Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angliától Szegedig:   a rögbi bemutatása - múlt, jelen és jövő!


A kezdet...

Tudtad, hogy a "rugby football" és a foci (soccer) egy tőröl fakad?

Igen, olyannyira, hogy a XIX. század elején még nem is különböztették meg őket Angliában. A legenda szerint bizonyos William Webb Ellis nevéhez fűződik az első "cél", ő kapta foci közben elsőként kézbe a labdát, és tette le a kapuban, mondván: senki sem tiltotta meg ezt. Történt ez Rugby városában, 1823-ban. William, akit a helyi kollégiumban lusta, de jó latinos diákként tartottak számon, maga sem tudta, hogy történelmet csinált.

Kép

Később, valamikor az 1800-as évek derekán a tizenegy nagy egyetemi klub gyűlést tartott, mert már annyira szerteágazó szabályok szerint játszották a játékot, hogy gyakorlatilag nem lehetett tudni, az ellenfél milyen szabálymagyarázattal áll majd elő. Végül három csapat választotta a "kisasszonyos" soccer-változatot, azaz a footballt, nyolc pedig a keményebb, a testi érintkezést előtérbe helyező rögbi-verziót.

Rögbi: A labdajátékok csúcsa

A rögbit az angolszász iskolákban pedagógiai célzattal játszatják a gyerekekkel, mert kemény, férfias és a bajtársiasság szelleme hatja át. A szabályok szerint ugyanis csak hátrafelé szabad passzolni, így a csapattársak egymásrautaltsága minden más sportnál erősebb, ezért a rögbi a csapatjáték csúcsa!

Kép

 

A játék lényege egyébként, hogy a tojás alakú labdát bevigyék az ellenfél alapvonala mögé, illetve ha a labda már odakerült, akkor azt kezével vagy mellével a földhöz érintse a játékos, illetve a labdát elrúgva a kapufák között és a keresztléc felett továbbítsa a célvonal mögé.

A csapatokon belül az erősebb testalkatú tolongásjátékosok (forwards) alkotják az első csapatrészt, a tolongást (scrum), míg a gyorsabb, mozgékonyabb játékosok (backs) a hátsó részt, a háromnegyedet (three quarter). A két csapatrészt az irányító játékos (fly-half) hangolja össze.

Kép

A „unios” rögbit 2 x 15 fő játssza. A játékidő 2 × 40 perc. A labdát csak hátrafelé passzoljuk. A szabályok szerint a labdás játékost kell megfogni, ezzel megakadályozva a pontszerzést. Van les szabály és szigorú büntetés jár ütésért, gáncsolásért.

Pálya mérete: 60 x 120 méter. Érdekessége, hogy a kapu mögötti terület (10 méter) is a játéktér része. Ide kell a labdával befutni, és ott letenni: ezt hívják „cél”-nak (5 pont). Kapu: "H" formájú kapu. Csak a felső részén átrúgott labda ér pontot (2, ill. 3 pont). Mérete: "H" keretléc magassága 3 méter. Függőleges kapuk egymástól 5,6 méterre vannak. Magassága minimum 10 méter.

 

A rögbi elterjedése, ismertsége

A rögbit szerte a világon milliók űzik, általában közép-, felső-középosztálybeli értelmiségiek.

Ők úgy mondják: „ a foci úri sport durva embereknek, a rögbi durva sport úriembereknek”.

Attól kezdve, hogy 1823-ban William Webb Ellis a Rugby nevezetű angol városban megalkotta a rögbi játékot, a játék népszerűsége egyre nő. Látványos, dinamikus, szórakoztató és izgalmas, ezért nagy üzleti lehetőséget hordoz, de - ellenben a labdarúgók szövetségével, amely a szórakoztatást és a tömegek megnyerését helyezte előtérbe – a rögbisek a familiáris értékeket és a hagyományok tiszteletét tartották fontosnak. 

A rögbi a század elején háromszor is szerepelt a nyári olimpiai játékok programjában és 1994-ig deklaráltan amatőr sportág volt.

A játék mára az egész világot meghódította, a második legelterjedtebb labdajáték. Világbajnoksága, a Rögbi Világkupa 4 évente kerül megrendezésre. A 2007-ben megrendezett Világ Kupa a harmadik legnézettebb sportesemény volt, az egész világon körülbelül egymilliárdan látták.

 

Kép

 

Jelenleg 6 kontinensen 118 országban játsszák. A szigetországban jelenleg 419 ezer igazolt játékos van, a legjobbak fizetése már 1,8 millió fontra (2,8 millió euróra) rúg. Évente megrendezésre kerül: a 6 Nemzet Kupa (Európa legerősebb válogatottjainak kupája), Bajnokok Ligája (európai klubcsapatok számára kiírt liga), 3 Nemzet Kupa (a déli-félteke legjobb válogatottjainak megmérettetése), Super 12 (a déli-félteke 12 legjobb klubcsapatának ligája), A sportág világszövetsége a dublini székhelyű International Rugby Board (IRB) , európai szövetsége a Federation Internationale De Rugby Amateur (FIRA), Párizsban székel.

 

A magyar rögbi sport

A rögbi a futballal együtt érkezett meg hazánkba a XIX. század végén és a második világháborúig működött is néhány csapat az országban. 1969-ben jött hazánkba egy Giorgio Pasquale nevű olasz diplomata, aki lelkes rögbi játékos volt és ő alapította meg az első hat csapatot, Budapesten. Azóta többé-kevésbé folyamatos rögbi élet zajlik nálunk is.

A Magyar Rögbi Szövetség irányításával 1990 óta működik hivatalos bajnokság, de csak amatőr szinten. Annál is inkább, mert a rögbi 1994-ig csak amatőr szinten volt jelen a világon mindenhol és csak ezután kezdtek el megjelenni a profi klubok nyugaton.

Magyar Rögbi Szövetség bemutatása 

Kép A Magyar Rögbi Szövetség 1990-ben alapult, mindkét nemzetközi szövetségnek 1991 óta tagja. A Magyar Rögbi Szövetség tagságát 22 önálló rögbi klub alkotja, mely összességében 2000 főt foglalkoztat.

A 2006.évtől átalakult Magyar Nemzeti Bajnokság keretében első ízben Exraliga működik 6 klub részvételével. Ebben az osztályban minden felnőtt csapat köteles junior és kadet csapatot is szerepeltetni a hétvégi fordulókban. Az NB I.-ben további 6 klub, az NB II.-ben 10 klub versenyez. Az évtől női bajnokság is indult 3 csapat részvételével. A bajnokság színvonalának emelése érdekében 2009-től további átalakítások várhatók.

A Magyar Köztársaság Kupa évente felnőtt, egyetemi, junior, kadet, kölyök, mini és leány kategóriában kerül lebonyolításra. Felnőtt és korosztályos válogatottjaink, (Felnőtt 15-ös, Felnőtt 7-es, Női, U 17, U 18, U 20) közel 10 éve szerepelnek a Nemzetközi Szövetségek által kiírt hivatalos Világ és Európa bajnoki selejtezőkön és az Európa bajnokságban. Eredményességünk folyamatosan javul. A magyar 18 évesek a 12., a 17 évesek a 17. helyen vannak az európai rangsorban.

Kép

  A sportág megszilárdítása és népszerűsítése érdekében széleskörű iskolai oktatási – versenyeztetési rendszert került kialakításra, mintegy 60 csoportban közel 700 tanuló részvételével minitől az egyetemi korosztályig. 2000. évtől a sportág bekerült a Diákolimpiai sportágak körébe.

Kép

Akár már óvodásokkal is játszható a kontakt nélküli "szalagosrögbi"

 

 

Rugby – A szegedi rögbi története

A Gorillák...

