Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angliától Szegedig:   a rögbi bemutatása - múlt, jelen és jövő!


A kezdet...

Tudtad, hogy a "rugby football" és a foci (soccer) egy tőröl fakad?

Igen, olyannyira, hogy a XIX. század elején még nem is különböztették meg őket Angliában. A legenda szerint bizonyos William Webb Ellis nevéhez fűződik az első "cél", ő kapta foci közben elsőként kézbe a labdát, és tette le a kapuban, mondván: senki sem tiltotta meg ezt. Történt ez Rugby városában, 1823-ban. William, akit a helyi kollégiumban lusta, de jó latinos diákként tartottak számon, maga sem tudta, hogy történelmet csinált.

Kép

Később, valamikor az 1800-as évek derekán a tizenegy nagy egyetemi klub gyűlést tartott, mert már annyira szerteágazó szabályok szerint játszották a játékot, hogy gyakorlatilag nem lehetett tudni, az ellenfél milyen szabálymagyarázattal áll majd elő. Végül három csapat választotta a "kisasszonyos" soccer-változatot, azaz a footballt, nyolc pedig a keményebb, a testi érintkezést előtérbe helyező rögbi-verziót.

Rögbi: A labdajátékok csúcsa

A rögbit az angolszász iskolákban pedagógiai célzattal játszatják a gyerekekkel, mert kemény, férfias és a bajtársiasság szelleme hatja át. A szabályok szerint ugyanis csak hátrafelé szabad passzolni, így a csapattársak egymásrautaltsága minden más sportnál erősebb, ezért a rögbi a csapatjáték csúcsa!

Kép

 

A játék lényege egyébként, hogy a tojás alakú labdát bevigyék az ellenfél alapvonala mögé, illetve ha a labda már odakerült, akkor azt kezével vagy mellével a földhöz érintse a játékos, illetve a labdát elrúgva a kapufák között és a keresztléc felett továbbítsa a célvonal mögé.

A csapatokon belül az erősebb testalkatú tolongásjátékosok (forwards) alkotják az első csapatrészt, a tolongást (scrum), míg a gyorsabb, mozgékonyabb játékosok (backs) a hátsó részt, a háromnegyedet (three quarter). A két csapatrészt az irányító játékos (fly-half) hangolja össze.

Kép

A „unios” rögbit 2 x 15 fő játssza. A játékidő 2 × 40 perc. A labdát csak hátrafelé passzoljuk. A szabályok szerint a labdás játékost kell megfogni, ezzel megakadályozva a pontszerzést. Van les szabály és szigorú büntetés jár ütésért, gáncsolásért.

Pálya mérete: 60 x 120 méter. Érdekessége, hogy a kapu mögötti terület (10 méter) is a játéktér része. Ide kell a labdával befutni, és ott letenni: ezt hívják „cél”-nak (5 pont). Kapu: "H" formájú kapu. Csak a felső részén átrúgott labda ér pontot (2, ill. 3 pont). Mérete: "H" keretléc magassága 3 méter. Függőleges kapuk egymástól 5,6 méterre vannak. Magassága minimum 10 méter.

 

A rögbi elterjedése, ismertsége

A rögbit szerte a világon milliók űzik, általában közép-, felső-középosztálybeli értelmiségiek.

Ők úgy mondják: „ a foci úri sport durva embereknek, a rögbi durva sport úriembereknek”.

Attól kezdve, hogy 1823-ban William Webb Ellis a Rugby nevezetű angol városban megalkotta a rögbi játékot, a játék népszerűsége egyre nő. Látványos, dinamikus, szórakoztató és izgalmas, ezért nagy üzleti lehetőséget hordoz, de - ellenben a labdarúgók szövetségével, amely a szórakoztatást és a tömegek megnyerését helyezte előtérbe – a rögbisek a familiáris értékeket és a hagyományok tiszteletét tartották fontosnak. 

A rögbi a század elején háromszor is szerepelt a nyári olimpiai játékok programjában és 1994-ig deklaráltan amatőr sportág volt.

A játék mára az egész világot meghódította, a második legelterjedtebb labdajáték. Világbajnoksága, a Rögbi Világkupa 4 évente kerül megrendezésre. A 2007-ben megrendezett Világ Kupa a harmadik legnézettebb sportesemény volt, az egész világon körülbelül egymilliárdan látták.

 

Kép

 

Jelenleg 6 kontinensen 118 országban játsszák. A szigetországban jelenleg 419 ezer igazolt játékos van, a legjobbak fizetése már 1,8 millió fontra (2,8 millió euróra) rúg. Évente megrendezésre kerül: a 6 Nemzet Kupa (Európa legerősebb válogatottjainak kupája), Bajnokok Ligája (európai klubcsapatok számára kiírt liga), 3 Nemzet Kupa (a déli-félteke legjobb válogatottjainak megmérettetése), Super 12 (a déli-félteke 12 legjobb klubcsapatának ligája), A sportág világszövetsége a dublini székhelyű International Rugby Board (IRB) , európai szövetsége a Federation Internationale De Rugby Amateur (FIRA), Párizsban székel.

 

A magyar rögbi sport

A rögbi a futballal együtt érkezett meg hazánkba a XIX. század végén és a második világháborúig működött is néhány csapat az országban. 1969-ben jött hazánkba egy Giorgio Pasquale nevű olasz diplomata, aki lelkes rögbi játékos volt és ő alapította meg az első hat csapatot, Budapesten. Azóta többé-kevésbé folyamatos rögbi élet zajlik nálunk is.

A Magyar Rögbi Szövetség irányításával 1990 óta működik hivatalos bajnokság, de csak amatőr szinten. Annál is inkább, mert a rögbi 1994-ig csak amatőr szinten volt jelen a világon mindenhol és csak ezután kezdtek el megjelenni a profi klubok nyugaton.

Magyar Rögbi Szövetség bemutatása 

Kép A Magyar Rögbi Szövetség 1990-ben alapult, mindkét nemzetközi szövetségnek 1991 óta tagja. A Magyar Rögbi Szövetség tagságát 22 önálló rögbi klub alkotja, mely összességében 2000 főt foglalkoztat.

A 2006.évtől átalakult Magyar Nemzeti Bajnokság keretében első ízben Exraliga működik 6 klub részvételével. Ebben az osztályban minden felnőtt csapat köteles junior és kadet csapatot is szerepeltetni a hétvégi fordulókban. Az NB I.-ben további 6 klub, az NB II.-ben 10 klub versenyez. Az évtől női bajnokság is indult 3 csapat részvételével. A bajnokság színvonalának emelése érdekében 2009-től további átalakítások várhatók.

A Magyar Köztársaság Kupa évente felnőtt, egyetemi, junior, kadet, kölyök, mini és leány kategóriában kerül lebonyolításra. Felnőtt és korosztályos válogatottjaink, (Felnőtt 15-ös, Felnőtt 7-es, Női, U 17, U 18, U 20) közel 10 éve szerepelnek a Nemzetközi Szövetségek által kiírt hivatalos Világ és Európa bajnoki selejtezőkön és az Európa bajnokságban. Eredményességünk folyamatosan javul. A magyar 18 évesek a 12., a 17 évesek a 17. helyen vannak az európai rangsorban.

Kép

  A sportág megszilárdítása és népszerűsítése érdekében széleskörű iskolai oktatási – versenyeztetési rendszert került kialakításra, mintegy 60 csoportban közel 700 tanuló részvételével minitől az egyetemi korosztályig. 2000. évtől a sportág bekerült a Diákolimpiai sportágak körébe.

Kép

Akár már óvodásokkal is játszható a kontakt nélküli "szalagosrögbi"

 

 

Rugby – A szegedi rögbi története

A Gorillák...

1993 februárjában alakult az első szegedi rögbi csapat Mogorva Gorillák néven. Kezdetben az újszegedi városliget nagy tisztásain voltak az edzéseik. Egy szombati edzés után sárosan, csapzottan mentek végig a rögbisek a liget sétányán, a szembe jövő emberek mind csodálkozva bámulták a társaságot. Hajagos Róbert a csapat egyik játékosa ekkor egy filozofikus megjegyzést tett:

„Azért néznek minket annyira, mert irigykednek. Tudják, hogy mi most valami olyat csináltunk, amit nagyon szeretünk, és most nagyon jól érezzük magunkat.”

Legyen ez a mottónk, s e mottó jegyében ismerkedjünk meg napjaink rögbijével szegedi szemmel legalább nagy vonalakban, a teljesség igénye nélkül.

