Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tojáslabdás csúcstalálkozó Kecskeméten

2008.10.16

Október 18-án szombaton mintegy 700 tojáslabdás veszi majd birtokba a Széktói Stadion szinte valamennyi zöld felületét. A nem mindennapi eseménysorozatot felvonultató napon három egymást követő programot kínál a rendező Kecskeméti Atlétika és Rugby Club a rögbi híveinek és a sportszerető közönségnek.

Délelőtt 10 órától a fiataloké a főszerep, hiszen immáron negyedszer ad otthont Kecskemét a Rögbi Diákolimpia Területi Döntőjének, melyre a 8 éves manó korosztálytól a 23 éves juniorokig 55 csapat, mintegy 600 sportolójának nevezése érkezett. A tervek szerint a Széktói Stadion 3-as és 4-es pályáján, valamint az azt övező zöldterületeken mindösszesen 8 pályán verseng majd az utánpótlás, az eddigi legnagyobbnak ígérkező rögbi diákrendezvény keretében. Az indulók között a rögbi utánpótlás fellegvárának számító Esztergom és Fehérvár mellett feltűnnek majd az évek óta a rögbi sport elterjesztését kitartóan magukénak valló kistelepülési csapatok is csakúgy, mint Pusztaszabolcs, Biatorbágy, Kápolnásnyék, vagy éppen Agárd. A kecskeméti színeket 5 korosztályos alakulat képviseli majd, melyek között nem egy az elmúlt években Diákolimpiai győzelmet besöprő csapat is felveszi majd a küzdelmet a riválisokkal. A sportág népszerűségét és iskolai testnevelésbe való beágyazódását mi sem jelzi jobban, minthogy immáron a rögbi kontakt nélküli szalagos változatával a 8 éves korosztály is bemutatkozik a Diákolimpián.

A programban 15 órától a román és a cseh élvonal két elit csapata a Temesvár és a Dragon Brno összecsapása következik majd az idén először kiírt Közép-Európa Kupa sorozat keretei közt. Mindkét alakulatról elmondható, hogy hazája profi bajnokságában előkelő helyet foglal el és különleges, ritkán látható sportcsemegének ígérkezik majd kettejük kecskeméti párharca.

A fő mérkőzés a 17 órától villanyfényben sorra kerülő rögbi Világbajnoki selejtező mérkőzés lesz Magyarország és Dánia válogatottjai között. A két csapat először fog találkozni egymással, motivációjuk megegyezik, hiszen mindketten a továbbjutásra hajtanak, de amíg a vikingek idén egy csoportot visszaestek, addig a magyar alakulat a feljutásra törő szlovén alakulat mellett szintén csoportfavoritnak nevezhető. A feljutást megcélzó vágyakhoz idén igen kedvező csillagállás is párosult egy jó rajt képében, hiszen bár minimális vereséget szenvedtek Neuzer András szövetségi kapitány fiai Szlovéniában, idegenben remek győzelmet arattak Norvégia ellen. A dánok legyőzésével további fontos lépést tehetnének évek óta áhított céljuk a 3A csoportba való feljutás felé, melyben jelen állásnak megfelelően három kecskeméti játékos is segítheti a nemzeti csapatot. Bartus Gábor, Réfi Attila és Baranyi Róbert személyében az ifjú KARC-os generáció legjelesebb tagjai bizonyíthatnak majd szombaton a Széktói Centerpálya gyepén.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.