1993 februárjában alakult az első szegedi rögbi csapat Mogorva Gorillák néven. Kezdetben az újszegedi városliget nagy tisztásain voltak az edzéseik. Egy szombati edzés után sárosan, csapzottan mentek végig a rögbisek a liget sétányán, a szembe jövő emberek mind csodálkozva bámulták a társaságot. Hajagos Róbert a csapat egyik játékosa ekkor egy filozofikus megjegyzést tett:

„Azért néznek minket annyira, mert irigykednek. Tudják, hogy mi most valami olyat csináltunk, amit nagyon szeretünk, és most nagyon jól érezzük magunkat.”

Legyen ez a mottónk, s e mottó jegyében ismerkedjünk meg napjaink rögbijével szegedi szemmel legalább nagy vonalakban, a teljesség igénye nélkül.

Mogorva Gorillák (1993)

 

Kép

Csapat számára az 1995-ös esztendő nagyon szép sikereket hozott. Felnőtt csapat megnyerte a másodosztályú bajnokságot és feljutott az NB-I-be, kadét csapat pedig megnyerte az első ízben kiírt kadét kupát. Négy szegedi játékos rendszeresen szerepelt a felnõtt válogatottban. Az 1996-os esztendõ sajnos szomorú fordulatot hozott. A felnőtt csapat ugyan az ötödik helyen, a kadét csapat pedig a második helyen végzett az elsõosztályú bajnokságban, de ekkor kezdődött meg a hanyatlás is, ami 2002-ben az első szegedi rögbi klub megszűnésével végzõdött.

 

Megújulás ...

 

Szerencsére ekkora már megteremtődtek az újjászületés feltételei is. Az Eötvös József Gimnáziumban 2000 szeptemberében alakult egy diák csapat, Peleskei Tamás vezetésével, illetve több másik iskolában is tartottak edzéseket. A csapat tagjai a Szegedi Tudomány Egyetemen folytatták tovább tanulmányaikat és természetesen megalakították az egyetemi rögbi csapatot. 2003-ban Ausztráliában játszották az ötödik Világ Kupát, melynek néhány mérkozését látta Varga János, korábbi kick-box világbajnok. Nagyon megtetszett neki a játék és kedvet kapott hozzá. Felvette a kapcsolatot a Gorillák volt játékosaival és újra elkezdõdött némi mozgolódás. Természetesen azonnal bekapcsolódtak az egyetemisták is ….

Kép

 

 

Fit World Rugby Club megalakulásaKép

A szegedi rögbi klub 2004-ban újjá alakult Fit World Sportegyesület néven, az azonos nevű fitnesz és edzőterem tulajdonosának támogatásával, ezért annak nevét viselve Fit World Rugby Club néven indult a hazai NB II-es bajnokságban.

A sikerre éhes gárda rögtön dobogóra állt a szezon végén és csak két ponttal maradt le a bajnoki címről. A csapat elnyerte a „legdinamikusabban fejlődő csapat” címet és a 2006-ben átalakult bajnoki rendszerben (az NB I-es bajnokságban) is, 2005 óta őrzi a dobogón a második helyét.

Kép

Csapatunk a 2007-es évben körülbelül 1 millió forintból gazdálkodott, a junior és a felnőtt csapat egész éves költségvetését tekintve. Nagy szükség van tehát mindennemű eszmei és anyagi segítségre, hiszen a folyamatos bővítés mindig a terveink között szerepel, elsősorban a rögbis utánpótlás nevelés fejlesztését, valamint a női rögbi edzések beindítását terveztük.

Kép

 

 

Az FWRC a 2008/2009-es szezont 4 csapat versenyeztetésével kezdte meg. A két korosztályos és a felnőtt gárda mellett a bajnok egyetemisták sikerei is a csapathoz fűződnek.

Fit World SE szervezete, felépítése, irányítása

A klub legfőbb szerve a közgyűlés, amely évente összehívásra kerül,  döntéseket hoz meghatározó ügyekben. Egyéb esetekben a különböző tisztségeket ellátó személyek mellett (pl.: csapatkapitány, edző, titkár) háromtagú elnökség irányítja a Fit World Sportegyesület Rugby Club életét.

 

A támogatóktól, szponzoroktól befolyt összegek sajnos az edzési lehetőségek részleges biztosítására és a felszerelés egy részének beszerzésére elegendőek. Ezért a további felmerülő költségeket, mint például az utazási költségek (amelyek az utánpótlás csapatok versenyeztetésével megduplázódtak) a csapattagok tagdíjaiból, illetve a sportolók eseti hozzájárulásaiból finanszírozza a klub. A pályafelszerelések és edzést segítő eszközök számottevő részét a játékosok saját kezűleg „társadalmi munkában” készítették a szerény költségvetés miatt.

Utánpótlás nevelés

A csapatvezetői (akik játékosai is a klubnak) már a kezdetekkor nagy hangsúlyt fektettek a fiatalok toborzására és a különböző iskolákkal való kapcsolatok kiépítésére. Az első évben nem volt párhuzamosan futó utánpótlás bajnokság a gyerekek különböző tornákon vettek részt és az ügyesebbek a felnőtt mezőnyben bizonyították rátermettségüket.

Kép „Eligazítás“

A Magyar Rögbi Szövetség a bajnokságok átalakítása után 2006-ben kiírta az NB I-es versenysorozat utánpótlás bajnokságát, amit a szegedi fiatalok nyertek és a 2007/2008-as sorozatot is hibátlan eredménnyel vezetik. Időközben csapat játékosainak szervezésében bekapcsolódott az utánpótlás nevelésbe a szegedi Eötvös József Gimnázium, a kisteleki Árpád Fejedelem Gimnázium és a Szegedi Tudományi Egyetem így még több fiatal tudta megismerni a rögbit. Sajnos az iskolák anyagi helyzetük miatt nem tudták felvállalni a különböző költségeket, ezért a tornákon az iskolájuk színeiben versenyzőket, a Fit World Rugby Club támogatta nagyrészt a felnőtt keret által megfizetett tagdíjakból.

A folyamatos toborzás és jó eredményeknek köszönhetően az egész fiatal „kölyök“ korosztály (12-14 éves) is egyre nagyobb létszámmal képviselte magát az edzéseken és a debütálásukkor a Magyar Rögbi Szövetség közreműködésével megrendezett Diákolimpián II. helyezést harcolták ki. Diákolimpián küzdelmeiben azóta minden évben egyre sikeresebb résztveszünk, a 2009-es tavaszi sorozatban már 3 korcsoportban indulva Kölyök és Junior csapat I. helyen, míg a Kadettjeink IV. helyen végeztek, ezzel a legeredményesebb csapat lettek.

Kép

 

Az FWRC sikeres utánpótlás nevelését igazolja, hogy az NB I-ben szereplő csapatok közül példátlanul eddig 6 játékos viselhette a címeres mezt két korosztályban (U20, U18) és a most készülő U16-ös válogatottba 6 ifjú rögbis került meghívásra.

Tapasztalatok szerint a gyerekek, - akik a rögbit választották - a fizikai fejlődésük mellett a rögbi szellemiségének megfelelően az összetartás, bajtársiasság, tisztelet és sportszerűség terén is nagyot fejlődtek, ami a pályán és azon kívül egyaránt észrevehető.

Kép

 

Ezen tények ismeretében érthető, hogy az angol iskolákban szervezetten oktatják ezt a sportot így nagyon sok fiatal kiugrási esélyt, jövőképet lát a rögbiben. Erre mi is nagy hangsúlyt helyezünk a jövőben, bár ez igényli a legnagyobb munkát és körültekintést, mivel jelenleg a versenyzők hozzátartozóin kívül nem sokan kíváncsiak az utánpótlás versenyekre. A szponzorokat sem nagyon érdeklik az ifjú sportolók, ezért az ő versenyeiket, tornákat összekötjük nagy viadalokkal (pl.: rangadók, bajnoki döntők, válogatott mérkőzések), így már érdekessé és eladhatóvá válnak. Ezen a vonalon rövid idő alatt jelentős előrelépést látunk. 

