Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angliától Szegedig:   a rögbi bemutatása - múlt, jelen és jövő!


A kezdet...

Tudtad, hogy a "rugby football" és a foci (soccer) egy tőröl fakad?

Igen, olyannyira, hogy a XIX. század elején még nem is különböztették meg őket Angliában. A legenda szerint bizonyos William Webb Ellis nevéhez fűződik az első "cél", ő kapta foci közben elsőként kézbe a labdát, és tette le a kapuban, mondván: senki sem tiltotta meg ezt. Történt ez Rugby városában, 1823-ban. William, akit a helyi kollégiumban lusta, de jó latinos diákként tartottak számon, maga sem tudta, hogy történelmet csinált.

Kép

Később, valamikor az 1800-as évek derekán a tizenegy nagy egyetemi klub gyűlést tartott, mert már annyira szerteágazó szabályok szerint játszották a játékot, hogy gyakorlatilag nem lehetett tudni, az ellenfél milyen szabálymagyarázattal áll majd elő. Végül három csapat választotta a "kisasszonyos" soccer-változatot, azaz a footballt, nyolc pedig a keményebb, a testi érintkezést előtérbe helyező rögbi-verziót.

Rögbi: A labdajátékok csúcsa

A rögbit az angolszász iskolákban pedagógiai célzattal játszatják a gyerekekkel, mert kemény, férfias és a bajtársiasság szelleme hatja át. A szabályok szerint ugyanis csak hátrafelé szabad passzolni, így a csapattársak egymásrautaltsága minden más sportnál erősebb, ezért a rögbi a csapatjáték csúcsa!

Kép

 

A játék lényege egyébként, hogy a tojás alakú labdát bevigyék az ellenfél alapvonala mögé, illetve ha a labda már odakerült, akkor azt kezével vagy mellével a földhöz érintse a játékos, illetve a labdát elrúgva a kapufák között és a keresztléc felett továbbítsa a célvonal mögé.

A csapatokon belül az erősebb testalkatú tolongásjátékosok (forwards) alkotják az első csapatrészt, a tolongást (scrum), míg a gyorsabb, mozgékonyabb játékosok (backs) a hátsó részt, a háromnegyedet (three quarter). A két csapatrészt az irányító játékos (fly-half) hangolja össze.

Kép

A „unios” rögbit 2 x 15 fő játssza. A játékidő 2 × 40 perc. A labdát csak hátrafelé passzoljuk. A szabályok szerint a labdás játékost kell megfogni, ezzel megakadályozva a pontszerzést. Van les szabály és szigorú büntetés jár ütésért, gáncsolásért.

Pálya mérete: 60 x 120 méter. Érdekessége, hogy a kapu mögötti terület (10 méter) is a játéktér része. Ide kell a labdával befutni, és ott letenni: ezt hívják „cél”-nak (5 pont). Kapu: "H" formájú kapu. Csak a felső részén átrúgott labda ér pontot (2, ill. 3 pont). Mérete: "H" keretléc magassága 3 méter. Függőleges kapuk egymástól 5,6 méterre vannak. Magassága minimum 10 méter.

 

A rögbi elterjedése, ismertsége

A rögbit szerte a világon milliók űzik, általában közép-, felső-középosztálybeli értelmiségiek.

Ők úgy mondják: „ a foci úri sport durva embereknek, a rögbi durva sport úriembereknek”.

Attól kezdve, hogy 1823-ban William Webb Ellis a Rugby nevezetű angol városban megalkotta a rögbi játékot, a játék népszerűsége egyre nő. Látványos, dinamikus, szórakoztató és izgalmas, ezért nagy üzleti lehetőséget hordoz, de - ellenben a labdarúgók szövetségével, amely a szórakoztatást és a tömegek megnyerését helyezte előtérbe – a rögbisek a familiáris értékeket és a hagyományok tiszteletét tartották fontosnak. 

A rögbi a század elején háromszor is szerepelt a nyári olimpiai játékok programjában és 1994-ig deklaráltan amatőr sportág volt.

A játék mára az egész világot meghódította, a második legelterjedtebb labdajáték. Világbajnoksága, a Rögbi Világkupa 4 évente kerül megrendezésre. A 2007-ben megrendezett Világ Kupa a harmadik legnézettebb sportesemény volt, az egész világon körülbelül egymilliárdan látták.

 

Kép

 

Jelenleg 6 kontinensen 118 országban játsszák. A szigetországban jelenleg 419 ezer igazolt játékos van, a legjobbak fizetése már 1,8 millió fontra (2,8 millió euróra) rúg. Évente megrendezésre kerül: a 6 Nemzet Kupa (Európa legerősebb válogatottjainak kupája), Bajnokok Ligája (európai klubcsapatok számára kiírt liga), 3 Nemzet Kupa (a déli-félteke legjobb válogatottjainak megmérettetése), Super 12 (a déli-félteke 12 legjobb klubcsapatának ligája), A sportág világszövetsége a dublini székhelyű International Rugby Board (IRB) , európai szövetsége a Federation Internationale De Rugby Amateur (FIRA), Párizsban székel.

 

A magyar rögbi sport

A rögbi a futballal együtt érkezett meg hazánkba a XIX. század végén és a második világháborúig működött is néhány csapat az országban. 1969-ben jött hazánkba egy Giorgio Pasquale nevű olasz diplomata, aki lelkes rögbi játékos volt és ő alapította meg az első hat csapatot, Budapesten. Azóta többé-kevésbé folyamatos rögbi élet zajlik nálunk is.

A Magyar Rögbi Szövetség irányításával 1990 óta működik hivatalos bajnokság, de csak amatőr szinten. Annál is inkább, mert a rögbi 1994-ig csak amatőr szinten volt jelen a világon mindenhol és csak ezután kezdtek el megjelenni a profi klubok nyugaton.

Magyar Rögbi Szövetség bemutatása 

Kép A Magyar Rögbi Szövetség 1990-ben alapult, mindkét nemzetközi szövetségnek 1991 óta tagja. A Magyar Rögbi Szövetség tagságát 22 önálló rögbi klub alkotja, mely összességében 2000 főt foglalkoztat.

A 2006.évtől átalakult Magyar Nemzeti Bajnokság keretében első ízben Exraliga működik 6 klub részvételével. Ebben az osztályban minden felnőtt csapat köteles junior és kadet csapatot is szerepeltetni a hétvégi fordulókban. Az NB I.-ben további 6 klub, az NB II.-ben 10 klub versenyez. Az évtől női bajnokság is indult 3 csapat részvételével. A bajnokság színvonalának emelése érdekében 2009-től további átalakítások várhatók.

A Magyar Köztársaság Kupa évente felnőtt, egyetemi, junior, kadet, kölyök, mini és leány kategóriában kerül lebonyolításra. Felnőtt és korosztályos válogatottjaink, (Felnőtt 15-ös, Felnőtt 7-es, Női, U 17, U 18, U 20) közel 10 éve szerepelnek a Nemzetközi Szövetségek által kiírt hivatalos Világ és Európa bajnoki selejtezőkön és az Európa bajnokságban. Eredményességünk folyamatosan javul. A magyar 18 évesek a 12., a 17 évesek a 17. helyen vannak az európai rangsorban.

Kép

  A sportág megszilárdítása és népszerűsítése érdekében széleskörű iskolai oktatási – versenyeztetési rendszert került kialakításra, mintegy 60 csoportban közel 700 tanuló részvételével minitől az egyetemi korosztályig. 2000. évtől a sportág bekerült a Diákolimpiai sportágak körébe.

Kép

Akár már óvodásokkal is játszható a kontakt nélküli "szalagosrögbi"

 

 

Rugby – A szegedi rögbi története

A Gorillák...

1993 februárjában alakult az első szegedi rögbi csapat Mogorva Gorillák néven. Kezdetben az újszegedi városliget nagy tisztásain voltak az edzéseik. Egy szombati edzés után sárosan, csapzottan mentek végig a rögbisek a liget sétányán, a szembe jövő emberek mind csodálkozva bámulták a társaságot. Hajagos Róbert a csapat egyik játékosa ekkor egy filozofikus megjegyzést tett:

„Azért néznek minket annyira, mert irigykednek. Tudják, hogy mi most valami olyat csináltunk, amit nagyon szeretünk, és most nagyon jól érezzük magunkat.”

