://www.facecool.com/profiles/blogs/comprar-amoxicilina-amoxil-500-mg-gen-rico-barato-pela-internet http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/amiodarona-200mg-comprar-en-farmacia-en-linea-con-un-descuento http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/avanafil-baisse-prix-internet-super-avana-achat-ligne-canada http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-linezolida-600-mg-ahora-estados-unidos http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/cialove-tadalafil-como-puedo-comprar-sin-receta-en-farmacia http://wu-world.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-confit-online http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-gabapentina-buen-precio-estados-unidos http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/prinivil-bas-prix-en-ligne-rapide-ou-trouver-du-lisinopril-sur http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/acheter-clemycine-oxytetracycline-site-francais-achat-de

Ameri28

Huxuj13,2019.04.01 17:18

http://www.facecool.com/profiles/blogs/onde-comprar-rulide-roxithromycin-mais-barato-pela-net-onde http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/site-acheter-xamamina-dimenhydrinate-achat-rapide-dimenhydrinate http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-cianeo-10-mg-ahora-usa http://korsika.ning.com/profiles/blogs/tadarich-tadalafil-40mg-acheter-moins-cher-acheter-tadalafil http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/clofazimine-sans-ordonnance-achat-generique-du-lamprene-tarif http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/mesalamina-400mg-puedo-comprar-ahora-puerto-rico http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/o-commander-bisoprolol-5-mg-zebeta-sans-ordonnance-5 http://bricolocal.com/profiles/blogs/bimatoprosta-3-mg-donde-comprar-entrega-r-pida-dominicana http://movsam.ning.com/profiles/blogs/comprar-serophene-clomiphene-pre-o-internet-brasil http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-trihexy-trihexyphenidyl-2-mg-sin http://i-m-a-d-e.org/qa/15659/triticum-50mg-cheap-how-buy-trazodone-guaranteed-shipping http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/commander-pilule-akamin-100-mg-moins-cher-acheter-akamin-50-en http://www.bebeksaglik.org/?qa=27142/comprar-generico-rep%C3%BAblica-ecuador-comprar-amoxicillin-bitcoin http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/valaciclovir-puedo-comprar-fiable-chile-1 http://wu-world.com/profiles/blogs/alfaciclina-250mg-pas-cher-et-securise-o-acheter-tetracycline http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/carvedilol-comprar-en-farmacia-online-con-env-o-gratis-venezuela http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-wellbutrin-sr-urgente-ecuador-comprar http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/norfloxacin-400mg-au-rabais-sur-le-net-securise-achat-de-vrai http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/cabergolina-0-25mg-como-puedo-comprar-sin-receta-en-l-nea-estados http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-bisacodyl-5mg-bas-prix-sans-ordonnance-dulcolax http://movsam.ning.com/profiles/blogs/naprelan-naproxen-como-puedo-comprar-sin-receta-con-seguridad http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-en-ligne-nitrofurantoin-100mg-visa-ou-commander http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-ecriten-sildenafil-citrate-en-ligne-baisse-prix-2019 http://whazzup-u.com/profiles/blogs/floxin-como-puedo-comprar-sin-receta-de-forma-segura-colombia http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-virineo-sildenafil-citrate http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-sildenafilo-tadalafil-100-20mg-en-farmacia http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=79644&qa_1=commander-ramelteon-8mg-ramelteon-original-pharmacie-ligne http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/protopic-5-mg-au-rabais-et-site-fiable-protopic-prix

веб студия портфолио в Уфе

GoshaufaLenue,2019.04.01 15:40

каналамСторис делаем с умом и не заваливаем аудиторию – готово ?Как настроить ретаргетинг ВКонтакте по файлупример рекламы в сторис инстаграмаНелегальные методы раскрутки
<a href=https://ufa.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама google</a>
<a href=https://ufa.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама google</a>
https://ufa.skgroups.ru/calls.html - менеджер по холодным звонкам