Mogorva Gorillák (1993)

 

Kép

Csapat számára az 1995-ös esztendő nagyon szép sikereket hozott. Felnőtt csapat megnyerte a másodosztályú bajnokságot és feljutott az NB-I-be, kadét csapat pedig megnyerte az első ízben kiírt kadét kupát. Négy szegedi játékos rendszeresen szerepelt a felnõtt válogatottban. Az 1996-os esztendõ sajnos szomorú fordulatot hozott. A felnőtt csapat ugyan az ötödik helyen, a kadét csapat pedig a második helyen végzett az elsõosztályú bajnokságban, de ekkor kezdődött meg a hanyatlás is, ami 2002-ben az első szegedi rögbi klub megszűnésével végzõdött.

 

Megújulás ...

 

Szerencsére ekkora már megteremtődtek az újjászületés feltételei is. Az Eötvös József Gimnáziumban 2000 szeptemberében alakult egy diák csapat, Peleskei Tamás vezetésével, illetve több másik iskolában is tartottak edzéseket. A csapat tagjai a Szegedi Tudomány Egyetemen folytatták tovább tanulmányaikat és természetesen megalakították az egyetemi rögbi csapatot. 2003-ban Ausztráliában játszották az ötödik Világ Kupát, melynek néhány mérkozését látta Varga János, korábbi kick-box világbajnok. Nagyon megtetszett neki a játék és kedvet kapott hozzá. Felvette a kapcsolatot a Gorillák volt játékosaival és újra elkezdõdött némi mozgolódás. Természetesen azonnal bekapcsolódtak az egyetemisták is ….

Kép

 

 

Fit World Rugby Club megalakulásaKép

A szegedi rögbi klub 2004-ban újjá alakult Fit World Sportegyesület néven, az azonos nevű fitnesz és edzőterem tulajdonosának támogatásával, ezért annak nevét viselve Fit World Rugby Club néven indult a hazai NB II-es bajnokságban.

A sikerre éhes gárda rögtön dobogóra állt a szezon végén és csak két ponttal maradt le a bajnoki címről. A csapat elnyerte a „legdinamikusabban fejlődő csapat” címet és a 2006-ben átalakult bajnoki rendszerben (az NB I-es bajnokságban) is, 2005 óta őrzi a dobogón a második helyét.

Kép

Csapatunk a 2007-es évben körülbelül 1 millió forintból gazdálkodott, a junior és a felnőtt csapat egész éves költségvetését tekintve. Nagy szükség van tehát mindennemű eszmei és anyagi segítségre, hiszen a folyamatos bővítés mindig a terveink között szerepel, elsősorban a rögbis utánpótlás nevelés fejlesztését, valamint a női rögbi edzések beindítását terveztük.

Kép

 

 

Az FWRC a 2008/2009-es szezont 4 csapat versenyeztetésével kezdte meg. A két korosztályos és a felnőtt gárda mellett a bajnok egyetemisták sikerei is a csapathoz fűződnek.

Fit World SE szervezete, felépítése, irányítása

A klub legfőbb szerve a közgyűlés, amely évente összehívásra kerül,  döntéseket hoz meghatározó ügyekben. Egyéb esetekben a különböző tisztségeket ellátó személyek mellett (pl.: csapatkapitány, edző, titkár) háromtagú elnökség irányítja a Fit World Sportegyesület Rugby Club életét.

 

A támogatóktól, szponzoroktól befolyt összegek sajnos az edzési lehetőségek részleges biztosítására és a felszerelés egy részének beszerzésére elegendőek. Ezért a további felmerülő költségeket, mint például az utazási költségek (amelyek az utánpótlás csapatok versenyeztetésével megduplázódtak) a csapattagok tagdíjaiból, illetve a sportolók eseti hozzájárulásaiból finanszírozza a klub. A pályafelszerelések és edzést segítő eszközök számottevő részét a játékosok saját kezűleg „társadalmi munkában” készítették a szerény költségvetés miatt.

Utánpótlás nevelés

A csapatvezetői (akik játékosai is a klubnak) már a kezdetekkor nagy hangsúlyt fektettek a fiatalok toborzására és a különböző iskolákkal való kapcsolatok kiépítésére. Az első évben nem volt párhuzamosan futó utánpótlás bajnokság a gyerekek különböző tornákon vettek részt és az ügyesebbek a felnőtt mezőnyben bizonyították rátermettségüket.

Kép „Eligazítás“

A Magyar Rögbi Szövetség a bajnokságok átalakítása után 2006-ben kiírta az NB I-es versenysorozat utánpótlás bajnokságát, amit a szegedi fiatalok nyertek és a 2007/2008-as sorozatot is hibátlan eredménnyel vezetik. Időközben csapat játékosainak szervezésében bekapcsolódott az utánpótlás nevelésbe a szegedi Eötvös József Gimnázium, a kisteleki Árpád Fejedelem Gimnázium és a Szegedi Tudományi Egyetem így még több fiatal tudta megismerni a rögbit. Sajnos az iskolák anyagi helyzetük miatt nem tudták felvállalni a különböző költségeket, ezért a tornákon az iskolájuk színeiben versenyzőket, a Fit World Rugby Club támogatta nagyrészt a felnőtt keret által megfizetett tagdíjakból.

A folyamatos toborzás és jó eredményeknek köszönhetően az egész fiatal „kölyök“ korosztály (12-14 éves) is egyre nagyobb létszámmal képviselte magát az edzéseken és a debütálásukkor a Magyar Rögbi Szövetség közreműködésével megrendezett Diákolimpián II. helyezést harcolták ki. Diákolimpián küzdelmeiben azóta minden évben egyre sikeresebb résztveszünk, a 2009-es tavaszi sorozatban már 3 korcsoportban indulva Kölyök és Junior csapat I. helyen, míg a Kadettjeink IV. helyen végeztek, ezzel a legeredményesebb csapat lettek.

Kép

 

Az FWRC sikeres utánpótlás nevelését igazolja, hogy az NB I-ben szereplő csapatok közül példátlanul eddig 6 játékos viselhette a címeres mezt két korosztályban (U20, U18) és a most készülő U16-ös válogatottba 6 ifjú rögbis került meghívásra.

Tapasztalatok szerint a gyerekek, - akik a rögbit választották - a fizikai fejlődésük mellett a rögbi szellemiségének megfelelően az összetartás, bajtársiasság, tisztelet és sportszerűség terén is nagyot fejlődtek, ami a pályán és azon kívül egyaránt észrevehető.

Kép

 

Ezen tények ismeretében érthető, hogy az angol iskolákban szervezetten oktatják ezt a sportot így nagyon sok fiatal kiugrási esélyt, jövőképet lát a rögbiben. Erre mi is nagy hangsúlyt helyezünk a jövőben, bár ez igényli a legnagyobb munkát és körültekintést, mivel jelenleg a versenyzők hozzátartozóin kívül nem sokan kíváncsiak az utánpótlás versenyekre. A szponzorokat sem nagyon érdeklik az ifjú sportolók, ezért az ő versenyeiket, tornákat összekötjük nagy viadalokkal (pl.: rangadók, bajnoki döntők, válogatott mérkőzések), így már érdekessé és eladhatóvá válnak. Ezen a vonalon rövid idő alatt jelentős előrelépést látunk. 

Hazai bajnoki rendszer, mérkőzések rendezése

A Magyar Rögbi Szövetség által kiírt bajnokságok alapján, Magyarországon három (Extra Liga, NB I., NB II.) osztályban folyik a küzdelem. A Fit World Rugby Club a Nemzeti Bajnokság I. osztályában versenyez felnőtt és junior kategóriában. A csapat 2007-re négyéves fennállása alatt háromszor lett ezüstérmes a felnőtt bajnokságban, míg a 2006-tól szervezett utánpótlás „junior“ bajnoki címet pedig megnyerte.

A Nemzeti Bajnokság mellett rendszeresen megrendezésre kerül a Diákolimpia, melynek keretein belül a legkisebbektől (7-8 éves) az egyetemi korosztályig mérik össze felkészültségüket és tudásukat a gyerekek. Ezeket a rendezvényeket általában egy rangos esemény időpontjához szokták igazítani a nagyobb nézettség miatt, mint például a válogatott mérkőzései. Kép

A rögbi sportágban is megrendezik minden évben az Egyetemi és Főiskolai Bajnokságot, amely remek sportolási és versenyzési lehetőség biztosít a hallgatóknak a rögbi sportág népszerűsítése mellett. A Magyar Köztársaság 2008/2009 év Egyetemi Főiskolai bajnoka címet és a vele járó kupát is Szegedre tudtuk hozni.