Legyen ez a mottónk, s e mottó jegyében ismerkedjünk meg napjaink rögbijével szegedi szemmel legalább nagy vonalakban, a teljesség igénye nélkül.

Mogorva Gorillák (1993)

 

Kép

Csapat számára az 1995-ös esztendő nagyon szép sikereket hozott. Felnőtt csapat megnyerte a másodosztályú bajnokságot és feljutott az NB-I-be, kadét csapat pedig megnyerte az első ízben kiírt kadét kupát. Négy szegedi játékos rendszeresen szerepelt a felnõtt válogatottban. Az 1996-os esztendõ sajnos szomorú fordulatot hozott. A felnőtt csapat ugyan az ötödik helyen, a kadét csapat pedig a második helyen végzett az elsõosztályú bajnokságban, de ekkor kezdődött meg a hanyatlás is, ami 2002-ben az első szegedi rögbi klub megszűnésével végzõdött.

 

Megújulás ...

 

Szerencsére ekkora már megteremtődtek az újjászületés feltételei is. Az Eötvös József Gimnáziumban 2000 szeptemberében alakult egy diák csapat, Peleskei Tamás vezetésével, illetve több másik iskolában is tartottak edzéseket. A csapat tagjai a Szegedi Tudomány Egyetemen folytatták tovább tanulmányaikat és természetesen megalakították az egyetemi rögbi csapatot. 2003-ban Ausztráliában játszották az ötödik Világ Kupát, melynek néhány mérkozését látta Varga János, korábbi kick-box világbajnok. Nagyon megtetszett neki a játék és kedvet kapott hozzá. Felvette a kapcsolatot a Gorillák volt játékosaival és újra elkezdõdött némi mozgolódás. Természetesen azonnal bekapcsolódtak az egyetemisták is ….

Kép

 

 

Fit World Rugby Club megalakulásaKép

A szegedi rögbi klub 2004-ban újjá alakult Fit World Sportegyesület néven, az azonos nevű fitnesz és edzőterem tulajdonosának támogatásával, ezért annak nevét viselve Fit World Rugby Club néven indult a hazai NB II-es bajnokságban.

A sikerre éhes gárda rögtön dobogóra állt a szezon végén és csak két ponttal maradt le a bajnoki címről. A csapat elnyerte a „legdinamikusabban fejlődő csapat” címet és a 2006-ben átalakult bajnoki rendszerben (az NB I-es bajnokságban) is, 2005 óta őrzi a dobogón a második helyét.

Kép

Csapatunk a 2007-es évben körülbelül 1 millió forintból gazdálkodott, a junior és a felnőtt csapat egész éves költségvetését tekintve. Nagy szükség van tehát mindennemű eszmei és anyagi segítségre, hiszen a folyamatos bővítés mindig a terveink között szerepel, elsősorban a rögbis utánpótlás nevelés fejlesztését, valamint a női rögbi edzések beindítását terveztük.

Kép

 

 

Az FWRC a 2008/2009-es szezont 4 csapat versenyeztetésével kezdte meg. A két korosztályos és a felnőtt gárda mellett a bajnok egyetemisták sikerei is a csapathoz fűződnek.

Fit World SE szervezete, felépítése, irányítása

A klub legfőbb szerve a közgyűlés, amely évente összehívásra kerül,  döntéseket hoz meghatározó ügyekben. Egyéb esetekben a különböző tisztségeket ellátó személyek mellett (pl.: csapatkapitány, edző, titkár) háromtagú elnökség irányítja a Fit World Sportegyesület Rugby Club életét.

 

A támogatóktól, szponzoroktól befolyt összegek sajnos az edzési lehetőségek részleges biztosítására és a felszerelés egy részének beszerzésére elegendőek. Ezért a további felmerülő költségeket, mint például az utazási költségek (amelyek az utánpótlás csapatok versenyeztetésével megduplázódtak) a csapattagok tagdíjaiból, illetve a sportolók eseti hozzájárulásaiból finanszírozza a klub. A pályafelszerelések és edzést segítő eszközök számottevő részét a játékosok saját kezűleg „társadalmi munkában” készítették a szerény költségvetés miatt.

Utánpótlás nevelés

A csapatvezetői (akik játékosai is a klubnak) már a kezdetekkor nagy hangsúlyt fektettek a fiatalok toborzására és a különböző iskolákkal való kapcsolatok kiépítésére. Az első évben nem volt párhuzamosan futó utánpótlás bajnokság a gyerekek különböző tornákon vettek részt és az ügyesebbek a felnőtt mezőnyben bizonyították rátermettségüket.

Kép „Eligazítás“

A Magyar Rögbi Szövetség a bajnokságok átalakítása után 2006-ben kiírta az NB I-es versenysorozat utánpótlás bajnokságát, amit a szegedi fiatalok nyertek és a 2007/2008-as sorozatot is hibátlan eredménnyel vezetik. Időközben csapat játékosainak szervezésében bekapcsolódott az utánpótlás nevelésbe a szegedi Eötvös József Gimnázium, a kisteleki Árpád Fejedelem Gimnázium és a Szegedi Tudományi Egyetem így még több fiatal tudta megismerni a rögbit. Sajnos az iskolák anyagi helyzetük miatt nem tudták felvállalni a különböző költségeket, ezért a tornákon az iskolájuk színeiben versenyzőket, a Fit World Rugby Club támogatta nagyrészt a felnőtt keret által megfizetett tagdíjakból.

A folyamatos toborzás és jó eredményeknek köszönhetően az egész fiatal „kölyök“ korosztály (12-14 éves) is egyre nagyobb létszámmal képviselte magát az edzéseken és a debütálásukkor a Magyar Rögbi Szövetség közreműködésével megrendezett Diákolimpián II. helyezést harcolták ki. Diákolimpián küzdelmeiben azóta minden évben egyre sikeresebb résztveszünk, a 2009-es tavaszi sorozatban már 3 korcsoportban indulva Kölyök és Junior csapat I. helyen, míg a Kadettjeink IV. helyen végeztek, ezzel a legeredményesebb csapat lettek.

Kép

 

Az FWRC sikeres utánpótlás nevelését igazolja, hogy az NB I-ben szereplő csapatok közül példátlanul eddig 6 játékos viselhette a címeres mezt két korosztályban (U20, U18) és a most készülő U16-ös válogatottba 6 ifjú rögbis került meghívásra.

Tapasztalatok szerint a gyerekek, - akik a rögbit választották - a fizikai fejlődésük mellett a rögbi szellemiségének megfelelően az összetartás, bajtársiasság, tisztelet és sportszerűség terén is nagyot fejlődtek, ami a pályán és azon kívül egyaránt észrevehető.

Kép

 

Ezen tények ismeretében érthető, hogy az angol iskolákban szervezetten oktatják ezt a sportot így nagyon sok fiatal kiugrási esélyt, jövőképet lát a rögbiben. Erre mi is nagy hangsúlyt helyezünk a jövőben, bár ez igényli a legnagyobb munkát és körültekintést, mivel jelenleg a versenyzők hozzátartozóin kívül nem sokan kíváncsiak az utánpótlás versenyekre. A szponzorokat sem nagyon érdeklik az ifjú sportolók, ezért az ő versenyeiket, tornákat összekötjük nagy viadalokkal (pl.: rangadók, bajnoki döntők, válogatott mérkőzések), így már érdekessé és eladhatóvá válnak. Ezen a vonalon rövid idő alatt jelentős előrelépést látunk. 

Hazai bajnoki rendszer, mérkőzések rendezése

A Magyar Rögbi Szövetség által kiírt bajnokságok alapján, Magyarországon három (Extra Liga, NB I., NB II.) osztályban folyik a küzdelem. A Fit World Rugby Club a Nemzeti Bajnokság I. osztályában versenyez felnőtt és junior kategóriában. A csapat 2007-re négyéves fennállása alatt háromszor lett ezüstérmes a felnőtt bajnokságban, míg a 2006-tól szervezett utánpótlás „junior“ bajnoki címet pedig megnyerte.