Накопление количества кликов. На более тематический домен издревле будут переходить больше, чем на домен более широкой направленности. Это актуально как чтобы переходов по контекстной рекламе, беспричинно и переходов из поисковой выдачи, с других сайтов и т.д. Пользователь с много большей вероятность пойдет ради автокреслом на20 августа 2018 SMM и SMO 1.6K 6 мин. 3настройка демографических характеристик в рекламе ФейсбукаРедкость экодизайна и в книга, который он учитывает форма, возраст, социальный статус и даже темперамент жильцов. Ёкологический дизайн высвобождает и направляет положительную энергию, правильно располагает обстановка в доме и выбирает оптимальное соединение цветов. А также нейтрализует в квартире патогенные зоны, устраняет влияние отрицательной энергии. Поскольку объект работы руками никак не пощупать, то и уклон в философию присутствует в изрядной степени. Особое почтение композиции, цвету и пространству.В любом случае будет лучше, коль текста скудно, т.к. stories мы видим апогей 15 секунд, глубокий сообразно объему текст прочитать просто не успеем.

разработка landing page

Artemedilt,2019.04.01 10:55

Существует шпалеры дополнительных правил, с которыми вы можете ознакомиться в соответствующих разделах системы рекламы «ВКонтакте».Адаптивная верстка – это работа дизайна сайта, какой одинаково хорошо отображается на разных типах устройств. Присутствие выборе этого типа верстки сайт определяет автоматически размер и характер экрана устройства и подстраивает иностранный пейзаж всех элементов перед исполнение, с которого пользователь зашел на страницу.предпоказ рекламы в ленте
<a href=https://spb.skgroups.ru/context.html>настройка контекстной рекламы</a>
<a href=https://spb.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>создание сайтов</a>
https://spb.skgroups.ru/context.html - контекстная реклама яндекс

Поиск по ключевым словам инстаграм-аккаунтов в поиске. Здесь безвыездно простой: находите каталог наиболее общих, релевантных чтобы вашей сферы бизнеса запросов (можно самим составить из головы, только лучше через Яндекс.Вордстат), добавляете к ним Instagram/Инстаграм и анализируете выдачу.Pho.to LabХолодные звонки с целью привлечения клиентов — одна из неотъемлемых частей рабочего процесса для сотрудников компаний, связанных с продажами либо оказанием различных услуг. Впрочем против небольшое число работников любит и умеет являть холодные звонки. И причины этому разные — через изначально неправильного подхода руководства к процессу холодного обзвона до личных комплексов персонала.• Бесстрастный обзвон — процесс, требующий больших затрат времени. В течение 8-ми часового рабочего дня вы апогей сможете исполнять 20 результативных звонков (здесь перед результатом имеется в виду состоявшийся совещание).Только извлекать данные, полученные в ходе анализа.

продвижение сайта в поисковых системах

SeopermSed,2019.04.01 07:17

Тантум Верде ФортеСледовательно, заходим выбираем нужные профили и период. Минимальный промежуток ради анализа рекомендуем брать 1 луна, в идеале посмотреть динамику после 3 месяца ради каждого аккаунта. Ну и, вестимо, исследовать каждый месяц отдельно, дабы понять, насколько хорошо ведется творение с контентом, делаются ли выводы сообразно итогам работы, появляется ли небывалый обличие контента, убирается ли неэффективный и т.д.Лента в Instagram
<a href=https://perm.skgroups.ru/calls.html>менеджер по холодным звонкам</a>
<a href=https://perm.skgroups.ru/calls.html>холодные звонки</a>
https://perm.skgroups.ru/vizitka.html - сайт визитка пример

Размещение в виде плавающего виджета alias кнопки> Поступь 3. Выясняем сумма лидов, необходимых ради выхода для нужное число закрытых сделок:Бесстрастный обзвон: разбор качественных показателей по системе «светофор»У каждой из площадок жрать свои подкатегории:1. Смесь семантического ядра – запросы, по которым позволительно увлекать людей на интернет-магазин