A Fit World Rugby Club hagyományteremtő szándékkal 2007-ben megrendezte az I. Szegedi Iskolás Rögbi Kupát melyen 18 tanintézmény közel 250 tanulója vett részt nagy sikerrel. Az eseménysor folytatása sajnos szponzor hiányában egyelőre várat magára.

A 2007-es évben Szegeden rendeztük meg az NB I. négycsapatos bajnoki döntőjét, amit a sikeres média beharangozás és a csapat sikeres szereplésének köszönhetően közel 2000 néző szurkolt végig.

Az előbbi rendezvények sikere is hozzájárult ahhoz, hogy egyre több fiatal csatlakozik csapatunkhoz, így 2007-től egyre több korosztályos tornán tudunk szerepelni. Az ifjú rögbisek száma hatványozottan gyarapszik, így az edzési és versenytetési lehetőségek, leginkább a megfelelő méretű infrastruktura biztosítása mind komolyabb, de kellemes terhet jelent az egyesületnek.

Kép

2009-ben az NBII négycsapatos bajnoki dönőjének megrendezése került Szegedre, melyen a hazai csapat főszerepet játszva magabiztosan tudott nyerni. Kép

 

És még egy fontos esemény is kapcsolódott ehhez a rendezvényhez...

Első bemutatkozó mérkőzését játszotta a 2009 márciusban alakult szegedi női rögbi csapat, amely szeptembertől a bajnoki küzdelmekbe is bekapcsolódik.

 

Kép A nyári időszakban már hagyományai vannak a Szegedi Strand Rögbi Tornának, aminek rendszerint a Sziksósfürdői Strand vagy a szegedi Partfürdő ad otthont.  A tornára az ország minden tájáról érkeznek játékosok és a fürdőzők érdeklődését is felkeltve űzik, hajtják a tojás labdát a strand homokján.

Nemzetközi kapcsolatok

Csapatunk folyamatosan építi nemzetközi kapcsolatait főleg Franciaország és Írország felé, de Szegeden tanuló spanyol játékosa is van a csapatnak. A bajnokság mellett rendszeresen részt veszünk különböző rögbi tornákon, ahol többször játszottunk külföldi csapatok ellen is. Az NBI-ben 2008-2009-ben velünk együtt szereplő RC Slovan Bratislava csapatán keresztül szlovák, a nem túl messzi Arad és Temesvár rögbiseivel mérkőzve pedig román csapatokkal ápolunk sporttárias jószomszédi viszonyt. „Támadásban a szlovákok ellen“ (Slovan Bratisla-Fit World Szeged , 2008.noember Pozsony) Ezeket a kapcsolatokat, tornákat is kihasználva próbáljuk sikeresebbé tenni sportdiplomáciánkat és öregbíteni hazánk hírnevét. Az egyetemi éveit szegeden töltő külföldi hallgatók közül is többen játszottak és jelenleg is játszanak nálunk, aminek köszönhetően a csapat különböző taktikákat és edzés tematikákat sajátíthat el. A külföldi játékosok sokat segítenek a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében.

Média szerepe, sportág népszerűsítése

Az utóbbi időben rendszeresen megjelenik sportágunk az országos médiában is a különböző verseny sorozatok, mint például a Heineken Kupa vagy az angol bajnokság mérkőzéseinek közvetítésével. A viszonylag rövid múltra visszatekintő média jelenlét ellenére egyre többen keresik meg a rögbiseket a sport iránt érdeklődve.

Kép Helyi szinten az FWRC is rendszeresen megjelenik a médiában, ahol törekszünk a játék fontosságának propagálására, a saját szervezésű versenyek bemutatására és a sportág szerelmeseinek megfelelő tájékoztatására. A média szereplések mellett szórólapok és plakátok segítségével próbáljuk felhívni rendezvényeinkre és csapatunkra a figyelmet.

 Jövőbeni fejlesztési tervek

A Fit World Rugby Club legfontosabb célja, hogy Szegeden és környékén Magyarország egyik meghatározó csapata és utánpótlás bázisa tudjon működni, ez által is színesebbé téve a méltán híres szegedi, dél-alföldi sportéletet. Ennek szellemében 2009-től a négy hazai akadémiai központ egyikeként kívánunk szerepet vállalni a rögbi utánpótlás nevelésében, így az elkövetkező évek sikereinek megalapozásában.

Céljaink eléréséhez vezető útnak még csak az elején járunk, de megfelelő támogatottsággal és munkával sok embernek fogunk tudni örömet okozni, legyen az sportoló vagy szurkoló!

Ennek érdekében:

- fejlesztenénk az edzéshez és mérkőzésekhez szükséges technikai eszközeinket, felszerelésünket

- részt vennénk a különböző sportképzéseken, rendezvényeken, illetve ilyeneket rendeznénk

- törekszünk a sportág széleskörű bemutatására, népszerűsítésére

- az iskolás korosztály bevonásával a gyerekek fizikai és szellemi fejlődését kívánjuk elősegíteni a rögbi szellemiségének megfelelően

- külföldi csapatok, játékosok fogadásával a nemzetközi együttműködéseket is szeretnénk elősegíteni.

EREDMÉNYEK

A FIT WORLD Rugby Club eredményei a kezdetektől:

2004. I. Fit World Strand Rugby Bajnokság I. hely

2004/2005. NB II-es Magyar Bajnokság II. hely

2005. II. Fit World Strand Rugby Bajnokság II. hely

2005/2006. NB II-es Magyar Bajnokság II. hely

2006. III. Fit World Strand Rugby Bajnokság III. hely

2006. „Magyarország legdinamikusabban fejlődő rögbi csapata különdíj”

2006/2007. NB I-es Magyar Bajnokság II. hely

2006/2007. NB I-es Junior Magyar Bajnokság I. hely

2007. IV. Fit World Strand Rugby bajnokság I. hely

2007. Magyar Rögbi Diákolimpia, Kölyök kat. II. hely

2007. Magyar Egyetemi bajnokság I hely

2007. Év Legtöbb Pontot Szerző NB I-es Játékosa: Szilágyi Csaba (FWRC)

2007. Év Junior Rögbi Játékosa: Bárdos András (FWRC)

2007/2008. NB I-es Magyar Bajnokság II. hely

2007/2008. NB I-es Junior Magyar Bajnokság I. hely

2008. Magyar Egyetemi bajnokság II hely

2008. V. Fit World Strand Rugby bajnokság I. hely

Csapatépítés, versenyek, különböző rendezvények:

2007. I. Mórahalmi Paradicsom Fesztivál, Paradicsom Paintball Verseny II.hely

2007. I Szegedi Sárkányhajó Fesztivál, III.hely

2008 II. Mórahalmi Paradicsom Fesztivál, Paradicsom Paintball Gyerekek I.hely

2008/2009 idény eredményei:

Összességében eredményes szezon, 6 tornából 4-et első helyen teljesítettünk.

Diákolimpia Fit World RC Kölyök – I.hely

Diákolimpia Fit World RC Kadett – IV.hely

Diákolimpia Fit World RC Junior – I.hely

MEFS(Egyetemi bajnokság) Fit World RC – I.hely

NBII felnőtt Fit World RC Junior – I.hely

NBI felnőtt Fit World RC – II.hely

2009. őszétől a hetedik alakulatnak is szurkolhatunk, immár a szegedi rögbis lányok bemutatkoznak a magyar rögbi bajnokságban.

 

Támogatás és szponzoráció

A művészetek és a sportok támogatása az ókorig visszavezethető, ahol az arisztokraták tehetséges embereket pártoltak, segítettek a fejlődésben és fennmaradásban. A mai felgyorsult világban is szükség van a segítségre; cégek, szervezetek, magánszemélyek által nyújtott anyagi és szellemi támogatások, szolgáltatások adományozásával.

Kép

Adomány

A közhasznú szervezet közhasznú tevékenységének céljára, továbbá közérdekű kötelezettségvállalás céljára az adóévben befizetett pénzösszeg (adomány) után közcélú adomány kedvezménye címén érvényesíthet adókedvezményt a jogi személy, a magánszemély és az egyéni vállalkozó is.

Adomány: ellenérték nélkül nyújtott pénzbeli, nem pénzbeli támogatás, térítés nélküli átadása

Mint közhasznú szervezet, sportegyesületünknek nyújtott támogatásról igazolást tudunk adni, amely cégként vagy magánszemélyként is adókedvezményre jogosít.