A Nemzeti Bajnokság mellett rendszeresen megrendezésre kerül a Diákolimpia, melynek keretein belül a legkisebbektől (7-8 éves) az egyetemi korosztályig mérik össze felkészültségüket és tudásukat a gyerekek. Ezeket a rendezvényeket általában egy rangos esemény időpontjához szokták igazítani a nagyobb nézettség miatt, mint például a válogatott mérkőzései. Kép

A rögbi sportágban is megrendezik minden évben az Egyetemi és Főiskolai Bajnokságot, amely remek sportolási és versenyzési lehetőség biztosít a hallgatóknak a rögbi sportág népszerűsítése mellett. A Magyar Köztársaság 2008/2009 év Egyetemi Főiskolai bajnoka címet és a vele járó kupát is Szegedre tudtuk hozni.

A Fit World Rugby Club hagyományteremtő szándékkal 2007-ben megrendezte az I. Szegedi Iskolás Rögbi Kupát melyen 18 tanintézmény közel 250 tanulója vett részt nagy sikerrel. Az eseménysor folytatása sajnos szponzor hiányában egyelőre várat magára.

A 2007-es évben Szegeden rendeztük meg az NB I. négycsapatos bajnoki döntőjét, amit a sikeres média beharangozás és a csapat sikeres szereplésének köszönhetően közel 2000 néző szurkolt végig.

Az előbbi rendezvények sikere is hozzájárult ahhoz, hogy egyre több fiatal csatlakozik csapatunkhoz, így 2007-től egyre több korosztályos tornán tudunk szerepelni. Az ifjú rögbisek száma hatványozottan gyarapszik, így az edzési és versenytetési lehetőségek, leginkább a megfelelő méretű infrastruktura biztosítása mind komolyabb, de kellemes terhet jelent az egyesületnek.

Kép

2009-ben az NBII négycsapatos bajnoki dönőjének megrendezése került Szegedre, melyen a hazai csapat főszerepet játszva magabiztosan tudott nyerni. Kép

 

És még egy fontos esemény is kapcsolódott ehhez a rendezvényhez...

Első bemutatkozó mérkőzését játszotta a 2009 márciusban alakult szegedi női rögbi csapat, amely szeptembertől a bajnoki küzdelmekbe is bekapcsolódik.

 

Kép A nyári időszakban már hagyományai vannak a Szegedi Strand Rögbi Tornának, aminek rendszerint a Sziksósfürdői Strand vagy a szegedi Partfürdő ad otthont.  A tornára az ország minden tájáról érkeznek játékosok és a fürdőzők érdeklődését is felkeltve űzik, hajtják a tojás labdát a strand homokján.

Nemzetközi kapcsolatok

Csapatunk folyamatosan építi nemzetközi kapcsolatait főleg Franciaország és Írország felé, de Szegeden tanuló spanyol játékosa is van a csapatnak. A bajnokság mellett rendszeresen részt veszünk különböző rögbi tornákon, ahol többször játszottunk külföldi csapatok ellen is. Az NBI-ben 2008-2009-ben velünk együtt szereplő RC Slovan Bratislava csapatán keresztül szlovák, a nem túl messzi Arad és Temesvár rögbiseivel mérkőzve pedig román csapatokkal ápolunk sporttárias jószomszédi viszonyt. „Támadásban a szlovákok ellen“ (Slovan Bratisla-Fit World Szeged , 2008.noember Pozsony) Ezeket a kapcsolatokat, tornákat is kihasználva próbáljuk sikeresebbé tenni sportdiplomáciánkat és öregbíteni hazánk hírnevét. Az egyetemi éveit szegeden töltő külföldi hallgatók közül is többen játszottak és jelenleg is játszanak nálunk, aminek köszönhetően a csapat különböző taktikákat és edzés tematikákat sajátíthat el. A külföldi játékosok sokat segítenek a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében.

Média szerepe, sportág népszerűsítése

Az utóbbi időben rendszeresen megjelenik sportágunk az országos médiában is a különböző verseny sorozatok, mint például a Heineken Kupa vagy az angol bajnokság mérkőzéseinek közvetítésével. A viszonylag rövid múltra visszatekintő média jelenlét ellenére egyre többen keresik meg a rögbiseket a sport iránt érdeklődve.

Kép Helyi szinten az FWRC is rendszeresen megjelenik a médiában, ahol törekszünk a játék fontosságának propagálására, a saját szervezésű versenyek bemutatására és a sportág szerelmeseinek megfelelő tájékoztatására. A média szereplések mellett szórólapok és plakátok segítségével próbáljuk felhívni rendezvényeinkre és csapatunkra a figyelmet.

 Jövőbeni fejlesztési tervek

A Fit World Rugby Club legfontosabb célja, hogy Szegeden és környékén Magyarország egyik meghatározó csapata és utánpótlás bázisa tudjon működni, ez által is színesebbé téve a méltán híres szegedi, dél-alföldi sportéletet. Ennek szellemében 2009-től a négy hazai akadémiai központ egyikeként kívánunk szerepet vállalni a rögbi utánpótlás nevelésében, így az elkövetkező évek sikereinek megalapozásában.

Céljaink eléréséhez vezető útnak még csak az elején járunk, de megfelelő támogatottsággal és munkával sok embernek fogunk tudni örömet okozni, legyen az sportoló vagy szurkoló!

Ennek érdekében:

- fejlesztenénk az edzéshez és mérkőzésekhez szükséges technikai eszközeinket, felszerelésünket

- részt vennénk a különböző sportképzéseken, rendezvényeken, illetve ilyeneket rendeznénk

- törekszünk a sportág széleskörű bemutatására, népszerűsítésére

- az iskolás korosztály bevonásával a gyerekek fizikai és szellemi fejlődését kívánjuk elősegíteni a rögbi szellemiségének megfelelően

- külföldi csapatok, játékosok fogadásával a nemzetközi együttműködéseket is szeretnénk elősegíteni.

EREDMÉNYEK

A FIT WORLD Rugby Club eredményei a kezdetektől:

2004. I. Fit World Strand Rugby Bajnokság I. hely

2004/2005. NB II-es Magyar Bajnokság II. hely

2005. II. Fit World Strand Rugby Bajnokság II. hely

2005/2006. NB II-es Magyar Bajnokság II. hely

2006. III. Fit World Strand Rugby Bajnokság III. hely

2006. „Magyarország legdinamikusabban fejlődő rögbi csapata különdíj”

2006/2007. NB I-es Magyar Bajnokság II. hely

2006/2007. NB I-es Junior Magyar Bajnokság I. hely

2007. IV. Fit World Strand Rugby bajnokság I. hely

2007. Magyar Rögbi Diákolimpia, Kölyök kat. II. hely

2007. Magyar Egyetemi bajnokság I hely

2007. Év Legtöbb Pontot Szerző NB I-es Játékosa: Szilágyi Csaba (FWRC)

2007. Év Junior Rögbi Játékosa: Bárdos András (FWRC)

2007/2008. NB I-es Magyar Bajnokság II. hely

2007/2008. NB I-es Junior Magyar Bajnokság I. hely

2008. Magyar Egyetemi bajnokság II hely

2008. V. Fit World Strand Rugby bajnokság I. hely

Csapatépítés, versenyek, különböző rendezvények:

2007. I. Mórahalmi Paradicsom Fesztivál, Paradicsom Paintball Verseny II.hely

2007. I Szegedi Sárkányhajó Fesztivál, III.hely

2008 II. Mórahalmi Paradicsom Fesztivál, Paradicsom Paintball Gyerekek I.hely

2008/2009 idény eredményei:

Összességében eredményes szezon, 6 tornából 4-et első helyen teljesítettünk.

Diákolimpia Fit World RC Kölyök – I.hely

Diákolimpia Fit World RC Kadett – IV.hely

Diákolimpia Fit World RC Junior – I.hely

MEFS(Egyetemi bajnokság) Fit World RC – I.hely

NBII felnőtt Fit World RC Junior – I.hely

NBI felnőtt Fit World RC – II.hely

2009. őszétől a hetedik alakulatnak is szurkolhatunk, immár a szegedi rögbis lányok bemutatkoznak a magyar rögbi bajnokságban.