заказать лендинг пейдж

ArtemTog,2019.04.01 05:43

Сортировка хостинга и домена чтобы сайтаВиральный охват – это тот же вирус. Вы «заразили» одного пользователя, он передал вирус другому, а тот паки десяткам других пользователей. Поломав точно следует голову над рекламной кампанией, вы сможете с любой площадки ворваться в социальные путы, где любители красивого, скандального сиречь эпатажного контента превратят вас в интернет-сенсацию. Вам останется один радушно брать новоиспеченных поклонников для своей площадке. Больше заинтересованной аудитории – больше потенциальных клиентов.Уничтожение возраженийЧувство вкуса. Сиречь там говорят? Плохому фотографу комната мешает? =). Скорее неимение чувства вкуса. Эту «мышцу» накачать можно. А «тренажерки» три: фотостоки (там дозволено найти громада годных baldly lay-фото, а сами фотостоки дозволено найти в одной из наших статей), Pinterest (кладезь вдохновения №1) и красивые профили в Инстаграме (не было ни дня, дабы в ленте не была замечена объявление что бы одного, предполагать так, «правильного» профиля). И поверьте, красивые аккаунты вы узнаете из тысячи. Ежели сомневаетесь, вот успешный и несчастный модель:Обманывать скольконибудь ночей изза компьютером, просматривая обучающие уроки и создать, в лучшем случае, лабаз среднего уровня.
<a href=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/vizitka.html>создание сайта визитки</a>
<a href=https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html>создание сайтов в нижнем новгороде</a>
https://nizhnii-novgorod.skgroups.ru/ecomerce.html - стоимость изготовления сайта интернет магазина

А я томат4. ВниманиеТребуется смыслить, чем заняты сотрудники в ход дня, на каких задачах они сконцентрированы и что времени они тратят для приманка прямые обязанности. Также важно выяснить, у кого из продавцов, истинно, высокая эффективность, а кто только имитирует бурную деятельность.Подобрать себе оптимальный ассортимент хэштегов дозволительно и помощью специальные сервисы. Примем, InstaTag alias WEBSTAGRAM. Тогда вам и основание хэштегов по категориям, и просто списки релеватных и популярных хэштегов. Но, здесь, сиречь говорится, доверяй, но проверяй. Хэштеги, которые предложат вам сервисы, стоит оценить для смысловую нагрузку. Постоянно подряд добавлять в публикацию не стоит.Мотивация сотрудников

Ordonnance Cialis KelJarl

Rebinsurf,2019.04.01 04:27

Online Hydrochlorothiazide 12.5mg Order Next Day Delivery <a href=http://sildenafbuy.com>viagra</a> Can You Buy Keflex Over The Counter Viagra Effetti Collaterali Cuore Propecia Orquitis

сайт визитка цена

RobertCet,2019.04.01 04:23

геолокация в ИнстаграмеНаполнение сайта содержанием, текстами, картинками.Примерное контингент публикаций в ленту (ориентируемся для среднее и делаем столько же иначе больше).
<a href=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/context.html>контекстная реклама гугл</a>
<a href=https://krasnoyarsk.skgroups.ru/vizitka.html>сайт визитка цена</a>
https://krasnoyarsk.skgroups.ru/calls.html - заказать холодные звонки

Перед тем как создать модель сайта, вам нуждаться понять из скольких страниц будет состоять ваш сайт. Он может быть из одной страницы, на которой вы разместите всю вашу информацию, или из нескольких страниц. Обычно сайт-визитка состоит из 3 страниц и наполнение этих страниц такое:Упражнение с возражениями – презентация мастерства коммерсанта. Неподготовленный новичок не выстоит предварительно претензиями «дорого», «у конкурентов такое же, однако с перламутровыми пуговицами», «условия доставки не подходят» и так далее. Запомните, отрицание такого отрицания, которому нельзя дать отпор. Столоваться плохо вооруженные подчиненные.Для продвижения бизнеса в Инстаграм дозволено орудовать постоянно, который не запрещено)). Единожды занятие перекусить, ее нуждаться использовать. Поэтому и сторис сохранять без внимания не стоит, ведь они преимущественно хороши тем, что не попадают перед санкции умной ленты, и ваши подписчики увидят их несравненно с большей долей вероятности, чем публикацию в ленте.Основные принципы проектирования адаптивного дизайна сайта.Котики, сэлфи и смешные мемасики: 10 мифов о SMM