Hazai bajnoki rendszer, mérkőzések rendezése

A Magyar Rögbi Szövetség által kiírt bajnokságok alapján, Magyarországon három (Extra Liga, NB I., NB II.) osztályban folyik a küzdelem. A Fit World Rugby Club a Nemzeti Bajnokság I. osztályában versenyez felnőtt és junior kategóriában. A csapat 2007-re négyéves fennállása alatt háromszor lett ezüstérmes a felnőtt bajnokságban, míg a 2006-tól szervezett utánpótlás „junior“ bajnoki címet pedig megnyerte.

A Nemzeti Bajnokság mellett rendszeresen megrendezésre kerül a Diákolimpia, melynek keretein belül a legkisebbektől (7-8 éves) az egyetemi korosztályig mérik össze felkészültségüket és tudásukat a gyerekek. Ezeket a rendezvényeket általában egy rangos esemény időpontjához szokták igazítani a nagyobb nézettség miatt, mint például a válogatott mérkőzései. Kép

A rögbi sportágban is megrendezik minden évben az Egyetemi és Főiskolai Bajnokságot, amely remek sportolási és versenyzési lehetőség biztosít a hallgatóknak a rögbi sportág népszerűsítése mellett. A Magyar Köztársaság 2008/2009 év Egyetemi Főiskolai bajnoka címet és a vele járó kupát is Szegedre tudtuk hozni.

A Fit World Rugby Club hagyományteremtő szándékkal 2007-ben megrendezte az I. Szegedi Iskolás Rögbi Kupát melyen 18 tanintézmény közel 250 tanulója vett részt nagy sikerrel. Az eseménysor folytatása sajnos szponzor hiányában egyelőre várat magára.

A 2007-es évben Szegeden rendeztük meg az NB I. négycsapatos bajnoki döntőjét, amit a sikeres média beharangozás és a csapat sikeres szereplésének köszönhetően közel 2000 néző szurkolt végig.

Az előbbi rendezvények sikere is hozzájárult ahhoz, hogy egyre több fiatal csatlakozik csapatunkhoz, így 2007-től egyre több korosztályos tornán tudunk szerepelni. Az ifjú rögbisek száma hatványozottan gyarapszik, így az edzési és versenytetési lehetőségek, leginkább a megfelelő méretű infrastruktura biztosítása mind komolyabb, de kellemes terhet jelent az egyesületnek.

Kép

2009-ben az NBII négycsapatos bajnoki dönőjének megrendezése került Szegedre, melyen a hazai csapat főszerepet játszva magabiztosan tudott nyerni. Kép

 

És még egy fontos esemény is kapcsolódott ehhez a rendezvényhez...

Első bemutatkozó mérkőzését játszotta a 2009 márciusban alakult szegedi női rögbi csapat, amely szeptembertől a bajnoki küzdelmekbe is bekapcsolódik.

 

Kép A nyári időszakban már hagyományai vannak a Szegedi Strand Rögbi Tornának, aminek rendszerint a Sziksósfürdői Strand vagy a szegedi Partfürdő ad otthont.  A tornára az ország minden tájáról érkeznek játékosok és a fürdőzők érdeklődését is felkeltve űzik, hajtják a tojás labdát a strand homokján.

Nemzetközi kapcsolatok

Csapatunk folyamatosan építi nemzetközi kapcsolatait főleg Franciaország és Írország felé, de Szegeden tanuló spanyol játékosa is van a csapatnak. A bajnokság mellett rendszeresen részt veszünk különböző rögbi tornákon, ahol többször játszottunk külföldi csapatok ellen is. Az NBI-ben 2008-2009-ben velünk együtt szereplő RC Slovan Bratislava csapatán keresztül szlovák, a nem túl messzi Arad és Temesvár rögbiseivel mérkőzve pedig román csapatokkal ápolunk sporttárias jószomszédi viszonyt. „Támadásban a szlovákok ellen“ (Slovan Bratisla-Fit World Szeged , 2008.noember Pozsony) Ezeket a kapcsolatokat, tornákat is kihasználva próbáljuk sikeresebbé tenni sportdiplomáciánkat és öregbíteni hazánk hírnevét. Az egyetemi éveit szegeden töltő külföldi hallgatók közül is többen játszottak és jelenleg is játszanak nálunk, aminek köszönhetően a csapat különböző taktikákat és edzés tematikákat sajátíthat el. A külföldi játékosok sokat segítenek a nemzetközi kapcsolatok kiépítésében.

Média szerepe, sportág népszerűsítése

Az utóbbi időben rendszeresen megjelenik sportágunk az országos médiában is a különböző verseny sorozatok, mint például a Heineken Kupa vagy az angol bajnokság mérkőzéseinek közvetítésével. A viszonylag rövid múltra visszatekintő média jelenlét ellenére egyre többen keresik meg a rögbiseket a sport iránt érdeklődve.

Kép Helyi szinten az FWRC is rendszeresen megjelenik a médiában, ahol törekszünk a játék fontosságának propagálására, a saját szervezésű versenyek bemutatására és a sportág szerelmeseinek megfelelő tájékoztatására. A média szereplések mellett szórólapok és plakátok segítségével próbáljuk felhívni rendezvényeinkre és csapatunkra a figyelmet.

 Jövőbeni fejlesztési tervek

A Fit World Rugby Club legfontosabb célja, hogy Szegeden és környékén Magyarország egyik meghatározó csapata és utánpótlás bázisa tudjon működni, ez által is színesebbé téve a méltán híres szegedi, dél-alföldi sportéletet. Ennek szellemében 2009-től a négy hazai akadémiai központ egyikeként kívánunk szerepet vállalni a rögbi utánpótlás nevelésében, így az elkövetkező évek sikereinek megalapozásában.

Céljaink eléréséhez vezető útnak még csak az elején járunk, de megfelelő támogatottsággal és munkával sok embernek fogunk tudni örömet okozni, legyen az sportoló vagy szurkoló!

Ennek érdekében:

- fejlesztenénk az edzéshez és mérkőzésekhez szükséges technikai eszközeinket, felszerelésünket

- részt vennénk a különböző sportképzéseken, rendezvényeken, illetve ilyeneket rendeznénk

- törekszünk a sportág széleskörű bemutatására, népszerűsítésére

- az iskolás korosztály bevonásával a gyerekek fizikai és szellemi fejlődését kívánjuk elősegíteni a rögbi szellemiségének megfelelően

- külföldi csapatok, játékosok fogadásával a nemzetközi együttműködéseket is szeretnénk elősegíteni.

EREDMÉNYEK

A FIT WORLD Rugby Club eredményei a kezdetektől:

2004. I. Fit World Strand Rugby Bajnokság I. hely

2004/2005. NB II-es Magyar Bajnokság II. hely

2005. II. Fit World Strand Rugby Bajnokság II. hely

2005/2006. NB II-es Magyar Bajnokság II. hely

2006. III. Fit World Strand Rugby Bajnokság III. hely

2006. „Magyarország legdinamikusabban fejlődő rögbi csapata különdíj”

2006/2007. NB I-es Magyar Bajnokság II. hely

2006/2007. NB I-es Junior Magyar Bajnokság I. hely

2007. IV. Fit World Strand Rugby bajnokság I. hely

2007. Magyar Rögbi Diákolimpia, Kölyök kat. II. hely

2007. Magyar Egyetemi bajnokság I hely

2007. Év Legtöbb Pontot Szerző NB I-es Játékosa: Szilágyi Csaba (FWRC)

2007. Év Junior Rögbi Játékosa: Bárdos András (FWRC)

2007/2008. NB I-es Magyar Bajnokság II. hely

2007/2008. NB I-es Junior Magyar Bajnokság I. hely

2008. Magyar Egyetemi bajnokság II hely

2008. V. Fit World Strand Rugby bajnokság I. hely

Csapatépítés, versenyek, különböző rendezvények:

2007. I. Mórahalmi Paradicsom Fesztivál, Paradicsom Paintball Verseny II.hely

2007. I Szegedi Sárkányhajó Fesztivál, III.hely

2008 II. Mórahalmi Paradicsom Fesztivál, Paradicsom Paintball Gyerekek I.hely

2008/2009 idény eredményei:

Összességében eredményes szezon, 6 tornából 4-et első helyen teljesítettünk.