 

Támogatás és szponzoráció

A művészetek és a sportok támogatása az ókorig visszavezethető, ahol az arisztokraták tehetséges embereket pártoltak, segítettek a fejlődésben és fennmaradásban. A mai felgyorsult világban is szükség van a segítségre; cégek, szervezetek, magánszemélyek által nyújtott anyagi és szellemi támogatások, szolgáltatások adományozásával.

Kép

Adomány

A közhasznú szervezet közhasznú tevékenységének céljára, továbbá közérdekű kötelezettségvállalás céljára az adóévben befizetett pénzösszeg (adomány) után közcélú adomány kedvezménye címén érvényesíthet adókedvezményt a jogi személy, a magánszemély és az egyéni vállalkozó is.

Adomány: ellenérték nélkül nyújtott pénzbeli, nem pénzbeli támogatás, térítés nélküli átadása

Mint közhasznú szervezet, sportegyesületünknek nyújtott támogatásról igazolást tudunk adni, amely cégként vagy magánszemélyként is adókedvezményre jogosít.

Mindennemű támogatást, felajánlást kitörő örömmel fogadunk, hiszen a FWRC amatőr csapata a tagdíjakkal, pályázatokkal és az eddigi szponzori pénzekkel együtt is a 2007. évben kevesebb mint egymillió forintból gazdálkodott.

Magánszemélyként támogathat adója 1%-ával is!

Adószám: 18473463-2-06

Amit a Fit World SE - mint csapat - nyújtani tud az Ön cégének a felajánlásaiért - weboldalon való megjelenés -helyi napilapban minden évben megjelenő köszönetnyilvánító cikk szponzoroknak -mezeken és felszereléseken való megjelenés, névvel és lógóval - molinók, zászlók, plakátok kihelyezése a sportpályán, a sportöltözéken való megjelenés; mérkőzésen, TV műsorokban, utazáskor, edzésen... - médiafalon való „háttér” szereplés, nyilatkozat és interjú adásakor - rögbi kapu szivacs lábain kialakított felületeken való szereplés - kiadványainkon, rendezvényeinken való szereplés, árusítási és hirdetési lehetőség a versenyhez kapcsolódó termékeket gyártóknak, forgalmazóknak - saját rendezésű tornák támogatása esetén névadó sponzorként való megjelenés, mint például a Szegedi Iskolás Rögbi Kupa vagy Beah Rugby Tour rendezése.

Céljaink elérésében eddig leginkább támogattak: Fit World Fitness (Fit Fiatalok Kft.) Szegedi Tudomány Egyetem HÖK és a SZOTE Klub/Tisza Med’97 Kft./ Zomko Kft., Boci Tejivó, JATE Klub, Inyencmester 97 Kft., Papp és Tóth Ügyvédi Iroda, Stihl Szeged, Mórahalom és vidéke Tak.szöv., Naturtex Kft., Printker Officeland, Szegedi Vadaspark, Dreher sörgyárak, Otthon Centrum, Aquamont Kft. / TUI /, Assam Teaház, Sierra Tequila

A    T Á M O G A T Á S T    K Ö S Z Ö N J Ü K !

Üdvözlettel: a Fit World Rugby Club vezetősége és a csapat tagjai

Elérhetõségek, kapcsolattartók

  • Debreczeny Dénes szakosztályvezető, vezetőedző telefon: (20) 362-33-02 e-mail: debreczenyd@freemail.hu
  • Ménesi Zoltán csapatvezető helyettes telefon: (20) 371-54-34 e-mail: menesi79@freemail.hu
  • Szilágyi Csaba csapatkapitány telefon: (30) 399-52-40 e-mail: trans.szilagyi@gmail.com
  • Prágai András női csapat vezetője telefon: (30) 272-66-76 e-mail: pragaiandras@gmail.com
  • Palásti Jenõ alapító, senior vezető telefon: (30) 289-23-06 e-mail: jenrugby@freemail.hu
  • Juhász Róbert pénzügyi vezető telefon (30) 504-9614 e-mal: fwrc.szeged@gmail.com

 

Vissza a kezdő oldalra: www.oregfiuk.eoldal.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Qejuq18

Iwive98,2019.01.28 14:13

http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=68470&qa_1=seguro-para-comprar-gen%C3%A9rico-azitromicina-barato-internet http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/fulfeel-25mg-vrai-bon-marche-achat-avec-visa-sildenafil-citrate http://dmoney.ru/36769/speedgra-where-purchase-sildenafil-citrate-fast-delivery http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-albendazole-sin-receta-ahora-dominicana http://foodtube.net/profiles/blogs/low-price-sitrepa-25mg-buy-online-how-to-buy-sitrepa-com http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-h-for-de-forma-segura-na-internet-brasil https://madbuddy.club/blogs/post/25857 http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/minocycline-hydrochloride-order-safely-minocycline-hydrochloride http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/donde-a-la-orden-xex-sildenafil-citrate-120mg-r-pido-xex-gen-rico http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-alopurinol-300-mg-con-garantia-estados-unidos http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/buy-tadact-20mg-online-buy-tadact-online-google http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/order-glimepiride-1mg-online-how-to-buy-amaryl-guaranteed http://opencu.com/profiles/blogs/discount-falsigra-50-mg-order-online-falsigra-over-the-counter http://www.themindbook.org/nmp/blogs/post/787 http://brooklynne.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vitarfil-sildenafil-citrate-de http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/viagra-25mg-buy-where-to-purchase-sildenafil-citrate-in-verified http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-commander-roblesil-130mg-securise-ou-acheter-le http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/stromectol-como-comprar-sin-receta-en-internet-honduras http://football.ning.com/profiles/blogs/virineo-25mg-onde-comprar-sem-prescri-o-comprar-virineo-gen-rico http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-malafene-com-garantia-on-line-no-brasil-comprar http://www.facecool.com/profiles/blogs/megafil-tadalafil-comprar-online-usa http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/ciavor-10mg-comprar-gen-rico-entrega-r-pida-brasil http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/honygra-150mg-buy-safely-how-to-buy-sildenafil-citrate-cheap http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-ezequel-rapide-acheter-sildenafil-citrate

Bayop18

Henoq57,2019.01.28 13:54

http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/carbamazepina-100-mg-como-comprar-gen-rico-de-forma-segura-na http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-virineo-sin-receta-r-pido-m-xico http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=19036&qa_1=oragawell-online-oragawell-tablets http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/zidovudine-livraison-rapide-bon-marche-combivir-sans-ordonnance http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/98616 http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-tada-diario-60mg-sem-receita-medica-na http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-acheter-viagra-120-mg-ou-peut-ton-trouver-du http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/comprar-erexesil-de-forma-segura-bolivia-sildenafil-citrate http://whazzup-u.com/profiles/blogs/order-generic-xex-200mg-online-where-can-i-buy-sildenafil-citrate http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-zyad-tadalafil-al-mejor-precio-espa http://socialchangesa.com/blogs/post/11411 http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-avafil-120-mg-gen-rico-entrega-24-horas https://www.newworldtube.com/blogs/post/46789 http://quainv.com/blogs/post/50441#sthash.u66VRS1O.6x0ckeMx.dpbs http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-en-ligne-bon-marche-sans-ordonnance-g-n http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-sildefil-online-espa-a-comprar-sildefil http://bioimagingcore.be/q2a/49960/dafilar-buy-how-can-i-order-tadalafil-quick-delivery http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/order-edon-10-mg-cheap-where-to-purchase-tadalafil-no http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-olanzapinum-olanzapine-por-internet-bolivia http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/order-sundinafit-50mg-cheap-sundinafit-pills-where-to-buy http://foodtube.net/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-do-ciavor-diario-20-mg-pre-o http://snopeczek.hekko.pl/229659/comprar-naprosyn-naproxen-generico-envio-horas-line-brasil http://explicitty.com/blogs/2127/41183/tadil-tadalafil-puedo-comprar-con-garantia-estados-unidos-tad http://amusecandy.com/blogs/post/416318

Путешествия, туризм и отдых во всяких районах

SusanIrrix,2019.01.28 13:17

Отдых и путешествие в разнообразных закутках света посещение знакомых достопримечательностей, отклики об отелях и гостиницах, рекомендации для отдыхающих и путешественников, фото отпуска в разных странах света. Маршруты независимых странствий, консультации самостоятельным странникам, первый раз на отдых независимо. Рано или поздно в жизнедеятельности каждого человека возникает эпизод, в то время, когда она размышляет о том, затем чтобы наблюдать мир. В этом стремлении он сталкивается с объемным перечнем интересных мест, всякое из которых по праву считается по-своему незабываемым и сочным.