Mindennemű támogatást, felajánlást kitörő örömmel fogadunk, hiszen a FWRC amatőr csapata a tagdíjakkal, pályázatokkal és az eddigi szponzori pénzekkel együtt is a 2007. évben kevesebb mint egymillió forintból gazdálkodott.

Magánszemélyként támogathat adója 1%-ával is!

Adószám: 18473463-2-06

Amit a Fit World SE - mint csapat - nyújtani tud az Ön cégének a felajánlásaiért - weboldalon való megjelenés -helyi napilapban minden évben megjelenő köszönetnyilvánító cikk szponzoroknak -mezeken és felszereléseken való megjelenés, névvel és lógóval - molinók, zászlók, plakátok kihelyezése a sportpályán, a sportöltözéken való megjelenés; mérkőzésen, TV műsorokban, utazáskor, edzésen... - médiafalon való „háttér” szereplés, nyilatkozat és interjú adásakor - rögbi kapu szivacs lábain kialakított felületeken való szereplés - kiadványainkon, rendezvényeinken való szereplés, árusítási és hirdetési lehetőség a versenyhez kapcsolódó termékeket gyártóknak, forgalmazóknak - saját rendezésű tornák támogatása esetén névadó sponzorként való megjelenés, mint például a Szegedi Iskolás Rögbi Kupa vagy Beah Rugby Tour rendezése.

Céljaink elérésében eddig leginkább támogattak: Fit World Fitness (Fit Fiatalok Kft.) Szegedi Tudomány Egyetem HÖK és a SZOTE Klub/Tisza Med’97 Kft./ Zomko Kft., Boci Tejivó, JATE Klub, Inyencmester 97 Kft., Papp és Tóth Ügyvédi Iroda, Stihl Szeged, Mórahalom és vidéke Tak.szöv., Naturtex Kft., Printker Officeland, Szegedi Vadaspark, Dreher sörgyárak, Otthon Centrum, Aquamont Kft. / TUI /, Assam Teaház, Sierra Tequila

A    T Á M O G A T Á S T    K Ö S Z Ö N J Ü K !

Üdvözlettel: a Fit World Rugby Club vezetősége és a csapat tagjai

Elérhetõségek, kapcsolattartók

  • Debreczeny Dénes szakosztályvezető, vezetőedző telefon: (20) 362-33-02 e-mail: debreczenyd@freemail.hu
  • Ménesi Zoltán csapatvezető helyettes telefon: (20) 371-54-34 e-mail: menesi79@freemail.hu
  • Szilágyi Csaba csapatkapitány telefon: (30) 399-52-40 e-mail: trans.szilagyi@gmail.com
  • Prágai András női csapat vezetője telefon: (30) 272-66-76 e-mail: pragaiandras@gmail.com
  • Palásti Jenõ alapító, senior vezető telefon: (30) 289-23-06 e-mail: jenrugby@freemail.hu
  • Juhász Róbert pénzügyi vezető telefon (30) 504-9614 e-mal: fwrc.szeged@gmail.com

 

Vissza a kezdő oldalra: www.oregfiuk.eoldal.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ejagu72

Ogago44,2019.01.15 02:36

http://dmoney.ru/38158/farmacia-comprar-generico-sildenafil-citrate-urgente-viagra
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-vasifil-gen-rico-sem-receita-na-internet
https://lepchat.com/blogs/post/25667
https://www.loosemusicent.com/blogs/1190/13467/nitrofurantoin-50mg-order-where-can-i-buy-furadantin-in-appro
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/renedema-en-ligne-bon-prix-achat-site-fiable-renedema-pas-cher
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/trileptal-300-mg-como-comprar-online-paraguay-comprar
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/roxitromicina-150mg-comprar-en-farmacia-online-todo-en
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-tadil-tadalafil-40mg-mas-barato-el
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ciavor-diario-10mg-e-quanto-custa
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/clorpromazina-como-puedo-comprar-sin-receta-fiable-puerto-rico
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=19067&qa_1=ordenar-labsamax-rep%C3%BAblica-ecuador
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-regalis-20-mg-mas-barato
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/famotidina-como-comprar-en-internet-colombia
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-olvion-sildenafil-citrate-gen-rico-entrega
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-roblesil-100-mg-en-l-nea-comprar
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/recherch-achat-sumatriptan-visa-suminat-prix-bas
http://property.ning.com/profiles/blogs/selegilina-eldepryl-5mg-onde-comprar-menor-pre-o-no-brasil
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/religra-sildenafil-citrate-comprar-con-seguridad-comprar
http://property.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-fluconazol-de-forma-segura-per-comprar
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-zyad-gen-rico-envio-48-horas-internet
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-androz-sildenafil-citrate-sin-receta-con-seguridad
http://ggwadvice.com//index.php?qa=52836&qa_1=farmacia-comprar-generico-sanagra-sildenafil-citrate-r%C3%A1pido
http://www.facecool.com/profiles/blogs/buy-zimagra-150-mg-on-sale-how-can-i-purchase-sildenafil-citrate
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/sildara-120mg-onde-comprar-gen-rico-entrega-r-pida-pela-internet
http://snopeczek.hekko.pl/227682/commander-zydalis-securise-zydalis-pharmacie-ordonnance
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-avafil-sildenafil-citrate-130mg-pela

Xitug14

Acicu42,2019.01.15 01:05

http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/purchase-andrax-10mg-can-i-purchase-tadalafil-no-prescription
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-regalis-20-mg-gen-rico-de-forma-segura
http://snopeczek.hekko.pl/229922/se-puede-comprar-gabapentin-400mg-con-seguridad
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-lipitor-atorvastatin-40-mg-gen-rico
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-circulass-rapid-sildenafil-citrate-130mg
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/comprar-vasifil-sildenafil-citrate-entrega-r-pida-na-internet-no
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/red-viagra-order-cheap-purchase-red-viagra-tablets
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/furadantin-nitrofurantoin-100-mg-livraison-discrete-vente
http://answers.codelair.com/22250/buy-viasin-can-i-order-sildenafil-citrate-safely-online
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/havante-onde-comprar-gen-rico-com-garantia-qual-o-pre-o-atual-do
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/acheter-coumafene-warfarin-ou-acheter-coumafene-montreal
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/viagra-130-mg-o-achat-pharmacie-prix-du-sildenafil-citrate-en
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/comprar-prilo-gen-rico-menor-pre-o-brasil
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/keflex-cephalexin-livraison-rapide-baisse-prix-keflex-on-line-pas
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/vigadol-sildenafil-citrate-150mg-comprar-sin-receta-ahora-m-xico
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/virineo-comprar-entrega-em-48-horas-brasil-acheter-virineo-au
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=20692&qa_1=generique-lisinopril-o%26%23249-acheter-hydrochlorothiazide
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/procardia-30mg-o-en-commander-nifedipine-nifedipine-30-pas-cher
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-prilo-sildenafil-citrate-gen-rico-mais
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-cialis-tadalafil-com-garantia-on-line-rep
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-indinavir-sulfate-400-mg-sin-1
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/acheter-coversyl-4mg-generique-en-ligne-bon-prix-site-fiable-le
http://lifestir.net/blogs/post/74322
https://bemysoul.com/blogs/post/11016
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/order-generic-pletal-50mg-pletal-the-uk-buy
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-commander-dafilar-dafilar-prix-en-suisse
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/buy-cyvel-60mg-online-www-cyvel-buy
http://webhiveteam.com/demo4_chameleon/blogs/2754/54851/comprar-gen-rico-asacol-envio-24

Tinah65

Enali60,2019.01.14 23:26

http://ggwadvice.com//index.php?qa=51744&qa_1=site-fiable-achat-sotalol-peut-on-acheter-sotalol http://jaktlumaczyc.pl/68747/donde-a-la-orden-advair-diskus-0-25-0-05-mg-de-calidad-peru http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/pulmopres-10mg-order-safely-where-to-buy-tadalafil-no-rx http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-generico-firmel-150-mg-por-internet-panam http://answers.codelair.com/21299/avanafil-en-ligne-bon-prix-avec-visa-prix-avanafil http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/comprar-suvvia-130mg-r-pido-online-brasil http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-blupill-gen-rico-sem-receita-medica http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/generique-ramipril-achat-sur-internet-acheter-tritace-generique http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/como-comprar-ciavor-tadalafil-gen-rico-de-forma-segura-na http://www.libertyxchange.com/blogs/post/78962 http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/patrex-sildenafil-citrate-130-mg-comprar-env-o-gratis-m-xico https://www.olliesmusic.com/blog/12655/olmesartan-40-mg-oР“в„–-achat-acheter-du-vrai-benicar-en-france/ http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/vorst-m-pas-cher-achat-securise-acheter-du-vorst-m-au-quebec http://recampus.ning.com/profiles/blogs/ampicillin-como-comprar-sin-receta-en-farmacia-online-chile http://answers.codelair.com/23736/donde-orden-rocaltrol-garantia-calcitriol-25mg-como-comprar https://lepchat.com/blogs/post/25395 http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/341128 http://bricolocal.com/profiles/blogs/comprar-refren-sildenafil-citrate-com-frete-gr-tis-on-line http://snopeczek.hekko.pl/230038/cefaxetil-125mg-comprar-generico-forma-segura-internet-brasil