Diákolimpia Fit World RC Kölyök – I.hely

Diákolimpia Fit World RC Kadett – IV.hely

Diákolimpia Fit World RC Junior – I.hely

MEFS(Egyetemi bajnokság) Fit World RC – I.hely

NBII felnőtt Fit World RC Junior – I.hely

NBI felnőtt Fit World RC – II.hely

2009. őszétől a hetedik alakulatnak is szurkolhatunk, immár a szegedi rögbis lányok bemutatkoznak a magyar rögbi bajnokságban.

 

Támogatás és szponzoráció

A művészetek és a sportok támogatása az ókorig visszavezethető, ahol az arisztokraták tehetséges embereket pártoltak, segítettek a fejlődésben és fennmaradásban. A mai felgyorsult világban is szükség van a segítségre; cégek, szervezetek, magánszemélyek által nyújtott anyagi és szellemi támogatások, szolgáltatások adományozásával.

Kép

Adomány

A közhasznú szervezet közhasznú tevékenységének céljára, továbbá közérdekű kötelezettségvállalás céljára az adóévben befizetett pénzösszeg (adomány) után közcélú adomány kedvezménye címén érvényesíthet adókedvezményt a jogi személy, a magánszemély és az egyéni vállalkozó is.

Adomány: ellenérték nélkül nyújtott pénzbeli, nem pénzbeli támogatás, térítés nélküli átadása

Mint közhasznú szervezet, sportegyesületünknek nyújtott támogatásról igazolást tudunk adni, amely cégként vagy magánszemélyként is adókedvezményre jogosít.

Mindennemű támogatást, felajánlást kitörő örömmel fogadunk, hiszen a FWRC amatőr csapata a tagdíjakkal, pályázatokkal és az eddigi szponzori pénzekkel együtt is a 2007. évben kevesebb mint egymillió forintból gazdálkodott.

Magánszemélyként támogathat adója 1%-ával is!

Adószám: 18473463-2-06

Amit a Fit World SE - mint csapat - nyújtani tud az Ön cégének a felajánlásaiért - weboldalon való megjelenés -helyi napilapban minden évben megjelenő köszönetnyilvánító cikk szponzoroknak -mezeken és felszereléseken való megjelenés, névvel és lógóval - molinók, zászlók, plakátok kihelyezése a sportpályán, a sportöltözéken való megjelenés; mérkőzésen, TV műsorokban, utazáskor, edzésen... - médiafalon való „háttér” szereplés, nyilatkozat és interjú adásakor - rögbi kapu szivacs lábain kialakított felületeken való szereplés - kiadványainkon, rendezvényeinken való szereplés, árusítási és hirdetési lehetőség a versenyhez kapcsolódó termékeket gyártóknak, forgalmazóknak - saját rendezésű tornák támogatása esetén névadó sponzorként való megjelenés, mint például a Szegedi Iskolás Rögbi Kupa vagy Beah Rugby Tour rendezése.

Céljaink elérésében eddig leginkább támogattak: Fit World Fitness (Fit Fiatalok Kft.) Szegedi Tudomány Egyetem HÖK és a SZOTE Klub/Tisza Med’97 Kft./ Zomko Kft., Boci Tejivó, JATE Klub, Inyencmester 97 Kft., Papp és Tóth Ügyvédi Iroda, Stihl Szeged, Mórahalom és vidéke Tak.szöv., Naturtex Kft., Printker Officeland, Szegedi Vadaspark, Dreher sörgyárak, Otthon Centrum, Aquamont Kft. / TUI /, Assam Teaház, Sierra Tequila

A    T Á M O G A T Á S T    K Ö S Z Ö N J Ü K !

Üdvözlettel: a Fit World Rugby Club vezetősége és a csapat tagjai

Elérhetõségek, kapcsolattartók

  • Debreczeny Dénes szakosztályvezető, vezetőedző telefon: (20) 362-33-02 e-mail: debreczenyd@freemail.hu
  • Ménesi Zoltán csapatvezető helyettes telefon: (20) 371-54-34 e-mail: menesi79@freemail.hu
  • Szilágyi Csaba csapatkapitány telefon: (30) 399-52-40 e-mail: trans.szilagyi@gmail.com
  • Prágai András női csapat vezetője telefon: (30) 272-66-76 e-mail: pragaiandras@gmail.com
  • Palásti Jenõ alapító, senior vezető telefon: (30) 289-23-06 e-mail: jenrugby@freemail.hu
  • Juhász Róbert pénzügyi vezető telefon (30) 504-9614 e-mal: fwrc.szeged@gmail.com

 

Vissza a kezdő oldalra: www.oregfiuk.eoldal.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Muyow07

Ruxil73,2019.04.09 13:23

http://flutes.ning.com/profiles/blogs/spironolactone-25mg-o-commander-sur-le-net-acheter-du-aldactone http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/synalis-10mg-comprar-gen-rico-sem-receita-brasil http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-aciclovir-sin-receta-al-1 http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=35603&qa_1=trouver-rigesoft-ethinyl-estradiol-levonorgestrel-luxembourg http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/lincomycin-500mg-mit-bitcoin-kaufen http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-sex-o-vigor-gen-rico-sem-receita-medica http://showmeanswer.com/index.php?qa=50201&qa_1=farmacia-generico-lotriderm-betamethasone-clotrimazole http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/buy-tectonik-tectonik-buy-online-fedex http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-generico-ibuprofeno-urgente-venezuela-comprar http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/doxycycline-100-mg-bon-prix-internet-rapide-achat-doxycycline-par http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/prazotec-o-achat-prazotec-en-ligne-au-rabais http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/discount-prinizide-5-mg-buy-online-how-to-purchase http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-arava-leflunomide-20-mg http://showmeanswer.com/index.php?qa=51546&qa_1=rupox-donde-puedo-comprar-receta-ahora-chile-comprar-rosario https://gamehint.al3absite.com/92/tetraciclina-donde-comprar-ahora-honduras http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/disulfirame-generique-achat-rapide-pharmacie-en-france-qui-vend http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/o-commander-en-ligne-arpamyl-moins-cher-site-fiable-verapamil http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-generico-ciproheptadina-4mg-env-o-libre-rep-blica-de http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-40mg-bas-prix-cialis-en-vente-france http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/panalene-adapalene-15mg-en-ligne-pas-cher-commander-securise http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/low-price-ereva-120-mg-order-online-where-to-purchase-sildenafil http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-topiramato-barato-argentina-comprar http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-digosin-0-25mg-digosin-commander-france http://wu-world.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-desloratadina-con http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/cetirizine-sur-le-net-bas-prix-achat-sans-ordonnance-acheter-du http://korsika.ning.com/profiles/blogs/chlorambucil-livraison-48h-chlorambucil-en-ligne-avis