Поподробнее:
<a href=http://komam.ru/severnaya-amerika/71-priklyuchenie-v-meksike.html>новости туризма</a>

Kobax31

Apowu65,2019.01.28 12:03

http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/clarinex-5mg-comprar-sin-receta-en-farmacia-online-espa-a-comprar
http://barbershoppers.org/blogs/post/45306
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-escitalopramum
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/order-tadalafilum-40-mg-safely-how-can-i-purchase-tadalafil-no-rx
https://www.olliesmusic.com/blog/26042/farmacia-online-donde-comprar-valaciclovir-500mg-de-forma-segura-espaГ±a/
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-virineo-25mg-sem-prescri-o-qual-melhor
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-ciavor-20mg-de-forma-segura-via
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/cianeo-comprar-gen-rico-envio-urgente-online-brasil
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/minocycline-hydrochloride-100-mg-comprar-en-una-farmacia-en-lin-1
http://showmeanswer.com/index.php?qa=37216&qa_1=ezequel-without-prescription-purchase-sildenafil-citrate
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-adcirca-tadalafil-barato
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/nitrofurantoin-furadantin-onde-comprar-menor-pre-o-na-internet
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-helpin-sin-receta-al-mejor-precio
http://www.facecool.com/profiles/blogs/duralis-10mg-en-ligne-bas-prix-livraison-discrete-tadalafil-en
http://brooklynne.net/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-valaciclovir-de-calidad-estados
http://medioteca.com.ar/blogs/post/18359
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/comprar-zenegra-sildenafil-citrate-urgente-ecuador
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-maximo-50-mg-sin-receta-r-pido-republica
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/desmopressin-0-01mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-en-farmacia
http://bricolocal.com/profiles/blogs/order-chroum-how-to-buy-sildenafil-citrate-no-prescription
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-sildehexal-con-garantia-espa-a

заработать фрилансером в интернете

ClezeripLover,2019.01.28 10:56

онлайн предприниматель работа работа интернете дома донецк работа курьером в интернет магазин детских товаров работа для студентов в интернете запорожье заработок в интернете 1000 за час заработать деньги в интернете контакт ru cf cgi mode удаленная работа в интернете на дому без вложений и обмана работа в интернете вывод денег на киви кошелек виды заработка в интернете на рекламе права для работы с информацией в интернете сайты для заработка в интернете на серфинге как ускорить работу интернета на смартфоне андроид как заработать деньги в интернете если пи работа в интернете наборщиком текста на дому без вложений работа для девушек в интернете в брачном агентстве

заработок в интернете в стерлитамаке <a href=http://beststart.pro/6-rabota-cherez-internet-na-domu-v-astane/2011-11-08-zarabotat-v-internete-na-telefone.php>заработать в интернете на телефоне</a> список сайтов для заработка в интернете серфинг <a href=http://best-100job.ru/9-internet-zarabotok-bez-vlozheniy-na-domu-kartinki/2015-09-18-predlozheniya-raboti-v-internete-otzivi.php>предложения работы в интернете отзывы</a> есть ли настоящий заработок в интернете без обмана и вложений <a href=http://rezultat.website/12-poisk-v-internete-prakticheskaya-rabota-dlya-studentov/2013-05-20-zarabotok-v-internete-otzivi-soveti.php>заработок в интернете отзывы советы</a> работа в интернете в беларуси вакансии <a href=http://24news-work.site/1-servisi-interneta-pri-rabote-s-informatsionnimi-resursami/2019-02-17-portal-rabota-onlayn.php>портал работа онлайн</a> работа в интернете сетевой маркетинг отзывы <a href=http://you-start.fun/10-luchshie-proekti-po-zarabotku-v-internete/2018-05-15-rabota-internete-domu-kazahstan.php>работа интернете дому казахстан</a>

справочник работы в интернете статусы про интернет работы чтение писем в интернете заработок баннеры для заработка в интернете как заработать сметчику онлайнi програми для заработка в интернете робот по заработку денег в интернете без вложений купить изделия из бисера ручной работы в интернет магазине 101 интернет работа работы огэ онлайн

дипломная работа на тему интернет маркетинг <a href=http://rabota-dlavas.info/10-interesnaya-rabota-internet/2012-09-22-kazan-rabota-onlayn.php>казань работа онлайн</a> полный список сайтов для заработка в интернете <a href=http://beststart.pro/5-sayti-po-zarabotku-v-internete-kapcha/2018-01-06-rabota-v-internete-na-lamoda-otzivi.php>работа в интернете на ламода отзывы</a> заработок в интернете без вложения денег форум <a href=http://beststart.pro/9-rabota-vrachu-v-spb-cherez-internet/2011-05-10-zarabotok-v-internete-drugaya-istoriya.php>заработок в интернете другая история</a> интернет работа подработка <a href=http://rabota-dlavas.info/7-bank-fotografiy-rabota-v-internete/2019-08-06-zarabotok-v-internete-sozdat-svoy-sayt-besplatno.php>заработок в интернете создать свой сайт бесплатно</a> работа по продаже авиабилетов по интернету <a href=http://work-poisk.site/11-varianti-raboti-polzovatelya-s-internetom/2018-02-09-kak-priostanovit-rabotu-interneta-kabinet.php>как приостановить работу интернета кабинет</a>

сайты для заработка в интернете на кликах без вложений с выводом денег интернет магазин сувенирных работ заработок в интернете час 5000 отзывы о работе орифлейм интернет работа в интернете на дому обработка заказов

Rituw91

Qexuz83,2019.01.28 10:44

http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-myambutol-ethambutol-sin-receta http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-gen-rico-do-viasil-sildenafil-citrate-urgente http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/furazolidona-comprar-sin-receta-entrega-r-pida http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/sex-men-comprar-gen-rico-on-line-brasil http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/discount-isurec-100-mg-buy-online-where-to-purchase-sildenafil http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/lamivudina-zidovudina-como-posso-comprar-on-line-brasil http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/viagra-120mg-donde-comprar-barato-comprar-viagra-pamplona http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/vasifil-sildenafil-citrate-comprar-pre-o-no-brasil-vasifil-120mg http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-viagra-sildenafil-citrate-50mg-al http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-denvar-cefixime-com-garantia-internet http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/cheap-strattera-10mg-buy-online-strattera-ordered-online http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/siafil-donde-puedo-comprar-sin-receta-fiable-andorra http://ggwadvice.com//index.php?qa=54010&qa_1=farmacia-comprar-glustin-pioglitazone-hydrochloride-r%C3%A1pido http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-gen-rico-ciavor-diario-40mg-forma-segura http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/siagraa-100mg-order-siagraa-online-buy-uk http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/blupill-sildenafil-citrate-onde-comprar-gen-rico-de-forma-segura http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-generico-lubagra-sin-receta-por-internet http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/vardenafil-dapoxetina-20-60-mg-comprar-en-farmacia-online-con http://brooklynne.net/profiles/blogs/intasfil-bon-marche-sur-le-net-sildenafil-citrate-prix-allemagne http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/furosemide-40-mg-pas-cher-acheter-o-acheter-lasix-montreal