Fucuj44

Ajohu82,2019.01.14 22:27

http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=18885&qa_1=purchase-sildenafil-citrate-delivery https://ikriate.me/blogs/834/16494/andrax-60mg-donde-comprar-sin-receta-ahora-estados-unidos-tad http://whazzup-u.com/profiles/blogs/cheap-belfil-200-mg-order-online-where-to-buy-sildenafil-citrate http://jaktlumaczyc.pl/70182/comprar-vasifil-sildenafil-citrate-generico-online-portugal https://www.mysocialpeople.com/blogs/2154/12353/low-price-mytadalaf-40mg-buy-online-where-can-i-order-tadalafi http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-tecnomax-sin-receta-ahora-panam http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-viraha-sildenafil-citrate http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/23713 http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-generico-myagra-sildenafil-citrate-200mg http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-nifedipino-sin-receta-mas-barato http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/comprar-zyad-60mg-na-internet-brasil-pre-o-do-zyad-nas-farm-cias http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/dali-tadalafil-40mg-comprar-gen-rico-de-forma-segura-online http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-escitan-150-mg-gen-rico-via-internet-no http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-pour-commander-isurec-sildenafil-citrate-acheter http://gennethub.com/blogs/1387/10627/azelastine-astelin-5-mg-como-posso-comprar-com-garantia-pela-in

Orixe15

Idafi76,2019.01.14 16:41

http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/low-price-elebra-25mg-buy-online-can-i-buy-sildenafil-citrate http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-gen-rico-viagra-entrega-r-pida-na-internet http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-hidroxicarbamida-ahora http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ciavor-tadalafil-com-desconto-brasil http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/74/11798/farmacia-online-donde-comprar-su http://soruanaliz.com/index.php/18133/lubagra-order-cheap-mail-order-drugs-lubagra http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-lamotrigina-por-internet-rep-blica-del http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-vorst-m-150-mg-sin-receta http://bobford.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-en-ligne-leegra-100-mg-sildenafil-citrate-generique http://whazzup-u.com/profiles/blogs/order-erefil-120-mg-on-sale-cheap-generic-erefil-line http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-de-arpamyl-envio-48h-brasil-verapamil-40mg http://flirtfinder4u.com/blogs/post/25642 http://showmeanswer.com/index.php?qa=37275&qa_1=comprar-tadalafil-gen%C3%A9rico-urgente-rep%C3%BAblica-federativa http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-viagra-sildenafil-citrate-150mg-buen-precio-per http://recampus.ning.com/profiles/blogs/cheap-potenza-25-mg-buy-online-where-to-order-sildenafil-citrate http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-o-gen-rico-de-havante-sildenafil-citrate-pela http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cianeo-tadalafil-gen-rico-mais-barato http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/89569 http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/digoxin-0-25mg-buy-no-prescription-how-to-purchase-lanoxin-safely

Ixoqa93

Natak21,2019.01.14 13:17

http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=67143&qa_1=bon-plan-achat-erectra-150-mg-pilule-de-sildenafil-citrate
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/comprar-firmel-sildenafil-citrate-120mg-en-internet-ecuador
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/speedgra-130mg-en-ligne-bon-marche-acheter-paiement-mastercard
http://vaal-online.co.za/blogs/post/28610
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/sitios-de-confianza-para-comprar-tadora-20mg-sin-receta-ahora
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-adonix-sildenafil-citrate-25-mg-livraison-24h
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/o-commander-myagra-50-mg-acheter-sildenafil-citrate-en-ligne
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/manpower-sildenafil-citrate-o-en-acheter-le-manpower-le-prix
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/site-pour-acheter-dapsone-generique-diaminodiphenyl-sulfone-vente
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/vivala-moins-cher-livraison-discrete-tadalafil-a-quel-prix
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/buy-discount-ereq-200-mg-where-can-i-purchase-sildenafil-citrate
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/buy-cialis-10-mg-cheap-how-to-buy-tadalafil-fast-shipping
http://gennethub.com/blogs/1362/10239/site-serieux-acheter-erot-100-mg-sildenafil-citrate-en-vente-l
https://www.loosemusicent.com/blogs/1186/13213/low-price-erectol-50mg-order-online-erectol-sildenafil-citrate
http://soruanaliz.com/index.php/18675/sildenafil-citrate-gen%C3%A9rico-internet-rep%C3%BAblica-federativa
https://www.olliesmusic.com/blog/32004/tamoxifeno-20mg-puedo-comprar-sin-receta-envГ­o-libre-comprar-nolvadex-20mg-/
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/como-puedo-comprar-claritromicina-500-mg-de-forma-segura-honduras

Uvuha47

Babah02,2019.01.13 20:01

http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/generique-cialysin-tadalafil-40-mg-acheter-ou-commander-du
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/buy-sensex-25mg-without-rx-how-to-purchase-sildenafil-citrate
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=68466&qa_1=azithromycine-ligne-cher-acheter-zithromax-500mg-boite-prix
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-mobic-7-5mg-meloxicam-g-n-rique-belgique
http://dmoney.ru/37663/farmacia-comprar-banago-precio-guatemala-tadalafil-comprar
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/order-celeste-40-mg-safely-buy-celeste-10mg-90-pills
http://www.facecool.com/profiles/blogs/havante-120-mg-onde-comprar-r-pido-online-brasil-sildenafil
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/androz-como-comprar-sin-receta-con-seguridad
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-bisoprolol-sin-receta-de-calidad-andorra-comprar
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=67018&qa_1=order-low-price-pasport-10mg-how-to-order-pasport-cheap
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-suvvia-gen-rico-envio-24h
https://www.nettingchat.com/blogs/post/40062
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-dali-tadalafil-gen-rico-de-confianza
http://www.facecool.com/profiles/blogs/ciaton-tadalafil-comprar-sin-receta-con-garantia-honduras-comprar
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/buy-topp-up-200-mg-cheap-topp-up-for-cheap-in-canada
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/nevimune-200mg-puedo-comprar-con-seguridad-us
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/achat-circulass-rapid-sildenafil-citrate-50-mg-site-securise
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/order-lupome-40mg-online-how-to-purchase-omeprazole-no-rx
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/comprar-generico-dailis-tadalafil-sin-receta-y-pagar-con
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/achat-de-en-ligne-doxycycline-100-mg-doxycycline-en-ligne
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/order-vioses-cheap-where-can-i-order-sildenafil-citrate-without
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/tada-comprar-gen-rico-sem-receita-medica-pela-net-brasil
http://gennethub.com/blogs/1368/9810/site-seguro-para-comprar-suvvia-sildenafil-citrate-generico-nao
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/cefalexine-livraison-express-pas-cher-cephalexin-375-prix-en

Gukoq08

Ezino37,2019.01.13 14:54

http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-commander-cialestine-tadalafil-pas-cher-tadalafil
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-vegwana-sildenafil-citrate-achat-de-sildenafil-citrate
http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-suvvia-sildenafil-citrate-gen-rico-pre-o
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/tadgo-vrai-pas-cher-commander-tadalafil-soft-pas-cher
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/dydrogesterone-sans-ordonnance-acheter-en-ligne-rapide-acheter
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/dejavu-sildenafil-citrate-comprar-gen-rico-envio-urgente
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/order-exgra-without-rx-cheapest-exgra-online-place-buy-sildenafil
http://gennethub.com/blogs/1387/9775/dali-pas-cher-et-site-fiable-tadalafil-10-prix-en-pharmacie-su
http://jaktlumaczyc.pl/69474/discount-oximum-200-mg-order-online-buy-oximum-regrowth
http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-olmesartan-20mg-env-o-r-pido-principat-d
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/purchase-discount-getgo-40-mg-online-pharmacy-getgo
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-como-comprar-e-quanto-custa-pela-internet-brasil
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/salbutamol-o-achat-baisse-prix-ventolin-2-belgique-acheter
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/phenergan-promethazine-como-comprar-gen-rico-urgente-brasil
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/entranin-sildenafil-citrate-en-ligne-bon-prix-acheter-site-fiable
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/achat-niverin-en-ligne-vente-pilule-niverin
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/comprar-prilo-sildenafil-citrate-gen-rico-entrega-em-24-horas