Acuso41

Kufos89,2019.04.09 12:31

http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/tamsulosina-0-4-mg-comprar-urgente-espa-a http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/metformine-baisse-prix-et-site-fiable-glucophage-en-vente http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-duphaston-dydrogesterone-10mg-en-l-nea-puerto http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/zithromax-online-kaufen-rezeptfrei-schweizerische http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/wo-kann-man-estradiol-1mg-ohne-rezept-zu-einem-guten-preis-kaufen http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=31313&qa_1=bisoprolol-commander-generique-bisoprolol http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-refeel-sin-receta-con-seguridad http://korsika.ning.com/profiles/blogs/sumatriptan-25mg-o-achat-imitrex-baisse-prix http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-calcium-acetate-sin-receta-barato http://answers.codelair.com/41109/cephalexin-500mg-ligne-commander-cephalexin-sur-internet http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-achat-lamivudine-zidovudine-achat-lamivudine https://whanswerz.com/13400/docivin-comprar-r%C3%A1pido-bolivia http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/achat-falic-sildenafil-citrate-150-mg-sildenafil-citrate-150-prix http://flutes.ning.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-l-thyroxine-0-1-mg-cout-l-thyroxine-france http://whazzup-u.com/profiles/blogs/ethinylestradiol-norgestrel-0-3mg-comprar-en-una-farmacia-online http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/zenegra-130mg-sur-le-net-achat-2019-zenegra-en-ligne-montreal http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-piridostigmina-60mg-de-forma-segura-estados https://madbuddy.club/blogs/post/37286 http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-clomiphene-citrate-pas-cher-2019-clomid-prix-en http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-en-ligne-ledipasvir-sofosbuvir-achat-ledipasvir http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-cialis-tadalafil-moins-cher-2019-tadalafil-sur-le http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/effexor-xr-comprar-por-internet-estados-unidos-precio-effexor-xr https://askpub.com/452/proneurax-order-online-where-purchase-galantamine-delivery http://bioimagingcore.be/q2a/65845/acheter-efexiva-france-fiable-acheter-venlafaxine-belgique http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/nimodipino-30mg-como-puedo-comprar-fiable-estados-unidos http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/viramune-200mg-generika-online-kaufen-ohne-rezept-in-der-schweiz http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/terazosin-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-mismo-honduras http://www.cavers.club/blogs/post/16058 http://hageriderma.com/qtoa/index.php?qa=277590&qa_1=o%C3%B9-acheter-du-actine-acheter-actine-10-pour-femme-en-france

грузоперевозки краснодар газель

JohnnieFeree,2019.04.09 11:43

первая группа: асбест, бензол, винилхлорид, кадмий и его соединения, радон, сажа;Желательно говорить в фирму, у которой уже жрать положительные отзывы о длительном сотрудничестве. Пассажирское кресло на салазках дозволительно сдвигать влево-вправо. Боковой вылет автовышки компании «НИТЭК» со стрелой 45 метров используется подобным образом на Заполярном Нефтегазоконденсатном месторождении в Ямало-Ненецком автономном округе. Для улучшения инфраструктуры выполняется прокладка кабеля и замена главный системы электроснабжения. Строительные краны универсальны в том смысле, что обладают изрядный маневренностью, а их характеристики в отношении подъёмов груза на высоту являются несомненным преимуществом. Это необыкновенно распространенная одолжение в наши дни. Это очень легкие в управлении, вельми выносливые и производительные машины, которые отрабатывают на все 100%», – говорит Виктор Бунечко, директор «Томашгородского щебеночного завода». Общество Hitachi уделяет большое внимание внутренней комплектации кабины: электрические джойстики просты в использовании, сиденье и жизнь органов управления регулируются в зависимости от комплектации и стиля работы машиниста. 8a24f38b5c2a38f456cc94224656a55c.jpgВ качестве дополнительной функции такая вентиляционная способ способствует поддержанию тепла внутри современного дома: прежде чем взятый с улицы жестокий холодный воздух распределяется по помещениям, он нагревается. Все это требует соответствующей подготовительной работы. Автовышки маневренные и компактные, однако присутствие этом способны поднимать на высоту в скольконибудь десятков метров людей и грузы общей массой до 350 кг. Лизинг — это не как мочь расширения деятельности предприятия с минимальными затратами. Испаритель — радиатор, расположенный во внутреннем блоке. В принципе это не обязательно. Можно выделить основные ожидание данного оборудования, а именно:
<a href=https://tss123.ru/catalog/arenda-spetstekhniki/ekskavatory/>аренда экскаватора краснодар цена</a>
<a href=https://tss123.ru/catalog/arenda-spetstekhniki/greydery/>заказать грейдер</a>
https://tss123.ru/catalog/arenda-spetstekhniki/avtovyshki/ - аренда автовышки 18 метров

Особенности выбора мини-погрузчикаТатьяна «JCB Russia»Дабы обеспечить оптимальные эксплуатационные характеристики машин в зимний промежуток, производители и дилеры советуют не презирать межсезонным ТО: заранее менять все фильтры и извлекать масла с показателями вязкости, соответствующими низким температурам. Это позволяет снизить утомляемость оператора. Машины поставляются в Россию с дизельными двигателями Cummins сиречь с электродвигателями Hitachi. 7c85a441ea11539d47f999e1d3d1567e.jpgJCBJCB

buy generic cialis 157 mg

CharlesFuh,2019.04.09 11:42

Hi there! <a href=http://cialishql.com/#purchase-cialis>buy tadalafil online</a> beneficial website.

Awajo32

Hokeq05,2019.04.09 11:13

http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/digossina-0-25mg-o-en-acheter-bon-plan-achat-digossina
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/amoxapine-en-ligne-commander-rapide-acheter-amoxapine-quebec
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/gardan-mefenamic-acid-250mg-comprar-con-garantia-el-salvador
http://showmeanswer.com/index.php?qa=50421&qa_1=achat-securise-methypregnone-moins-methypregnone-naturel
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/viagra-120mg-order-online-can-i-buying-viagra-mexico
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/tioridazina-25mg-onde-comprar-gen-rico-sem-receita-via-internet
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-viridil-150-mg-fiable-chile-comprar-viridil-50
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/adalat-kaufen-rezeptfrei-online-apotheke-in-der-schweiz
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=36213&qa_1=hormoral-progesterone-livraison-express-acheter-progesterone
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-methylcobalamin-750-mg-vitamin-b12-vitamin-b12
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/betametasona-clotrimazol-donde-comprar-sin-receta-de-calidad-espa
http://hageriderma.com/qtoa/index.php?qa=201609&qa_1=uniphyl-theophylline-ordonnance-o%26%23249-acheter-uniphyl-forum
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/o-commander-berlthyrox-baisse-prix-acheter-berlthyrox-50-en-ligne
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/felodipina-2-5mg-comprar-e-quanto-custa-rep-blica-portuguesa
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/bon-site-achat-ryzo-cetirizine-ryzo-5-en-luxembourg-acheter
https://askpub.com/518/farmacia-comprar-generico-sinalfa-terazosin-garantia-terazosin
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/commander-vrai-en-ligne-amitriptyline-10-mg-bon-marche-rapide
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vardenafil-dapoxetina-r-pido
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-cymbalta-20-mg-y-pagar-con-visa
http://www.facecool.com/profiles/blogs/achat-de-lomefloxacine-en-ligne-bon-marche-rapide-quel-site
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-viridil-r-pido-m-xico
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/site-fiable-pour-commander-prazosine-meilleur-site-pour-commander
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/methocarbamol-livraison-discrete-baisse-prix-robaxin-le-prix
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/comprar-glucovance-5-mg-envio-48-horas-on-line-brasil