Ileta24

Eveqa19,2019.01.28 09:51

http://whazzup-u.com/profiles/blogs/esomeprazol-nexium-como-posso-comprar-gen-rico-mais-barato-na http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/site-serieux-pour-commander-levothyroxine-0-2-mg-achat http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/order-tonite-130mg-online-where-to-order-sildenafil-citrate http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/tada-diario-tadalafil-comprar-sem-receita-brasil http://jaktlumaczyc.pl/69146/viasil-comprar-generico-entrega-rapida-internet-portugal http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-sildamax-150mg-moins-cher-mastercard-sildamax-otc http://www.facecool.com/profiles/blogs/clozapine-clozaril-comprar-gen-rico-entrega-24-horas-pela-net http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/d-lira-sildenafil-citrate-50mg-au-rabais-en-ligne-securise-ou-je http://mehfeel.net/mehfeel/blogs/post/74964 http://brooklynne.net/profiles/blogs/sex-up-order-without-rx-how-to-order-sex-up-online http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/oragawell-vrai-bon-marche-acheter-sans-ordonnance-sildenafil http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-gen-rico-viasil-com-frete-gr-tis-na http://wu-world.com/profiles/blogs/comprar-cialis-10mg-melhor-pre-o-online-remedio-igual-o-tadalafil http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-darculin-sildenafil-citrate-achat-darculin-150 http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-en-ligne-mircette-acheter-mircette-0-15-0-02-suisse-en http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/agitafil-comprar-con-garantia-reino-de-espa-a http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-dynafil-sildenafil-citrate-150-mg-por http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-commander-cialis-20mg-equivalent http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/videnfil-sildenafil-citrate-25mg-comprar-gen-rico-envio-rapido-on http://brooklynne.net/profiles/blogs/comprar-claritromicina-500mg-sin-receta-en-l-nea-per-pastilla http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/filgud-buy-without-prescription-how-to-purchase-tadalafil-quick https://bemysoul.com/blogs/post/14194 http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-apicalis-tadalafil-de

Gebat91

Awofi34,2019.01.28 09:39

http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-tada-60mg-e-quanto-custa-no-brasil http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-verventi-130-mg-de-forma http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/order-clindets-150mg-cheap-how-much-does-a-pill-of-clindets-cost http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/comprar-ciavor-60mg-mais-barato-brasil http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/buspirona-comprar-sin-receta-de-calidad-panam-comprar-buspirona http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/vasifil-sildenafil-citrate-comprar-envio-48-horas-pela-net http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/clomipramine-comprar-en-l-nea-uruguay http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/cabergolina-dostinex-0-5-mg-comprar-gen-rico-de-confianza-comprar http://amusecandy.com/blogs/post/431000 http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-erotadil-tadalafil-env-o-gratis-ecuador http://korsika.ning.com/profiles/blogs/vedafil-sildenafil-citrate-commander-bon-prix-sildenafil-citrate http://www.libertyxchange.com/blogs/post/81504 http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/order-sozegra-150mg-where-to-purchase-sildenafil-citrate-cheap http://mehfeel.net/mehfeel/blogs/post/76158 http://recampus.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-dejavu-sildenafil-citrate-com-frete-gr-tis http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-gen-rico-prilo-150-mg-n-o-precisa-receita-m http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/achat-de-en-ligne-viagra-sildenafil-citrate-200mg-bas-prix http://whazzup-u.com/profiles/blogs/achat-securise-ribavirine-bas-prix-copegus-generique-vente-en http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/comprar-dejavu-sildenafil-citrate-gen-rico-r-pido-pela-internet

Adili23

Yaxax65,2019.01.28 09:26

http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/speedgra-200mg-order-no-prescription-buy-speedgra-25-mg-en http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/acheter-vrai-ethambutol-hydrochloride-200-mg-en-ligne-ou-acheter http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-vasifil-r-pido-pela-net-no-brasil http://korsika.ning.com/profiles/blogs/neogra-sildenafil-citrate-como-comprar-ahora-rep-blica-de-el http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=67586&qa_1=avafil-120mg-como-comprar-frete-gr%C3%A1tis-pela-net-no-brasil http://flirtfinder4u.com/blogs/post/25705 http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=68379&qa_1=comprar-aripiprazole-comprar-abilify-gen%26%23233-farm%26%23225 http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/rosuvastatina-10mg-comprar-fiable http://www.gorelations.com/blogs/5200/40291/comprar-sollevare-sildenafil-citrate-internet-sildenafil-citra http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/purchase-cheap-chlorpromazine-50mg-how-to-purchase-thorazine-fast http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/decadron-como-comprar-sin-receta-urgente-paraguay http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/singulair-order-cost-of-singulair-on-private-prescription http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-nateglinide-con-mastercard-venta-de http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/lovex-sildenafil-citrate-120-mg-bas-prix-sur-le-net-securise

Geram58

Fudat44,2019.01.28 03:20

http://www.themindbook.org/nmp/blogs/post/843
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-adapalene-r-pido
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-elonza-sin-receta-mas-barato
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/seldan-sildenafil-citrate-moins-cher-internet-livraison-gratuit
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/furazolidona-comprar-com-frete-gr-tis-internet-rep-blica
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-heragra-120mg-prix-heragra-nantes
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/commander-pilule-sensex-prix-du-sildenafil-citrate-en-pharmacie
http://football.ning.com/profiles/blogs/zovirax-acyclovir-comprar-sin-receta-entrega-r-pida-chile-comprar
http://answers.codelair.com/22238/comprar-suvvia-gen%C3%A9rico-sildenafil-citrate-generico-panvel
http://bioimagingcore.be/q2a/49305/tagil-20mg-low-price-where-purchase-tadalafil-fast-shipping
http://football.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-romento-sildenafil-citrate-50mg-sin
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/buy-discount-zenavil-10-mg-where-to-buy-tadalafil-free-shipping
http://lifestir.net/blogs/post/74503
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/comprar-adcirca-tadalafil-gen-rico-entrega-48-horas-rep-blica
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-agitafil-20-mg-sin-receta-entrega-r
http://snopeczek.hekko.pl/229737/comprar-cardarone-amiodarone-200-mg-melhor-preco-brasil
http://soruanaliz.com/index.php/17182/farmacia-linea-donde-comprar-fluconazol-50mg-receta-calidad
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-nitrofurazona-20mg-n-o-precisa-receita-m-dica
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/plagerine-75-mg-comprar-gen-rico-sem-receita-medica-pela-net
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/clozapine-order-online-how-to-order-clozapine-online-cheap
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-nor-vibrax-env-o-r-pido
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/pulmicort-turbuhaler-budesonide-0-1-mg-como-comprar-sin-receta-de
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/vigradina-order-cheap-can-i-order-sildenafil-citrate-in-approved
http://webclub.allpix.net.ee/groupware/blogs/post/24261
https://www.loosemusicent.com/blogs/1191/13513/order-betamethasone-clotrimazole-safely-order-canadian-betame

Asaze08

Ucexa53,2019.01.28 03:00

http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-rebilex-dsr-10-mg-env-o
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/o-acheter-du-tadagra-60-mg-sur-internet-moins-cher-livraison
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/purchase-generic-adagrin-150mg-online-order-adagrin-from
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-duraviril-sildenafil
https://lepchat.com/blogs/post/26002
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-clozapina-50mg-r-pido-nicaragua
http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-viavag-sildenafil-citrate
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-celecoxib-200-mg-sin-receta-entrega-r
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/order-dinamico-where-to-order-sildenafil-citrate-in-verified
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/aripiprazol-20mg-donde-comprar-en-l-nea-dominicana
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-viavag-sildenafil-citrate-25-mg
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/cianeo-tadalafil-pas-cher-acheter-site-fiable-order-cianeo-online
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-sildefil-buen-precio-m-xico-comprar-sildenafil
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-viagra-sildenafil-citrate-120mg-sin
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-dutasterida-0-5-mg-entrega-r-pida-1
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/low-price-pluspen-150mg-buy-online-safe-online-pharmacy-for
http://gennethub.com/blogs/1374/10569/valaciclovir-1000-mg-como-comprar-sin-receta-en-linea-espana
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=66435&qa_1=licosil-sildenafil-citrate-comprar-sildenafil-citrate-farmacia
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-amoksycylina-sin-receta-entrega-r