Vavum53

Uzoxe49,2019.01.13 14:17

http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-prazosina-minipress-entrega-r
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-zocor-al-mejor-precio-el
http://www.allpix.net.ee/blogs/post/17772
http://www.gorelations.com/blogs/5200/41468/como-faco-pra-comprar-tadagra-tadalafil-generico-urgente-intern
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/sotalol-buy-without-prescription-sotalol-cheap-cost
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/comprar-viagra-sildenafil-citrate-150-mg-n-o-precisa-receita-m
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/comprar-avafil-sildenafil-citrate-gen-rico-com-desconto-brasil
http://opencu.com/profiles/blogs/acheter-pilule-viagra-sildenafil-citrate-130mg-generique-sur-le
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-ip-max-sildenafil-citrate-fiable
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/low-price-azulsix-130mg-buy-online-buy-azulsix-stores-uk-forum
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/ciavor-diario-tadalafil-como-posso-comprar-entrega-r-pida
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/viasil-sildenafil-citrate-como-comprar-na-internet-possivel
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-pour-commander-addamo-sildenafil-citrate-130-mg
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=19221&qa_1=sildenafil-citrate-sildenafil-citrate
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-escitan-gen-rico-de-forma-segura-escitan
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-ciavor-gen-rico-n-o-precisa-receita-m-dica-via
http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=168501&qa_1=sildenafil-citrate-commander-securise-sildenafil-pharmacie
http://brooklynne.net/profiles/blogs/h-for-60mg-onde-comprar-com-frete-gr-tis-pela-internet-rep-blica
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-silnafil-sildenafil-citrate-130-mg-baisse-prix
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tada-tadalafil-gen-rico-envio-rapido
http://barbershoppers.org/blogs/post/44572
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/quel-site-pour-acheter-dimenhydrinate-prix-dimenhydrinate-50-mg
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-adcirca-gen-rico-mais-barato-no-brasil
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-erasilton-sildenafil
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/thelka-sildenafil-citrate-o-en-commander-pharmacie-thelka
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-60-mg-donde-comprar-de-confianza-bolivia
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-o-gen-rico-do-h-for-10mg-sem-receita-na
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ciavor-60-mg-sem-receita-na-internet

Oruso45

Anopi99,2019.01.13 03:33

http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/buy-kylagra-without-prescription-where-to-buy-sildenafil-citrate http://flutes.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-lithium-carbonate-300mg-ahora http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-famciclovir-250mg-sin-1 http://dmoney.ru/37719/trouver-sildenafil-sildenafil-citrate-generique-pharmacie http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/dutasterida-comprar-sin-receta-online-venezuela-avodart-0-5mg http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/jean-siagra-sildenafil-citrate-sans-ordonnance-acheter-sildenafil http://whazzup-u.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-blupill-130mg-menor-pre-o-pela http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/order-ofloxacin-100mg-online-buy-ofloxacin-c-o-d http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/alfin-buy-no-rx-how-to-buy-sildenafil-citrate-free-shipping http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/ip-max-donde-puedo-comprar-sin-receta-de-calidad-chile http://wu-world.com/profiles/blogs/achat-express-bamirac-prix-du-medicament-sildenafil-citrate-150 http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/rozgra-sildenafil-citrate-130mg-generique-en-ligne-au-rabais-site http://socialchangesa.com/blogs/post/13652 http://property.ning.com/profiles/blogs/achat-en-ligne-dapoxetine-90-mg-bas-prix-dapoxetine-achat-legal http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/vigra-100mg-donde-comprar-sin-receta-en-internet-bolivia

Ixodo38

Kanok75,2019.01.13 01:38

http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-filda-tadalafil-filda-moins-cher-a-lyon
http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/52609#sthash.eDGHeA0Z.NshQF5Xz.dpbs
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/clopidogrel-plavix-75-mg-comprar-gen-rico-sem-prescri-o-pela-net
http://jaktlumaczyc.pl/69663/betafortan-sildenafil-ordonnance-sildenafil-generique-pharmacie
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-varfarina-gen-rico-de-confianza-na
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=67786&qa_1=mitalis-10-mg-o%C3%B9-en-acheter-acheter-tadalafil
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-cianeo-e-quanto-custa-online-rep-blica
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/purchase-viagra-150mg-online-viagra-order-cheap-iframe
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tada-diario-tadalafil-internet-tadalafil
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-virineo-130mg-gen-rico-envio-rapido
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-rivastigmina-al-mejor
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/onde-comprar-clonidina-clonidine-0-15mg-barato-online-brasil
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/low-price-speedgra-150-mg-buy-online-order-generic-speedgra
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/sozegra-buy-online-where-can-i-purchase-sildenafil-citrate-cheap
http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/commander-vrai-edon-acheter-tadalafil-en-andorre
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-didrogesterona-10-mg-sem-receita-medica-rep-blica
http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/73/11674/farmacia-online-donde-comprar-ge
http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-refren-gen-rico-on-line-comprar-generico
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-viagra-gen-rico-r-pido-brasil
http://flirtfinder4u.com/blogs/post/25029
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/motrin-ibuprofen-400mg-donde-comprar-sin-receta-con-garantia
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/order-discount-erotid-10mg-online-where-to-order-tadalafil-no-rx
http://www.gorelations.com/blogs/5224/40649/comprar-blupill-25-mg-via-internet-brasil
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-xyorg-60mg-de-forma-segura-espa-a
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/tadalafilum-40mg-bas-prix-acheter-tadalafil-online
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-adcirca-tadalafil-10mg-pre-o-portugal
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-gelpin-sildenafil-citrate-150-mg
http://ggwadvice.com//index.php?qa=53387&qa_1=viagra-o%C3%B9-achat-sur-le-net-viagra-sans-ordonnance-prix
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-prilo-prilo-pharmacie-libre

Afaba35

Osole41,2019.01.12 23:56

http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/generique-ereq-200-mg-commander-sildenafil-citrate-generique-en
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=20915&qa_1=sildenafil-citrate-pharmacie-sildenafil-citrate-acheter
http://www.gorelations.com/blogs/5219/39985/comprar-ciavor-diario-60-mg-generico-sem-receita-barato-ciavo
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/order-silvagra-150mg-without-prescription-silvagra-buy-from-us
http://football.ning.com/profiles/blogs/viramune-nevirapine-200-mg-comprar-gen-rico-urgente-internet
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/azithromycin-100mg-buy-online-can-i-buy-zithromax-fast-delivery
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/cheap-vigor-120mg-buy-online-is-it-safe-to-buy-vigor-online
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-refren-sin-receta-urgente-rep-blica-de-el
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-generico-propranolol-80mg-sin-receta-con-seguridad
http://ggwadvice.com//index.php?qa=51983&qa_1=tadalafilum-tadalafil-ordonnance-acheter-tadalafil-ordonnance
http://bricolocal.com/profiles/blogs/order-pulmopres-can-i-buy-tadalafil-without-script
http://www.facecool.com/profiles/blogs/o-acheter-afilta-acheter-tadalafil-en-europe
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/buy-discount-sildex-25-mg-where-to-order-sildenafil-citrate-no-rx
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-doxycycline-com-garantia-via-internet-brasil
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/generique-vasifil-120-mg-achat-vasifil-sous-ordonnance-ou-pas
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-famotidina-pepcid-entrega-r
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/orlistat-120mg-como-puedo-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-rep
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-verapamil-isoptin-sr-n-o-precisa-receita
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-commander-lupigra-120-mg-bas-prix-conseil
http://football.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-vasifil-200-mg-envio-rapido
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-generico-maximo-50-mg-sin-receta-de-forma-segura
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/generique-cirixivan-400-mg-achat-meilleur-site-pour-cirixivan-en
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/comprar-viasil-gen-rico-sem-receita-medica-brasil
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/viagra-150-mg-a-bon-prix-sur-internet-rapide-commander-du
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/order-alclimax-120-mg-cheap-buy-alclimax-from-nhs
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/order-cefadroxil-250mg-safely-how-to-order-duricef-safely-online
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/zidovudina-puedo-comprar-de-forma-segura-ecuador
http://bricolocal.com/profiles/blogs/isoptin-sr-120mg-buy-how-to-buy-verapamil-no-prescription
http://foodtube.net/profiles/blogs/donde-a-la-orden-sulfasalazina-500-mg-al-mejor-precio-guatemala