Uruve24

Apadu56,2019.04.09 10:59

http://recampus.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-suhagra-sin-receta-ahora
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/enalapril-donde-comprar-de-confianza-el-salvador
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/exerdya-tadalafil-como-comprar-sin-receta-en-farmacia-online
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/furazolidone-bon-prix-et-sans-ordonnance-furazolidone-100-ou
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/comprar-indapamida-2-5-mg-sin-receta-entrega-r-pida-chile-comprar
http://i-m-a-d-e.org/qa/17588/farmacia-linea-comprar-generico-triamcinolona-ahora-panam%C3%A1
http://www.facecool.com/profiles/blogs/clofazimine-50-mg-pas-cher-acheter-lamprene-en-ligne-suisse
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/order-reumafen-7-5-mg-safely-where-to-buy-meloxicam-in-approved
http://brooklynne.net/profiles/blogs/ramipril-10mg-comprar-en-farmacia-online-recomendada-espa-a-puedo
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-betametasona-clotrimazol-10-mg
http://www.facecool.com/profiles/blogs/buy-ebutol-buying-ebutol-from-canadian-pharmacies
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/cheap-atlagra-200mg-buy-online-generic-atlagra-for-cheap
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/loxapina-25-mg-comprar-en-farmacia-online-certificada-argentina
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/clomifen-clomid-mastercard-zahlung-kaufen
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-leflunomida-gen-rico-e-quanto-custa-internet-rep
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/norethindrone-acetate-5mg-comprar-en-farmacia-online-rep-blica
http://brooklynne.net/profiles/blogs/duraviril-sildenafil-citrate-100mg-como-comprar-n-o-precisa
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-requip-ropinirole-sin
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/ripol-100mg-en-ligne-bon-prix-achat-ripol-sildenafil-citrate

Jacaj46

Zibev60,2019.04.09 10:58

http://wu-world.com/profiles/blogs/tri-norinyl-buy-no-rx-how-to-order-norethindrone-acetate-free http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/cefaclor-comprar-en-una-farmacia-online-segura-reino-de-espa-a https://madbuddy.club/blogs/post/41560 http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-carbidopa-levodopa-25-250mg-pago-visa http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/quel-site-pour-acheter-du-cetirizine-10mg-cetirizine-pour-homme http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tadil-sin-receta-ahora-rep-blica-de http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-desogen-ethinyl-estradiol-and-desogestrel-sin http://flutes.ning.com/profiles/blogs/labetalol-trandate-comprar-gen-rico-entrega-em-48h-pela-net http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/comprar-pantoprazol-sin-receta-fiable-espa-a-pantoprazol-en http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-kazepin-sin-receta-env-o http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/esomeprazole-20mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-entrega-r http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-acheter-erotadil-le-erotadil-en-ligne http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/irbesartan-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-un-descuento http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-sabu-sildenafil-citrate-50-mg-en-ligne-bon-prix-sans http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-caverta-sildenafil-citra-1 http://movsam.ning.com/profiles/blogs/quel-site-acheter-ramelteon-vente-de-ramitax-pas-cher http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/zilfic-200mg-como-comprar-pre-o-online-brasil-comprar-sildenafil http://www.prds66.fr/profiles/blogs/order-discount-neogynona-0-03-0-15-mg-where-to-purchase-ethinyl http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=36211&qa_1=shafil-safely-where-purchase-tadalafil-verified-pharmacy http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-pour-acheter-nitrofurantoine-50-mg-nitrofurantoine

Osobe65

Uzope61,2019.04.09 10:36

http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-terbinafina-250mg-de-calidad
http://www.facecool.com/profiles/blogs/achat-securise-furazolidone-prix-du-furazolidone-en-algerie
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-pantoprazol-sin-receta-de-calidad-el-salvador
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/pioglitazona-30mg-comprar-ahora-puerto-rico-comprar-pioglitazona
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/telmisartan-40-mg-comprar-pago-bitcoin-espa-a-telmisartan-y
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/methotrexat-generika-online-kaufen-ohne-rezept-schweizerische
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/comprar-eskalith-lithium-carbonate-gen-rico-mais-barato-no-brasil
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-filgud-40-mg-ahora-dominicana
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-calcium-acetate-sin-receta-con
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/aprazol-15mg-o-commander-bon-prix-lansoprazole-sans-ordonnance
http://answers.codelair.com/38560/commander-micronase-glibenclamide-o%26%23249-acheter-micronase
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/213947
http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-minocyclina-sin-receta-mas
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-phoslo-667-mg-con-garantia-argentina
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/achat-de-atorvastatin-20mg-generique-bas-prix-livraison-48h
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=32827&qa_1=refeel-tadalafil-comprar-receta-fiable-d%26%23243-comprar-refeel
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/vidalista-como-comprar-sin-receta-en-l-nea-m-xico-comprar

buy cialis 166 mg

CharlesFuh,2019.04.09 06:54

Hello there! <a href=http://cialishql.com/#buy-tadalafil>buy tadalafil pills</a> excellent internet site.

Afate33

Wimuf15,2019.04.09 06:45

http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/218294
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-nifedipina-de-forma-segura-us-adalat
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/clomiphene-citrate-acheter-pharmacie-clomid-en-ligne
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/phenazopyridine-200-mg-o-en-acheter-en-ligne-acheter-du-pyridium
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/order-re-zoom-20mg-safely-re-zoom-brazil-buy
http://bricolocal.com/profiles/blogs/zenegra-sildenafil-citrate-como-puedo-comprar-sin-receta-en-l-nea
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/avigra-sildenafil-citrate-comprar-de-calidad-usa-avigra-generico
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/fluticason-0-05-mg-kaufen-ohne-rezept-online-in-der-schweiz
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/indagra-en-ligne-bas-prix-commander-securise-sildenafil-citrate
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-coxbit-100mg-sin-receta
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=31723&qa_1=synalis-tadalafil-internet-tadalafil
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/kaufen-sie-dramamine-mit-bitcoin-dramamine-50mg-online-kaufen
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/quel-site-pour-acheter-du-clopidogrel-forum-prix-du-clopidogrel

Jonac87

Edipe24,2019.04.09 05:59

http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/acheter-ismo-isosorbide-mononitrate-20mg-o-acheter-isosorbide http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-desogestrel-etinilestradiol-0-02-0-15mg-sin http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/zidovudine-100mg-bon-marche-en-ligne-rapide-combivir-g-n-rique http://wu-world.com/profiles/blogs/hipermex-meclizine-25-mg-o-en-acheter-pas-cher-achat-hipermex http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/doxycycline-100mg-vrai-bas-prix-achat-sans-ordonnance-achat http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/metronidazol-comprar-en-farmacia-online-segura-espa-a-comprar http://property.ning.com/profiles/blogs/celecoxib-100mg-o-commander-bon-prix-celebrex-paris-sans http://flutes.ning.com/profiles/blogs/comprar-teofilina-con-seguridad-estados-unidos-comprar-theo-24-cr http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/acheter-servambutol-ethambutol-600mg-en-ligne-acheter-ethambutol https://madbuddy.club/blogs/post/39671 http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-nevirapina-200-mg-env-o-gratis http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/vivala-pharmacie-sur-le-net-securise-vivala-sans-ordonnance-en http://bioimagingcore.be/q2a/70968/seguro-para-comprar-clozix-100mg-gen%C3%A9rico-desconto-brasil http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/gabapentina-comprar-brasil http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-acticin-sin-receta-con-garantia http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/d-nde-comprar-rabeprazol-sin-receta-mas-barato-espa-a http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/primidona-comprar-en-una-farmacia-online-todo-en-medicinas-rep http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/carbaflux-carbamazepine-o-en-acheter-carbamazepine-avec-ou-sans http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/mebeverine-o-commander-sans-ordonnance-mebeverine-forum-achat http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-reglan-metoclopramide-de-forma http://movsam.ning.com/profiles/blogs/protonix-donde-comprar-en-l-nea-espa-a-comprar-generico-de-la http://property.ning.com/profiles/blogs/pradif-t-g-nstig-kaufen-ohne-rezept-online-apotheke-in-der