Foted30

Ecego57,2019.01.28 01:22

http://amusecandy.com/blogs/post/426582
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-chloramphenicol-250mg-sin-receta-urgente
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/virineo-150mg-comprar-sin-receta-entrega-r-pida-estados-unidos
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/renedema-130mg-buy-no-prescription-buy-real-renedema-online-usa
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/sinemet-25mg-en-ligne-pas-cher-livraison-gratuit-pharmacie
http://property.ning.com/profiles/blogs/order-discount-pawar-60-mg-canada-drugs-pawar-online-mg-best
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-tiova-0-018-mg-sin-receta
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-pasport-60mg-barato
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/esparfloxacino-comprar-sin-receta-ahora
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-indapamida-sin-receta-env-o-gratis
https://www.mysocialpeople.com/blogs/2145/11886/order-nyte-no-prescription-buy-generic-nyte-online-in-canada
http://socialchangesa.com/blogs/post/22409
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/order-uroflam-online-how-to-buy-phenazopyridine-without

Hasud68

Anire80,2019.01.28 00:06

http://movsam.ning.com/profiles/blogs/order-low-price-addamo-100mg-where-can-i-buy-sildenafil-citrate http://gennethub.com/blogs/1370/10464/indometacina-comprar-com-garantia-brasil http://explicitty.com/blogs/2279/41620/achat-discrete-adapalene-15-mg-differin-pas-cher-et-livraison https://www.olliesmusic.com/blog/29298/loxapine-10-mg-como-comprar-de-confianza-espaГ±a-comprar-loxapine-malaga/ http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-adapaleno-sin-receta-r-pido-per http://www.themindbook.org/nmp/blogs/post/564 http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/order-furoxone-cheap-on-line-furoxone-generic http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/yextor-sildenafil-citrate-bas-prix-sur-le-net-generique http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/comprar-virineo-sildenafil-citrate-150-mg-gen-rico-sem-receita http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=189031&qa_1=naproxeno-500mg-comprar-ahora-m%C3%A9xico http://dmoney.ru/36497/se-puede-comprar-metronidazol-buen-precio-espa%C3%B1a http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/comprar-videnfil-envio-urgente-online-pre-o-do-videnfil-50 http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-duragra-sildenafil-citrate-pas-cher-2018-acheter http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/buy-arpamyl-120-mg-online-arpamyl-to-buy-u-k http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/xex-150mg-order-cheap-where-can-i-buy-sildenafil-citrate-without http://bricolocal.com/profiles/blogs/puedo-comprar-egomax-200mg-sin-receta-entrega-r-pida-espa-a http://whazzup-u.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-tigerfil-sildenafil-citrate-50-mg-entrega http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/purchase-low-price-efil-40-mg-where-can-i-order-tadalafil-safely http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/comprar-ciavor-60mg-gen-rico-menor-pre-o-rep-blica-federativa-do http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/acheter-zygora-150-mg-site-fiable-pilule-zygora-prix http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=192105&qa_1=order-rulide-150mg-online-roxithromycin-trusted-medstore http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/cefadroxilo-comprar-en-una-farmacia-online-sin-gastos-de-envio

Ideko40

Utelo11,2019.01.27 23:17

http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-ciavor-diario-gen-rico-via-internet
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-keftab-125-mg-sin-receta-env-o
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-dejavu-envio-urgente-via
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/heragra-sildenafil-citrate-en-ligne-sans-ordonnance-o-acheter-du
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/vigorplus-sildenafil-citrate-vrai-au-rabais-achat-forum-ou
http://bricolocal.com/profiles/blogs/achat-securise-efavirenz-600-mg-sustiva-vente-libre-ou-sur
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-cefdir-cefdinir-300mg-en-ligne-bon-prix-rapide-cefdir
http://foodtube.net/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-carbidopa-levodopa-com-garantia-generico
https://www.olliesmusic.com/blog/14846/oР“в„–-acheter-albendazole-400mg-en-ligne-pas-cher-mastercard-achat-de-albenza-/
http://football.ning.com/profiles/blogs/comprar-lidera-sildenafil-citrate-fiable-usa
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=18760&qa_1=filagra-comprar-receta-urgente-paraguay
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/achat-nyte-sildenafil-citrate-generique-en-ligne-bon-prix-rapide
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/triamcinolone-4-mg-en-ligne-bon-prix-achat-achat-aristocort
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/losartan-hidroclorotiazida-12-5mg-comprar-en-farmacia-online
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/comprar-lovbebi-100mg-ahora-sildenafil-citrate-generico-mas

Oyoso48

Akozi91,2019.01.27 23:05

http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/egomax-sildenafil-citrate-donde-puedo-comprar-online-per
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-foxgoria-norfloxacin-envio-rapido-foxgoria
https://www.newworldtube.com/blogs/post/45564
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-gen-rico-dali-com-frete-gr-tis-pela-net-rep
http://soruanaliz.com/index.php/17462/tantrix-sildenafil-gen%C3%A9rico-entrega-rep%C3%BAblica-federativa
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=67034&qa_1=farmacia-online-comprar-precio-comprar-sildenafil-citrate
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/tadgo-tadalafil-10-mg-comprar-sin-receta-en-internet-rep-blica-de
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-silfeldrem-50-mg-sin-receta-r-pido
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-h-for-gen-rico-n-o-precisa-receita-m-dica
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=67412&qa_1=comprar-escitan-de-confianza-na-internet-brasil
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-tonafil-100-mg-mas-barato
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/omegra-100mg-bon-marche-sans-ordonnance-omegra-achat-pharmacie
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/order-discount-golmal-20mg-online-where-to-purchase-tadalafil
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/cheap-ciaton-20mg-buy-online-ciaton-tablets-buy-online-no
http://destinosexotico.com/blogs/post/41868
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/order-palpal-130mg-cheap-palpal-generic-canadian-pharmacy
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-allegra-fexofenadine-al-mejor
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/propranolol-20mg-order-online-can-i-order-inderal-safely

Esagu65

Ejipo03,2019.01.27 22:52

http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-blupill-sildenafil-citrate-gen-rico-pre-o-na
http://bricolocal.com/profiles/blogs/eromax-baisse-prix-et-securise-prix-boite-eromax-130mg
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-egomax-sildenafil-citrate-egomax-prix-baisse
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-do-adcirca-tadalafil-10-mg-sem
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-ecriten-sildenafil-citrate-r-pido
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-zyad-gen-rico-internet-brasil
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-generico-vorst-sildenafil-citrate-130mg
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-do-vigour-sildenafil-citrate
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-viagra-sildenafil-citrate-sin
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/order-apcalis-sx-60-mg-low-price-apcalis-sx-online-acquisto
http://soruanaliz.com/index.php/17430/order-cheap-forzak-150-can-order-sildenafil-citrate-safely
http://brooklynne.net/profiles/blogs/leflunomida-comprar-en-una-farmacia-online-con-un-descuento
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-indometacina-50-mg-sin-receta-urgente-espa-a
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-oliza-gen-rico-entrega-48h-como-comprar-oliza
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/zydalis-o-en-acheter-pharmacie-g-n-rique-du-zydalis