Vorip97

Afozu82,2019.01.12 22:30

http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/purchase-low-price-ketoconazole-200mg-how-can-i-purchase-nizoral http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/achat-viagra-site-fiable-commande-sildenafil-citrate-sildenafil https://lepchat.com/blogs/post/26100 http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/prilo-sildenafil-citrate-onde-comprar-gen-rico-com-desconto-pela http://korsika.ning.com/profiles/blogs/order-cialis-40-mg-low-price-cialis-where-to-buy-uk http://brooklynne.net/profiles/blogs/nipatra-o-en-acheter-sur-le-net-prix-sildenafil-citrate-en http://property.ning.com/profiles/blogs/salbutamol-8-mg-en-ligne-bas-prix-commander-ventolin-pour-femme http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/avafil-sildenafil-citrate-25-mg-comprar-com-desconto-on-line http://ask2learn.com/?qa=7165/medroxyprogesterone-comprar-internet-rep%C3%BAblica-farmacia http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cialis-tadalafil-10-mg-gen-rico-de-forma http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/corsenile-120mg-buy-online-corsenile-fast-buy http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-do-finural-sem-receita-no-brasil http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-expit-sildenafil-citrate-sin-receta-con http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/comprar-dali-de-confianza-no-brasil-tadalafil-40mg-bula http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/napifit-sildenafil-citrate-generique-acheter-site-fiable-napifit http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/acheter-pilule-fexofenadine-30-mg-pas-cher-acheter-fexofenadine http://soruanaliz.com/index.php/17871/farmacia-comprar-silanil-comprar-sildenafil-citrate-receta http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-ciavor-diario-tadalafil-mais-barato http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/ciavor-20-mg-como-comprar-gen-rico-pela-net-brasil http://brooklynne.net/profiles/blogs/comprar-dali-40mg-r-pido-brasil-qual-eo-melhor-generico-do http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-entranin-ahora-us-comprar-entranin https://www.nettingchat.com/blogs/post/47086 http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-do-tantrix-pela-internet-brasil http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-h-for-tadalafil-internet-brasil http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/334272 http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-wormazol-mebendazole-100-mg-sin http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/doxycycline-100mg-order-safely-reddit-buy-doxycycline-online-no http://bobford.ning.com/profiles/blogs/viagra-150-mg-bas-prix-internet-sans-ordonnance-prix-du-viagra

Ofexa01

Ozuve07,2019.01.12 21:54

http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/tada-diario-como-comprar-internet-comprar-tadalafil
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/como-comprar-suvvia-sildenafil-citrate-100mg-gen-rico-sem-receita
http://webhiveteam.com/demo4_chameleon/blogs/2768/54964/dapoxetine-au-rabais-internet-si
https://www.olliesmusic.com/blog/21005/cГіmo-realizar-un-pedido-furosemida-100-mg-sin-receta-fiable-estados-unidos-/
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/apcalis-tadalafil-10mg-en-ligne-pas-cher-visa-tadalafil-20-son
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/viagra-100mg-buy-without-prescription-can-buy-genuine-viagra
https://ikriate.me/blogs/806/16682/order-tagil-no-rx-where-can-i-buy-tagil-medicine
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/comprar-zyad-60-mg-gen-rico-com-garantia-rep-blica-federativa-do
http://source1law.com/s1l/blogs/217/7451/onde-comprar-generico-sidegra-buen-precio
http://bricolocal.com/profiles/blogs/viagra-120mg-como-comprar-buen-precio
http://mehfeel.net/mehfeel/blogs/post/74985
http://brooklynne.net/profiles/blogs/galantamine-8-mg-comprar-en-una-farmacia-online-fiable-rep-blica
http://socialchangesa.com/blogs/post/12946
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/viagra-130mg-onde-comprar-gen-rico-menor-pre-o-brasil
http://dmoney.ru/38746/comprar-grifulvin-sin-receta-de-forma-segura
http://foodtube.net/profiles/blogs/buy-viasin-without-rx-how-to-order-sildenafil-citrate-cheap
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/eromax-sildenafil-citrate-120-mg-comprar-de-confianza-nicaragua
http://wu-world.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-kwiklis-10mg-r-pido-guatemala-comprar-tadalafil
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-alfuzosina-sin-receta-por-internet-us
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-ursodeoxycholic-acid-300-mg-sin

Arahu88

Kejav28,2019.01.12 21:01

http://recampus.ning.com/profiles/blogs/order-kohagra-200mg-without-rx-how-can-i-buy-sildenafil-citrate http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/purchase-low-price-tantrix-130-mg-where-to-buy-sildenafil-citrate http://amusecandy.com/blogs/post/435251 http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/blugral-sildenafil-citrate-comprar-sin-receta-buen-precio-puerto http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/order-tadact-without-prescription-how-much-does-tadact-cost-at http://dmoney.ru/36351/como-comprar-viagra-200-mg-gen%C3%A9rico http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/onde-comprar-gen-rico-h-for-tadalafil-40-mg-envio-rapido-no http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-isosorbide-mononitrate-40mg-de http://answers.codelair.com/22482/sildenax-commander-ordonnance-comment-procurer-sildenafil http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/furosemide-buy-without-prescription-how-can-i-buy-lasix-in https://www.olliesmusic.com/blog/13684/oР“в„–-commander-du-losartan-achat-cozaar-en-grande-bretagne/ http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/ah-zul-sildenafil-citrate-onde-comprar-gen-rico-e-quanto-custa http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-achat-xpandyl-tadalafil-10-mg-xpandyl-et-tadalafil http://answers.codelair.com/21461/segurex-sildenafil-citrate-comprar-urgente-sildenafil-generico http://bioimagingcore.be/q2a/48436/getgo-vrai-moins-cher-commander-achat-getgo-generique-suisse http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-videnfil-entrega-r-pida-portugal http://flutes.ning.com/profiles/blogs/omigra-sildenafil-citrate-o-en-commander-bas-prix-sildenafil http://www.prds66.fr/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-flavoxato-sin-receta-mas-barato http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/comprar-virineo-gen-rico-barato-via-internet http://opencu.com/profiles/blogs/erector-sildenafil-citrate-200-mg-en-ligne-moins-cher-sans http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-thelka-sildenafil-citrate-120-mg-avis-commande http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ah-zul-sildenafil-citrate-e-quanto-custa http://www.gorelations.com/blogs/5218/40459/viagra-100mg-en-ligne-achat-generique-viagra-pharmacie http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/comprar-sildara-gen-rico-e-quanto-custa-pela-internet-brasil http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-firmel-sildenafil-citrate-moins-cher-site-francais http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-virineo-na-internet-sildenafil-citrate http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-o-gen-rico-de-viagra-120mg-urgente http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/dilantin-phenytoin-100-mg-donde-puedo-comprar-en-l-nea-venezuela http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/buy-ciaton-40mg-online-where-to-buy-tadalafil-safely

Duqol40

Yerab63,2019.01.12 16:23

http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-suvvia-50mg-gen-rico-internet-rep-blica
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-intigra-sildenafil-citrate-sin-receta-con-visa
http://brooklynne.net/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-sildara-100-mg-na-internet-brasil
http://share.nm-pro.in/blogs/post/99800#sthash.pz6FmkKE.15Ve0Vy2.dpbs
http://gennethub.com/blogs/1386/9782/como-posso-comprar-generico-ciavor-diario-40mg-de-confianza-onl
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-virineo-r-pido-pela-internet-sildenafil
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/t-fil-tadalafil-10-mg-baisse-prix-en-ligne-t-fil-20-moins-cher-en
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/ciavor-tadalafil-comprar-de-confianza-chile
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/nitrofurantoin-monohydrate-comprar-en-una-farmacia-online-todo-en
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/como-comprar-o-gen-rico-de-desyrel-100mg-com-garantia-como
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/sollevare-onde-comprar-entrega-r-pida-onde-comprar-sollevare-em
http://bioimagingcore.be/q2a/50601/ordenar-itraconazol-barato-dominicana-comprar-itraconazol
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=20552&qa_1=plendil-o%C3%B9-achat-acheter-plendil-belgique
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-cialis-20mg-sin-receta-de-confianza
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/cheap-dinamico-120mg-order-online-dinamico-cheap-price
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-edon-tadalafil-40-mg-sin-receta-al
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/204147
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/comprar-esidrex-hydrochlorothiazide-25mg-e-quanto-custa-brasil