Elala86

Veroc13,2019.04.09 05:06

http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/buy-ange-0-03-0-15-mg-online-where-to-purchase-ethinyl-estradiol http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/trihexyphenidyl-2-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-un http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/order-clobetasol-15mg-no-rx-clobetasol-how-to-buy-online https://madbuddy.club/blogs/post/38378 http://korsika.ning.com/profiles/blogs/comprar-palistop-250mg-por-internet-ecuador-comprar-flutamide-250 http://www.facecool.com/profiles/blogs/venla-q-en-ligne-bas-prix-site-fiable-acheter-venla-q-naturel http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-unasal-terbinafine-250-mg-sin-receta-entrega-r http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-olmesartan-40mg-online-rep-blica-del-ecuador http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/commander-pilule-zagam-sparfloxacin-en-ligne-bas-prix-rapide http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/eskalith-lithium-carbonate-comprar-sin-receta-al-mejor-precio http://recampus.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-clomifeno-25mg-con-garantia-argentina http://www.facecool.com/profiles/blogs/omeprazole-20-mg-donde-puedo-comprar-en-farmacia-online-andorra http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-metoclopramida-10-mg-sin-receta-de-forma-segura http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/vigoran-livraison-gratuit-bon-prix-commander-vrai-vigoran-en http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/bisacodyl-o-commander-prix-reel-dulcolax http://socialchangesa.com/blogs/post/95725 http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-cloroquina-250mg-sin-receta-env-o http://wu-world.com/profiles/blogs/buspirona-10-mg-comprar-en-farmacia-online-con-seguridad-chile http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/donde-para-ordenar-amoxil-amoxicillin-500-mg-sin-receta-de

Fozal49

Otavo40,2019.04.09 03:41

http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/anasec-omeprazole-en-ligne-baisse-prix-achat-acheter-du
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-loxapina-sin-receta-al-mejor
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-nimodipine-30mg-sin-receta-fiable
http://brooklynne.net/profiles/blogs/dailis-40mg-order-where-to-order-tadalafil-cheap
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/cefuroxime-500mg-generique-en-ligne-achat-acheter-ceftin-non
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/clofazimine-50-mg-onde-comprar-gen-rico-e-quanto-custa-no-brasil
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/viramune-200mg-comprar-env-o-urgente-chile-viramune-200-en
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/atorvastatine-40-mg-bon-prix-internet-livraison-rapide-achat
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/tadlis-tadalafil-40-mg-como-comprar-de-calidad-ecuador-comprar
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/secotex-o-en-commander-acheter-tamsulosin-0-2-en-ligne-au
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/nateglinide-starlix-onde-comprar-gen-rico-menor-pre-o-on-line-rep
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/carvedilol-donde-comprar-sin-receta-ahora-per
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-cyproheptadina-sin-receta-al-mejor-precio
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/fluconazol-comprar-en-una-farmacia-en-linea-recomendada-estados
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/tadafil-tadalafil-40-mg-como-puedo-comprar-sin-receta-en-farmacia
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/oxybutynine-o-achat-pharmacie-oxytrol-prix-raisonnable
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-imipramine-bas-prix-tofranil-ou-tofranil-pas-cher
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/order-tadonis-40-mg-on-sale-how-to-buy-tadalafil-cheap
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/achat-express-alfacip-alfacalcidol-0-5-mg-moins-cher-acheter
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/commander-vrai-en-ligne-softene-5-mg-bas-prix-site-fiable-acheter
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/aripiprazole-20-mg-como-comprar-urgente-comprar-abilify-vendo

Utagu87

Kinir92,2019.04.09 03:36

http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-tadafil-ahora-andorra-comprar-tadalafil-con
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/optycin-tetracycline-generique-achat-sans-ordonnance-optycin-250
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/prazosina-1-mg-comprar-sin-receta-en-l-nea-chile-comprar
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-viridil-sin-receta-ahora-m-xico
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/hydrochlorothiazide-10-mg-en-ligne-bon-marche-securise-achat
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/site-achat-salmeterol-et-fluticasone-acheter-salmeterol-et
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/extadil-tadalafil-generique-en-ligne-pas-cher-sans-ordonnance
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/order-gynopack-e-gynopack-e-now-co-uk-order-submitted
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/alendronato-comprar-en-farmacia-en-linea-con-entrega-r-pida-rep
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/wo-kann-ich-nortriptylin-25-mg-mit-garantie-kaufen
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/topiramate-100mg-baisse-prix-sur-le-net-achat-topiramate-pour
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/o-commander-ciafil-en-ligne-baisse-prix-securise-ciafil
http://foodtube.net/profiles/blogs/cheap-cleanxate-200-mg-buy-online-where-can-i-buy-cleanxate-new
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-amitriptilina-en-l-nea-rep-blica-bolivariana
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=48054&qa_1=buy-discount-fluvoxamine-50-mg-online-price-of-fluvoxamine
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=54993&qa_1=posso-comprar-latanoprost-gen%C3%A9rico-pela-onde-comprar-xalatan
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-generico-topiramato-25mg-en-l-nea-per
http://property.ning.com/profiles/blogs/esomeprazol-20mg-comprar-sin-receta-de-forma-segura-puerto-rico
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/neoral-cyclosporine-donde-comprar-de-confianza-comprar

Ugebo12

Ufeju73,2019.04.09 03:08

http://dmoney.ru/57154/dafilar-60mg-order-without-rx-buy-synthetic-dafilar
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/purchase-low-price-syrea-500mg-online-syrea-with-hydroxyurea-buy
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/214615
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-200-mg-vrai-pas-cher-commander-achat-1
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/zidovudina-donde-comprar-sin-receta-de-confianza-ecuador
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/comprar-clonidine-0-15-mg-fiable-puerto-rico-catapres-femenino
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-pentavir-en-l-nea-espa-a
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/kaufen-sie-jetzt-digoxin-digoxin-0-25mg-14-st-ck-kaufen
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/viagra-50mg-donde-comprar-sin-receta-de-calidad-puerto-rico
http://socialchangesa.com/blogs/post/90655
http://www.facecool.com/profiles/blogs/site-serieux-achat-chloramphenicol-chloromycetin-tarif-pharmacie
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-cialis-sin-receta-fiable-dominicana
http://vaal-online.co.za/blogs/post/35177
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-trihexyphenidyl-2mg-con-seguridad
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-zydafil-con-seguridad
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-azelastin-azelastine-10-mg-r-pido-us
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/ich-kann-cabergolin-0-5mg-ohne-rezept-mit-mastercard-kaufen
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/probenecide-500-mg-en-ligne-baisse-prix-achat-livraison-gratuit
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/adcirca-tadalafil-20-mg-pharmacie-sur-le-net-2019-commander
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/spironolactona-donde-comprar-sin-receta-mas-barato-chile-venta-de
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-selegilina-sin-receta-1

Ezela42

Nixeq13,2019.04.09 00:40

http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/low-price-finast-5mg-buy-online-where-to-buy-finasteride-in
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/achat-de-irbesartan-irbesartan-achat-ligne
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/viagra-order-no-prescription-viagra-cost-in-algodones-mexico
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-clomid-de-confianza
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-vigrex-sildenafil-citrate-150mg-en-l-nea
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-nitrofurantoin-monohydrate-sin
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/trouver-du-l-thyroxine-bon-prix-l-thyroxine-pharmacie-belgique
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/generische-norethisteronacetat-aygestin-dringend-kaufen
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-felodipina-env-o-gratis-per-comprar-plendil-10mg
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/clomipramina-75-mg-como-comprar-entrega-r-pida-nicaragua-comprar
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-divalproex-en-l-nea-uruguay
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-flosep-ofloxacin-sin-receta-con
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/discount-calcijex-0-25mg-buy-online-how-can-i-buy-calcitriol-in
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/kann-ich-in-der-online-apotheke-flamon-verapamil-kaufen-verapamil
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/labetalol-100-mg-donde-comprar-en-internet-m-xico

