Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vége van a nyárnak...

2008.09.03

A DÖNTŐ

Kép 2008. június 21.-i esztergomi döntőben csapatunk ismét megszerezte az NBI második helyét, míg a több válogatottat is soraiban tudó szegedi junior csapat bajnokságot nyert! Az egyetemi bajnokságban is jól vitézkedtek fiaink, a Szegedi Egyetemi csapat szintén a második helyen végzett a bajnokságban. E sikerek elérésébe fektetett sok-sok edzés és szervező munka után igazán jól esett egy kis nyári pihenő!

EFOTT

Időrendben az első állomás a 2008. július 16-20. között megrendezett EFOTT volt a dunaújvárosi Szalki Szigeten. Célkitűzése szerint az idei év a Sport éve volt, a már megszokott, változatos zenei programok mellett sportolási lehetőségek széles kínálatából választhattak a résztvevők. A megszokott sportágak - Srand Röplabda, Kézilabda, Strand foci – mellet a Strand rögbi is szerepelt a programban.

Strand Rögbi Bajnokság

A Magyar Rögbi Szövetség által szervezett Beach Rugby Hungarian Tour négy helyszínen várta az igazolt és hobbi sportolókat! /www.beach.rugby.hu/

Kép 2008. július 5. Százhalombatta

2008. július 26. Velence

2008. augusztus 2. Szeged

2008. augusztus 10. Balatonlelle

A rendezvények minden helyszínen 10 órakkor kezdődtek, többnyire iszonyú melegben, nehéz talajon, de gyönyörű környezetben, remek szervezés mellett és kitűnő „beach” hangulatban teltek. Kép A beach rugby szabályai szerint, homokos pályán tartott mérkõzéseken 5-5 fős csapatokkal, lehetőleg sok cserével, 5 perces félidőkkel folyt a csata. A strand rögbi rendkívül embert próbáló játék. Még jó erőnlét mellett is folyamatos cserélésre van szükség. Az élménydús sorozat összesítésében végül itt is Szegedre került az első helyért járó trófea.

Ezúton szeretnénk gratulálni és köszönetet mondani a szegedi rögbiseknek a szereplésért és a szervezésért! Kép

Rögbi a Szigeten!

2008. 08. 13.tól - 17.-ig a rögbi sport is ott volt a Szigeten. Az öt nap alatt 150 fő regisztrált, és a szervezők becslései szerint 300-an játszottak a napok során. Ezzel a Szigeten - a szervezők elmondása szerint - az eddigi legsikeresebb bemutatkozó sportág lett! Kép A lebonyolítás során reggel 10 órától lehetett feliratkozni a kettőkor és négykor kezdődő barátságos mérkőzésekre. Az első mérkőzésre 22-en regisztráltak 10 nemzet fiataljai. A rögbisek rendelkezésére állt egy füves pálya és egy homokos beach rögbi terület, így volt olyan időpont, amikor egyszerre több helyszínen rögbiztek. A regisztráció és információ egy 5x5 méteres rögbi mezekkel és molinókkal díszített sátorban zajlott, ahol rögbi mérkőzések megtekintésére is lehetőség volt. Kép Augusztus 17-én a rendezvény csúcspontjaként egy Gyöngyösi Farkasok- Esztergomi Vitézek mérkőzésre került sor, ami 25:20-as esztergomi győzelemmel zárult. A mérkőzést rutinos sportkommentátor kísérte, aki mérkőzés után elmondta, hogy bár először közvetített rögbit, de a mérkőzés rendkívül magával ragadta, és számára is meglepő volt, hogy a rögbi meccsre sokkal nagyobb volt az érdeklődés, mint az előző napi politikus válogatott- celeb válogatott foci mérkőzésre.

Rögbi a TV-ben

Elkezdődik a nemzetközi rögbi mérkőzések közvetítése a Sport1-en! A nagyon pozitív változás, hogy lesz egy (majdnem) állandó műsorsáv hétfő este, amit a csatorna Rugby-time!-nak keresztelt (és a 4. fordulóban rögtön péntekre került át) - tehát a rögbisek és laikusok fix időpontban találhatják meg a közvetítéseket, továbbra is rögbis szakkommentálással!

Egyeztetés a TF-en a rögbi sportágként való felvételéről

A tantárgy célja a rögbi sportág alapvető technikáinak, taktikáinak és a különböző szabályrendszereinek megismertetése elméletben és gyakorlatban. A rögbi testnevelési órákon, táborokban, kirándulásokon használható változatainak megismertetése, és a sportág motorikus képesség-, térérzékelés fejlesztő gyakorlatainak, valamint a csapatszellem és a küzdeni tudás elsajátítása. A hallgatók ismerjék meg és tudják alkalmazni a sportág mérkőzésvezetését.

Kipróbálhatod Te is a rögbit nálunk!

Kép Véget ért a nyár, teli bulikkal, ahol kitombolhattad magad! Ha még mindig maradt energiád, levezetheted nálunk, várunk a rögbi pályán! NBI-es rögbi csapatunk 2004-ben alakult, nevét fő támogatójáról a szegedi Fit World edzőteremről kapta. Az F.W.R.C. játékosai a régi Mogorva Gorillákból, a Szegedi Egyetemi csapatból és újoncokból verbuválodott össze.

Edzések helye és ideje: szerda és péntek 18 óra VSI Dorozsmai Labdarúgó pálya

 

[apu]

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.