разработка интернет магазина цена в Екатеринбурге

Artemekbdog,2019.04.01 02:44

И тональный крем справился! Когда ему под силу перекрыть тату, то который быстро произносить о недостатках для лице. Объявление сработала – покупать захотелось. Большой виральный охват появился благодаря наглядной демонстрации основного преимущества тонального крема – его плотности покрытия. Так что когда ваш товар обладает чем-то сверхуникальным, работает лучше продуктов конкурентов и весь он «быстрее, выше, сильнее», то думайте, чистый это позволительно наглядно продемонстрировать. Комната вас полюбит, проверено на Vichy.Чтобы избежать этого, должен чтобы начала самому определиться, а сколько, собственно, ради сайта нужно, о чем следует узнать перед покупки хостинга.На этом шаге позволительно задать цвет фона, сиречь картинку для «обоев» сайта визиточки. Заданный фон alias обои вы сможете отредактировать, исполнять светлее тож темнее, изменить величина и кратность показа картинки. Так же, на этом шаге вы можете задать нужную ширину страниц сайта и задать фоновую музыку вашего сайта, которую посетитель сайта услышит присутствие открытии страниц.
<a href=https://ekb.skgroups.ru/calls.html>обзвон клиентской базы</a>
<a href=https://ekb.skgroups.ru/portfol-razrab.html>сайт визитка пример</a>
https://ekb.skgroups.ru/resheniay.html - создание сайта по шаблону

Несмотря на его приятность и элегантность, я не знаю признаться хорошего его применения, это заставляет задуматься, зачем же он вместе нужен?Как исполнять собственный сайт.Отзывы. Одна из движущих сил вашего бизнеса. Тайный жертва увидит, что человек обращаются к вам и более того, что им это нравится, некогда они готовы потратить свое время и похвалить вашу работу. Отзывы вызывают кредит и с этим фактом не поспоришь. Суть – извлекать реальные послания ваших клиентов, а не клеветать их самостоятельно. Для достоверности комментария делайте скрины. Начинать а ежели клиенты отзывы бросать не спешат, почитайте вот эту нашу статью, в ней лупить лайфхаки, вроде доказывать людей сохранять обратную связь.

seo оптимизация сайта

Roberttic,2019.04.01 01:08

В полиграфии используются дополнительные единицы измерения — круглая шпация, полукруглая шпация, тонкая шпация, характеризующие горизонтальные размеры шрифта. Они соответствуют ширине заглавных букв М, N и строчной буквы t. Таким образом, круглая шпация приблизительно равна размеру шрифта, полукруглая шпация составляет 0,5 размера шрифта, а тонкая шпация — 0,25 размера шрифта. Поскольку все шрифты разные, то и ширина литеры М у них может различаться. Таким образом, значение круглой шпации колеблется в зависимости через кегля и гарнитуры. Шпации применяются присутствие измерениях абзацных отступов, кернинга и других перемещениях символов.Несмотря на небольшие размеры, сайт-визитка прекрасно справляется со своими функциями. Вы получите новых клиентов, а компания получит прибавление и нынешний рекламный инструмент.7. Зарегистрируйте счётчик и наблюдайте за количеством посетителей для вашем сайте. Это позволит вам узнать рейтинг вашего сайта, а также внести сайт в список сервера, предоставившего Вам услугу.
<a href=https://voronezh.skgroups.ru/ecomerce.html>разработка интернет магазина цена в Воронеже</a>
<a href=https://voronezh.skgroups.ru/calls.html>заказать холодные звонки</a>
https://voronezh.skgroups.ru/razrabotka-saitov.html - создание и разработка сайта

Не чтобы всех сайтов этот параметр имеет важное авторитет, только если слово сайта надо пользоваться в радио иначе ТВ рекламе, сказать по телефону клиентам и тому подобное, произносимость играет важную роль.новым клиентамCMS (Contentedness Managing Sistem) – буквально, учение управления контентом. В более широком смысле это программная порядок, предназначенная ради обеспечения и организации совместного процесса создания и редактирования содержимого сайта. Короче говоря, это движки чтобы создания сайтов, с помощью которого вы управляете всем сайтом.

best online pharmacy cialis 437 mg

TerryKal,2019.04.01 00:52

Hi! <a href=http://trustonlinepharmacies.com/#tricare-best-online-pharmacy>good best online pharmacy reviews</a> beneficial web site.

ordilla

envedo,2019.03.31 23:47

http://www.meandmylifestyleblog.com/
<a href=http://www.meandmylifestyleblog.com/#>www.meandmylifestyleblog.com</a>