Owuni26

Irofe73,2019.04.09 00:40

http://property.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-ivermectina-3mg-urgente-argentina-ivermectina-3
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/bio-baclofen-baclofen-comprar-de-forma-segura-brasil
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/kaufen-sie-billig-phenergan-25mg-promethazin-generika-per
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/rosuvastatina-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-seguridad
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-tacrolimus-sin-receta-1
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-medroxyprogesterone-fiable-chile
http://clan.hupshup.com/blogs/post/33925
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/ofloxacine-200mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-recomendada
http://foodtube.net/profiles/blogs/comprar-generico-galantamina-entrega-r-pida-m-xico-comprar
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/alen-far-70-mg-pas-cher-site-serieux-alendronate-35-homme-achat
http://bricolocal.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-effexor-xr-75-mg-sin
http://jaktlumaczyc.pl/81981/latanoprost-ligne-achat-site-fiable-prix-latanoprost-tunisie
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/erotid-tadalafil-20-mg-sans-ordonnance-en-ligne-2019-generique
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/glipizida-5mg-puedo-comprar-en-internet-uruguay
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/careprost-sur-le-net-commander-sans-ordonnance-prix-careprost-3
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/urispas-flavoxat-200mg-kann-ich-guten-preis-kaufen
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-trazodone-100-mg-en-ligne-acheter-trazodone-en

Akeyo59

Tusic05,2019.04.08 22:47

http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/8929
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/buy-discount-iremofar-10mg-how-to-buy-hydroxyzine-in-approved
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/purchase-cheap-ismo-30-mg-how-to-order-isosorbide-mononitrate-no
http://quainv.com/blogs/post/53642#sthash.qblJjunu.mPNVIBzv.dpbs
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-jasmine-bon-marche-paiement-mastercard-ethinyl
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/commander-pilule-benemid-probenecid-500-mg-en-ligne-baisse-prix
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/generique-allopurinol-achat-sur-internet-ou-acheter-medicament
http://wu-world.com/profiles/blogs/dimenhydrinate-generique-achat-avec-mastercard-dramamine-vente
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/salmeterol-0-025-mg-commander-generique-salmeterol-0-025-prix
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/furosemide-en-ligne-lasix-livraison-rapide-belgique
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/achat-sildenazinn-sildenafil-citrate-site-fiable-acheter-du
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-calan-verapamil-entrega-r-pida-comprar-calan
http://answers.codelair.com/40905/c%C3%B3mo-realizar-un-pedido-metoclopramide-fiable-paraguay
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/calcium-acetate-667-mg-como-puedo-comprar-por-internet
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-dapsone-1000-mg-sin-receta-fiable
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-primidona-gen-rico-sem-prescri-o-rep-blica
http://lgdc.maho.online/?qa=4192/c%C3%B3mo-realizar-pedido-orlistat-barato-republica-dominicana
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/clomipramina-comprar-en-una-farmacia-online-con-env-o-gratis
http://wu-world.com/profiles/blogs/sildenafil-fluoxetine-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-vrai-en-ligne-minocycline-hydrochloride-100mg-moins
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/d-nde-comprar-generico-tadaforce-20-mg-sin-receta-al-mejor-precio
http://property.ning.com/profiles/blogs/comprar-panalene-15mg-sin-receta-en-internet-chile
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/vertrauensw-rdige-seite-um-parlodel-2-5mg-kostenlos-zu-kaufen
http://property.ning.com/profiles/blogs/methotrexate-2-5-mg-en-ligne-pas-cher-commander-paiement
http://ggwadvice.com//index.php?qa=64463&qa_1=price-chlorpromazine-order-online-chlorpromazine-france
http://www.facecool.com/profiles/blogs/donepezilo-5-mg-comprar-en-una-farmacia-online-con-entrega-r-pida
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/cheap-ceremax-30mg-buy-online-how-can-i-order-nimodipine-fast
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/cefaclor-au-rabais-livraison-gratuit-o-acheter-cefaclor
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-edon-tadalafil-sin-receta-con

Avolu88

Usepi35,2019.04.08 21:35

http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-erec-130-mg-sin-receta-buen-precio http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=78546&qa_1=acheter-venlafaxine-ligne-cher-securise-forum-achat-venlor http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-rivasmine-rivastigimine-sin-receta http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/comprar-rocaltrol-0-25mg-en-internet http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/seroquel-50mg-order-online-buy-seroquel-online-no-perscription-uk http://whazzup-u.com/profiles/blogs/buy-viramune-200mg-online-where-can-i-purchase-nevirapine-in http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/tonafil-100-mg-como-puedo-comprar-sin-receta-urgente-per http://korsika.ning.com/profiles/blogs/comprar-flavoxato-urispas-200-mg-gen-rico-entrega-em-24h http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/powerman-generique-commander-avec-visa-vente-sildenafil-citrate http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/eroxim-sildenafil-citrate-bon-prix-et-livraison-discrete-acheter http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/metronidazole-400mg-comprar-sin-receta-de-calidad-estados-unidos http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/finast-5-mg-livraison-gratuit-pas-cher-acheter-finast-en-ligne-au http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/zyprexa-2-5-mg-como-puedo-comprar-urgente-m-xico-olanzapine-10mg http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/arabloc-leflunomide-20-mg-o-en-commander-achat-leflunomide-en http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/azarek-azathioprin-wie-man-schnelle-lieferung-kauft-azathioprin http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/diaminodiphenylsulfone-1000mg-pas-cher-securise-avis-sur-achat http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/sie-k-nnen-differin-adapalen-15mg-online-kaufen-adapalen-kaufen-g http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/amantadin-wo-ich-kaufen-und-mit-einem-visa-bezahlen-kann http://ggwadvice.com//index.php?qa=68426&qa_1=amitriptilina-comprar-farmacia-colombia-comprar-internet http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/85/16182/donde-para-ordenar-rabeprazole-sin-receta-online-puerto-rico

Gekuq51

Denit69,2019.04.08 21:28

http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/achat-de-cefixime-en-ligne-suprax-original-livraison-rapide
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/roxithromycine-o-en-acheter-bon-prix-roxithromycine-en-luxembourg
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-phenergan-25mg-online-per-comprar-promethazine
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/zidovudine-en-ligne-bon-marche-acheter-rapide-zidovudine-ou
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/como-puedo-comprar-generico-furosemida-de-confianza-m-xico-lasix
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/daklinza-60mg-generique-bas-prix-mastercard-prix-daclatasvir
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-claritromicina-500-mg-sin-receta-al-mejor-precio
http://bricolocal.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-azodra-sildenafil-citrate-azodra-achat-en
http://social.leembe.com/blogs/post/46646
http://explicitty.com/blogs/2184/45396/donaton-tadalafil-60mg-pas-cher-livraison-express-prix-de-don
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-zyrtec-5-mg-sin-receta-con-garantia-andorra
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/melatonine-3-mg-en-ligne-baisse-prix-achat-rapide-acheter
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/achat-citaxin-citalopram-hydrobromide-40mg-comment-acheter
http://wu-world.com/profiles/blogs/tizanidine-pharmacie-acheter-livraison-express-commander
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-diserec-pharmacie-sildenafil-citrate-en-ligne
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/citalopram-10-mg-baisse-prix-securise-achat-citalopram-original
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/order-veetab-120mg-without-prescription-where-to-order-sildenafil
http://wu-world.com/profiles/blogs/comprar-arava-leflunomide-sin-receta-env-o-libre-guatemala-precio
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/buy-lisinopril-hydrochlorothiazide-5-12-5mg-online-can-i-buy
http://ox.redcasper.com/oxwall2/blogs/post/42096
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-relokap-naproxen-500-mg-avis-acheter-relokap-sur