Usoyu62

Ohoju38,2019.01.27 22:29

http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-havante-sildenafil-citrate-120-mg http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-viagra-120-mg-sin-receta http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/alsigra-50-mg-livraison-rapide-bas-prix-alsigra-pas-cher-et http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/comprar-sildenaxyl-200-mg-de-forma-segura-puerto-rico-comprar http://jaktlumaczyc.pl/68891/comprar-licosil-sildenafil-citrate-sildenafil-citrate-receta http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/omeprazol-como-comprar-de-confianza-ecuador http://recampus.ning.com/profiles/blogs/zeagra-sildenafil-citrate-bon-prix-sildenafil-citrate-200-france http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/ciavor-diario-tadalafil-60-mg-onde-comprar-n-o-precisa-receita-m http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/achat-de-gladium-comment-acheter-le-gladium http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/comprar-diserec-sildenafil-citrate-y-pagar-con-mastercard-chile http://bioimagingcore.be/q2a/49064/farmacia-online-comprar-generico-tadalafil-precio-uruguay http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=20975&qa_1=seguro-comprar-dejavu-sildenafil-citrate-gen%C3%A9rico-segura http://recampus.ning.com/profiles/blogs/baclofen-baclofen-baisse-prix-internet-livraison-discrete https://bemysoul.com/blogs/post/13125 http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-vorst-m-sildenafil-citrate-200mg-sin-receta-en-l http://foodtube.net/profiles/blogs/buy-snafi-40-mg-low-price-snafi-store-order http://bricolocal.com/profiles/blogs/order-stromectol-online-how-can-i-purchase-ivermectin-no-need-rx http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-isurec-bas-prix-rx-pharmacy-acheter-sildenafil http://flutes.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-ciavor-40mg-gen-rico-mais-barato-on-line http://www.facecool.com/profiles/blogs/veega-sildenafil-citrate-puedo-comprar-sin-receta-urgente http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/61/11346/minopen-100mg-order-how-to-order-minocycline-in-verified-pharm http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/low-price-apcalis-sx-10-mg-buy-online-where-to-buy-apcalis-sx-pro http://javamex.ning.com/profiles/blogs/low-price-gelpin-25-mg-order-online-how-to-order-gelpin-work http://www.prds66.fr/profiles/blogs/enthusia-25-mg-o-en-commander-enthusia-livraison-rapide http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/zidovudine-300mg-order-how-to-buy-retrovir-cheap http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/buy-flagyl-400-mg-cheap-flagyl-for-purchase-no-prescription http://javamex.ning.com/profiles/blogs/ciavor-diario-como-posso-comprar-gen-rico-sem-prescri-o-online https://bemysoul.com/blogs/post/12765 http://laguiadelasvegas.com/afiliados/blogs/post/73893 http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/silvagra-baisse-prix-et-sans-ordonnance-achat-silvagra-rapide

Cakub13

Iyedi52,2019.01.27 19:44

http://bricolocal.com/profiles/blogs/filartros-leflunomide-como-comprar-sin-receta-urgente-puerto-rico
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/finasteride-5mg-en-ligne-bon-marche-achat-acheter-pilule-de
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-escitan-sildenafil-citrate-25-mg-gen
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/albendazole-o-acheter-bas-prix-vente-albendazole-original-en
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-digoxin-sin-receta-r-pido
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/comprar-sollevare-sildenafil-citrate-100-mg-gen-rico-envio
http://qna.nueracity.com/6091/farmacia-comprar-bicalutamida-andorra-bicalutamida-barcelona
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/blupill-onde-comprar-envio-rapido
http://explicitty.com/blogs/2052/40891/comprar-ah-zul-sildenafil-citrate-120mg-generico-envio-urgente
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/sildara-200-mg-onde-comprar-com-desconto-rep-blica-federativa-do
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=18902&qa_1=comprar-gen%C3%A9rico-cialis-tadalafil
http://foodtube.net/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-sildenafilo-duloxetina-sin-receta
http://www.libertyxchange.com/blogs/post/72187
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-viagra-gen-rico-pela-internet
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-mildfil-tadalafil-40mg-en-farmacia-online
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/eroxim-pas-cher-en-ligne-eroxim-avec-ou-sans-ordonnance
http://soruanaliz.com/index.php/17126/buy-cheap-mysoline-250mg-cheap-mysoline-prescription-canada
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-cialysin-10mg-sin-receta-de-calidad-chile
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/zeagra-100mg-pas-cher-acheter-sur-le-net-2018-sildenafil-citrate
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vimax-sin-receta-fiable
http://opencu.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-endep-amitriptyline-10-m-1
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/salbutamol-buy-online-salbutamol-to-buy-no-prescription
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-havante-sildenafil-citrate-150-mg-gen-rico-envio-48
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/order-afilta-40mg-cheap-best-mail-order-afilta-canada
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/rivgra-200-mg-moins-cher-sur-le-net-rivgra-generique-livraison
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/acido-mefenamico-ponstel-250mg-onde-comprar-gen-rico-entrega-em
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/viagra-25mg-pas-cher-sur-internet-livraison-rapide-acheter
http://www.facecool.com/profiles/blogs/revatio-comprar-sin-receta-online-estados-unidos-comprar

Livij10

Sukef98,2019.01.27 19:04

http://property.ning.com/profiles/blogs/sildex-100mg-comprar-sin-receta-entrega-r-pida-comprar-sildenafil http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/discount-upwardz-60-mg-buy-online-can-i-order-tadalafil-in http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/comprar-tetracycline-500mg-gen-rico-na-internet-rep-blica http://amusecandy.com/blogs/post/437664 http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/viosex-25mg-en-ligne-commander-livraison-gratuit-acheter-viosex http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/galantaminum-comprar-sin-receta-de-forma-segura-espa-a-comprar http://snopeczek.hekko.pl/228651/seguro-comprar-vasifil-sildenafil-citrate-internet-brasil http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/low-price-phragra-130mg-order-online-how-to-buy-sildenafil http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/delite-sildenafil-citrate-120-mg-onde-comprar-portugal http://webclub.allpix.net.ee/groupware/blogs/post/24553 http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/recherch-forcewel-sildenafil-citrate-rapide-generic-forcewel-pas http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/commander-vrai-forcigra-sildenafil-citrate-comment-obtenir-du http://whazzup-u.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-videnfil-sildenafil-citrate-env-o-urgente http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/order-cheap-itraconazole-100mg-best-place-buy-itraconazole-online http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/discount-avigra-100-mg-order-online-avigra-pricing-buy http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/trouver-du-sildeagil-120mg-sildeagil-pharmacie-sans-ordonnance http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/bupron-sr-150-mg-baisse-prix-sur-le-net-site-fiable-bupron-sr http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-digoxina-lanoxin-urgente-na-internet http://bioimagingcore.be/q2a/48465/generique-remenafil-sildenafil-citrate-pharmacie-remenafil http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/commander-flibanserine-100-mg-generique-sur-internet-bon-prix http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/clopra-como-comprar-mas-barato-estados-unidos http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/ciavor-40-mg-comprar-gen-rico-barato-tadalafil-em-comprimido http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/comprar-xex-sildenafil-citrate-sin-receta-de-confianza-puedo http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vigor-120-mg-al-mejor-precio http://snopeczek.hekko.pl/229822/farmacia-comprar-generico-finpecia-finasteride-dominicana http://javamex.ning.com/profiles/blogs/sinegra-sildenafil-citrate-achat-acheter-sildenafil-citrate-en http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/purchase-cheap-sife-200mg-online-where-can-i-order-sildenafil http://www.prds66.fr/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-sideral-sin-receta-de-confianza http://social.leembe.com/blogs/post/40036 http://recampus.ning.com/profiles/blogs/clomipramina-donde-puedo-comprar-en-internet-estados-unidos

Oboce34

Ohoja93,2019.01.27 17:04

https://mayasizviski.tumblr.com
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tada-diario-tadalafil-60-mg-gen-rico
http://brooklynne.net/profiles/blogs/commander-pilule-en-ligne-cialestine-20mg-moins-cher-sans
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-cianeo-60mg-envio-48h
https://www.olliesmusic.com/blog/25976/sitios-de-confianza-para-comprar-orlistat-60-mg-sin-receta-por-internet-mГ©x/
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/xpandyl-tadalafil-40-mg-o-commander-prix-du-vrai-tadalafil
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-vigerect-max-en-internet-costa-rica
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-viagra-sildenafil-citrate-130-mg-gen-rico
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-havante-gen-rico-pre-o-brasil
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/discount-salinil-130mg-buy-online-buy-salinil-fast-shipping
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/aciclovir-200mg-donde-puedo-comprar-de-calidad-us
http://jaktlumaczyc.pl/71235/farmacia-comprar-generico-theophylline-comprar-farmacias
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/spedra-avanafil-100-mg-comprar-sin-receta-ahora-comprar-avanafil
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/buy-sex-up-50mg-no-rx-where-can-i-purchase-sildenafil-citrate
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-dali-60mg-forma-segura-via-internet-portugal
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/procyclidine-order-online-procyclidine-5-mg-cost-publix
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/azulsix-moins-cher-acheter-azulsix-super-active
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/o-commander-cialestine-cialestine-generique-avec-ordonnance