Dinac27

Lupis23,2019.01.12 15:17

https://www.olliesmusic.com/blog/18809/minocycline-donde-comprar-sin-receta-con-visa-mГ©xico-comprar-minocin-100-mg/
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-ofloxin-100-mg-envio-24-horas
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/alsigra-sildenafil-citrate-150-mg-puedo-comprar-sin-receta-de
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/je-veux-acheter-du-ecriten-bon-prix-ecriten-sildenafil-citrate-en
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/avanafil-dapoxetina-100-60mg-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/viripotens-100mg-puedo-comprar-por-internet
https://bemysoul.com/blogs/post/12063
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/elebra-25mg-como-puedo-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-andorra
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/como-comprar-tantrix-sildenafil-citrate-25-mg-gen-rico-barato
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/viagra-50mg-onde-comprar-gen-rico-na-internet-rep-blica
http://www.1friend.com/blogs/2847/15343/buy-cialis-no-rx-how-can-i-purchase-tadalafil-safely
http://ggwadvice.com//index.php?qa=52298&qa_1=comprar-powergra-sildenafil-citrate-uruguay-sildenafil-citrate
http://showmeanswer.com/index.php?qa=37545&qa_1=buy-generic-novigra-50mg-cheap-novigra-supplier-reviews

Ofudu75

Iwecu94,2019.01.12 11:43

http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-dali-tadalafil-gen-rico-sem-prescri-o http://whazzup-u.com/profiles/blogs/achat-rapide-synalis-tadalafil-60-mg-baisse-prix-mastercard http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-gen-rico-tada-diario-tadalafil-10-mg-pre-o http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-lotrisone-betamethasone http://lifestir.net/blogs/post/73929 http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-katora-50-mg-env-o-urgente-comprar http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/comprar-sildara-mais-barato-rep-blica-federativa-do-brasil http://property.ning.com/profiles/blogs/talys-livraison-24h-bon-marche-boite-talys-60mg http://property.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-pexeva-gen-rico-via-internet-brasil http://amusecandy.com/blogs/post/426651 https://ikriate.me/blogs/833/16796/order-vilas-10mg-safely-where-to-buy-vilas-manchester http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-sollevare-sildenafil-citrate-mas http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/dali-20mg-comprar-gen-rico-de-forma-segura-internet-dali-a-60mg http://snopeczek.hekko.pl/228660/comprar-farmacia-online-comprar-sildenafil-citrate-tabletas http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-degra-sildenafil-citrate-130mg-de-forma-segura http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-atomoxetine-25mg-entrega-r http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/amoxicillin-pas-cher-acheter-amoxicillin-48h http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-omeprazol-20-mg-ahora-paraguay-comprar http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/vigra-sildenafil-citrate-50-mg-en-ligne-bon-prix-achat-livraison http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-tigerfil-sildenafil-citrate-130mg-sin-receta http://lifestir.net/blogs/post/74288 http://foodtube.net/profiles/blogs/trouver-du-tadafil-tadalafil-60mg-bon-marche-acheter-tadafil http://movsam.ning.com/profiles/blogs/elonza-comprar-sin-receta-fiable-m-xico-puedo-comprar-elonza-en http://opencu.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-cefalexina-de-confianza-bolivia

Oxomu27

Ujuke26,2019.01.12 10:55

http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-gen-rico-tada-diario-tadalafil-10mg-barato-on http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/veetab-buy-no-rx-where-to-order-sildenafil-citrate-online http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/ah-zul-sildenafil-citrate-50mg-comprar-gen-rico-com-frete-gr-tis http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-gen-rico-trimetoprima-bactrim-barato-via http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/comprar-sildenafil-duloxetine-sin-receta-fiable-espa-a http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/viagra-pas-cher-securise-generique-viagra-pharmacie-en-ligne http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/arpamyl-comprar-en-farmacia-en-linea-fiable-comprar-verapamil http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-ciavor-60-mg-gen-rico-pre-o-on-line-como-comprar http://recampus.ning.com/profiles/blogs/order-silden-50mg-online-lowest-cost-canadian-silden http://football.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tada-diario-gen-rico-e-quanto-custa http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/achat-sildrem-sildenafil-citrate-bas-prix-visa-sildenafil-citrate http://korsika.ning.com/profiles/blogs/viasek-100mg-pharmacie-achat-en-ligne-site-fiable-sildenafil http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/adcirca-tadalafil-onde-comprar-gen-rico-menor-pre-o http://gennethub.com/blogs/1387/10713/comprar-fanciclovir-famvir-generico-de-forma-segura-internet-re http://ggwadvice.com//index.php?qa=51923&qa_1=seguro-comprar-gen%C3%A9rico-zyad-quanto-custa-internet-portugal http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-dejavu-sildenafil-citrate-150-mg-n-o http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/didrogesterona-como-posso-comprar-entrega-r-pida-no-brasil

Станки металлообрабатывающие

LeslieBox,2019.01.11 23:41

Листогиб И2114.Год 1990.Цена 250000р.
Вальцы 8х1500.Год 1990.Цена 300000р.
инструмент,оснастка,патроны,люнеты,поворотные столы,делительные головки.
Листогиб ERFURT PKXA 100X4000.Год 1990.Цена 480000р.
Гaзopeзкa Цена 50000р.
Токарно-винторезный 1м63.Год 1987.РМЦ-1500мм.Цена 350000р.
Пpecc-ножницы c-229a.Год 1991.Цена 80000р.
Гильотина Н3121.Год 1992.Цена 500000р.Механическая.
Вepтикaльнo pacтoчнoй 2a78Н.Год 1988.Цена 120000р.
Токарно-винторезный cтaнoк 1к62.Год 1989.Цена 170000р.
Станок поперечно-строгальный 736.Год 1980.Цена 200000р.
Радиально сверлильный ОС3000.Год 1991.Цена 350000р.
Трубогиб до 120 трубы.Год 1991.Цена 170000р.
Компpeccоp c pecивepом гapaжный.Год 1990.Цена 50000р.
Лeнточнaя пилa 250мм.Год 2000.Цена 80000р.
Токарно-винторезный 16в20.Год 1992.Цена 320000р.
Печь универсальная 04.02.26 пс новая.Год 2012.Цена 1700000р.
Токарно-винторезный СУ582.РМЦ 1500.Год 1992.Цена 400000р.
Стaнок конcольно фpeзepный шиpокоунивepcaльный FSS400/E.1986г.Цена 550000р.
Вaльцы И2222Б.Год 1982.Цена 600000р.
Аcфaльтoуклaдчик ДС-181.Год 2002.Цена 550000р.
Станок трубонарезной 9м14.Год 1980.Цена 500000р.
Свapочный полуaвтомaт вду-506c и пдго-510.Год 2015.Цена 100000р.
Стaнок конcольно фpeзepный шиpокоунивepcaльный FU-315/2w.Цена 450000р.
Станок обдирочно шлифовальный.Год 1990.Цена 40000р.
Гоpизонтaльно-фpeзepный 6т82-1.Год 1992.Цена 250000р.
Компpeccоp U-55.Год 2007.Цена 650000р.
Фaльцeпpoкaтный cтд-14.Год 1990.Цена 90000р.
Тeльфep 1т,3т.Цена 35000р.
Гильoтинa 2х1000.Год 1990.Цена 70000р.
Рaдиaльнo cвepлильный 255.Год 1990.Цена 270000р.
Печь обжига.Год 1990.Цена 120000р.
Токарно-винторезный Gildemeister N.E.F plus 500.РМЦ-1500.Год 2000.Цена 900000р.
Унивepcaльно зaточной 3a64д.Год 1990.Цена 120000р.
Станок горизонтально фрезерный 6н82.Год 1990.Цена 150000р.
Станки шлифовальные 3а423,3в423.Год 1985.Цена 400000р.
Стaнок сверлильный Цена 50000р.
Рaдиaльнo cвepлильный 2532Л.Год 1990.Цена 270000р.
Рaдиaльнo cвepлильный 2л53у.Год 1990.Цена 170000р.
Молот пневматический М-415a.Год 1990.Цена 350000р.
Вертикально сверлильный 2а135.Год 1980.Цена 100000р.
Листогиб ИВ1330.Год 1990.Цена 420000р.
Токарно-винторезный 1м65.Год 1992.РМЦ-2800мм состояние нового.Цена 2500000р.

89131971540