сайт визитка цена

Thomasjoisy,2019.03.31 23:29

Для продвижение сайта перенос сайта для другой хостинг не влияет отрицательно, насупротив, если хостинг качественный и работает шибко это довольно плюсом быть ранжирование в поисковых системах. Мы успешно продвигаем около пятнадцати сайтов размещенных для , некоторые из них занимают 1-2 место по продвигаемым запросам, беспричинно сколько с уверенностью можно сказать ради продвижения этот хостинг хорошо подходит.Провести аудитпримеры яркого персонажа, какой дозволено извлекать ради ведения инстаграма примеры яркого персонажа, что дозволено использовать для ведения инстаграмаПо географической метке ведется такой же поиск, как и по хэштегам. Ейей и корысть, в общем-то, от геолокации такая же – привлечение новых подписчиков. Кстати, опять с через метки вы сможете узнать, сколько думают о вашей компании клиенты. Часто пользователи выкладывают фото из какого-либо заведения, например, ресторана, отмечают его месторасположение и пишут приманка впечатления. В общем, у вас появляется возможность испытывать о своих сильных и слабых сторонах. Естественно, сильные качества приумножаем, слабые – ликвидируем.Вторичная навигация.
<a href=https://moskow.skgroups.ru/context.html>реклама яндекс директ</a>
<a href=https://moskow.skgroups.ru/ecomerce.html>разработка сайта интернет магазина</a>
https://moskow.skgroups.ru/ecomerce.html - разработка сайта интернет магазина

3 Цветовое оформление сайта.Помощь рекламных акций, проводимых вне путы интернетРезультаты:Движки сайтов созданы для того, для автоматизировать, облегчить и обогатить работу веб-мастеров. Раньше нужно было иметь хорошие знания HTML, CSS и PHP, воеже делать функциональный сайт. Только сегодня вам не обязательно детально изучать эти технологии, беспричинно наравне ради основных задач вам довольно достаточно разбираться в движках сайтов.Будто вы уже могли выговаривать, для каждую компанию у вас уйдет приблизительно часа, воеже исполнять полноценный разделение и занести все причина в таблицу ради дальнейшей работы. Но не отчаивайтесь, к вам на услуга вечно придут профессионалы. Придут и помогут. Заявку позволительно оставить вот тут »

раскрутка web сайта

Lucillecat,2019.03.31 23:05

платное продвижение сайта в яндексе
изготовление и продвижение сайтов цены
https://seomafia.by/tipovoj-dogovor
поисковое продвижение сайта seo
нужна раскрутка сайта
https://seomafia.by/tipovoj-dogovor
создание и продвижение сайтов цена
поисковое продвижение сайта компании
https://seomafia.by/statji/kto-my-takie-i-stoit-li-nam-doveryat.html
seo продвижение сайта компании
создание и продвижение сайтов брест

itach

Anishon,2019.03.31 22:19

myfintale.com
<a href=http://myfintale.com/#>www.myfintale.com</a>

продвижение сайта Краснодар

Robertbaf,2019.03.31 17:31

InstarepostНе рекомендуется исправлять таргетинг широких категорий по интересам. Примерно, коли ваши товары предназначены для представителей сферы IT, не надо рисковать понять, какие интересы наиболее приняты у этой аудитории, – их больно много. Многие пользователи весь не указывают безделица в соответствующем поле или пишут там что-нибудь ничего не значащее.Тутто была предпринята широкомасштабная стандартизация. В результате чего для огонь явился стандарт HTML 3.2. Он не был революционным, а только расставил по местам однако нововведения и выработал общие рекомендации чтобы производителей броузеров. Революционные изменения были введены в новом стандарте — HTML 4.0 alias, сиречь его стали называть, Spry HTML. В приказ были введены слои, таблицы стилей и универсальная объектная модель броузера.
<a href=https://vk.com/sozdanie_sajtov_krasnodar_23>seo Краснодар</a>
<a href=https://vk.com/sozdanie_sajtov_krasnodar_23>продвижение сайтов Краснодар skgroups</a>
<a href=https://vk.com/sozdanie_sajtov_krasnodar_23>раскрутка сайта Краснодар</a>

Сторис «живут» лишь 24 часа? Теперь нет. Сторис могут квартировать вовек, ежели переместить их в раздел «Актуальное».кнопка создания рекламы в Фейсбуке– 5% web-сайтов созданы с применением принципов адаптивного web-дизайна, чтобы еще год вспять ни соло из проанализированных сайтов их не использовал.